djeca

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Svibanj 27, 2022 17:00

Kada dijete uči pisati, to može biti uzbudljivo i frustrirajuće u isto vrijeme. Međutim, ukoliko pronađete pravu mjeru kako pristupiti i pomoći djetetu u savladavanju nove vještine, ono će uživati u procesu. 

Budite strpljivi i izdvojite vrijeme kako biste djecu potakli u igri, ali i u umjetničkom izražavanju. Neka pri ruci budu i lopta i vijača, ali i markeri i bojice.

Utorak, Svibanj 24, 2022 21:00

U današnje vrijeme pravi je izazov odvojiti djecu od mobitela i kompjutora, ali ako ih uspijemo povesti u vrt, bit će to pravi praznik za njihova osjetila, no tome će se, kao i svemu ostalom, morati učiti postupno. Boravak na svježem zraku i kretanje koristit će im više od napornog buljenja u ekran i nepotrebnog stimuliranja moždanih vijuga. Što ranije ih naučimo ljepotama boravka u prirodi, to bolje za njih.

Subota, Svibanj 7, 2022 11:36

Prema Aliju Lazaru, certificiranom savjetniku za spavanje djece u “Goodnight Sleepu”, rečenica: “Idite u krevet!” jednaka je požurivanju djeteta u trenutku kada ono mora usporiti.

“Zahtjevi vašeg djeteta – recimo, za još jednom grickalicom za laku noć – traženje su pažnje”, objašnjava.

Petak, Travanj 29, 2022 09:09

Pandemija covida-19 duboko je utjecala na mentalno zdravlje djece i adolescenata, zaključili su znanstvenici na temelju analize rezultata prethodnih 17 znanstvenih studija.

Srijeda, Travanj 27, 2022 15:40

U sklopu Županijskih dana održan je duatlon spretnosti za najmlađe – 1000 koraka kroz 1000 ulica. Tradicionalni šesti put djeca su se protekle subote na parkingu ispred Loptice mogli okušati u kombinaciji trčanja i vožnje bicikle. Organizatori su Dječja sportska škola Loptica i Triatlon klub Zadar koji uspješno surađuju na ovom projektu od 2015. godine kada je održan prvi mini duatlon

Srijeda, Travanj 27, 2022 15:11

Jeste li ikada proveli više sati nego što biste trebali odgađajući nešto što mrzite raditi? Svi smo.

Istina je da je nedostatak motivacije problem koji utječe na svakoga, ali može biti posebno teško nositi se s njim kod djece. Problem je u tome što se nedostatak motivacije kod djece s vremenom pogoršava i može ih pratiti u odrasloj dobi, prenosi Novi list.

Ponedjeljak, Prosinac 13, 2021 13:53

U Hrvatsku je u ponedjeljak stiglo 48.000 doza cjepiva protiv covida-19 za djecu od pet do 11 godina starosti, koje će idućih dana biti distribuirane po zavodima za javno zdravstvo.

Djeca u dobi od pet do 11 godina primat će cjepivo u dvije doze kao i odrasli, no ono sadrži trećinu doze za odrasle, kaže zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin.

Srijeda, Travanj 7, 2021 09:31

- Djeca otkrivaju Kneževu palaču novi je projekt namijenjen zadarskoj predškolskoj djeci, u želji da im se na zanimljiv način približi glazba i kulturna baština. Riječ je o zajedničkom projektu Koncertnog ureda Zadar i Narodnog muzeja Zadar, koji je ostvaren u suradnji s Kazalištem lutaka Zadar, Zadarskim komornim orkestrom, Glazbenom školom Blagoje Bersa i Gradskom glazbom Zadar.

Utorak, Veljača 9, 2021 15:05

Potaknuti zabrinutošću nakon smrti 11-ogodišnjeg dječaka uslijed multisistemskog inflamatornog sindroma (MIS-C) razgovarali smo s prim. dr. sc. Sanjom Delin, dr. med., voditeljicom Odjela za pedijatriju, o uzroku, najčešće pogođenim dobnim skupinama, simptomima i najvažnijem - pravovremenoj reakciji roditelja.

Četvrtak, Studeni 19, 2020 11:04

Hrvatska se prisjeća pokolja i žrtava u Vukovaru i Škabrnji, 18. studenoga 1991.

Stranice