djeca

Srijeda, Lipanj 27, 2018 13:12

Suprug i ja šokirani smo i ljuti jer nam mlađi sin, koji će u jesen puniti godinu i tri mjeseca, nije dobio mjesto u jaslicama, a imamo već jedno dijete koje ide u gradski vrtić. Prema svim kriterijima imamo 95 bodova i nismo dobili mjesto u vrtiću, što zaista nismo očekivali, posebno ako se uzme u obzir činjenica da nam starije dijete već ide u gradski vrtić, rekla nam je jučer jedna majka čiji su podaci poznati redakciji, ali koja nije htjela javno iznijeti svoj identitet.

Četvrtak, Svibanj 3, 2018 19:18

Obuka prvašića neplivača traje tijekom cijele godine, a financira ju Športska zajednica Grada Zadra. Zadar je jedan od prvih gradova koji je uveo testiranja i prvi je u Hrvatskoj uključio u projekt stručne osobe (kineziologe). Program se provodi već više od 10 godina, testiraju se prvašići zadarskih osnovnih škola kako bi se utvrdilo koji su neplivači a koji plivači. Potom se organizira obuka u trajanju od 10 do 12 sati.

Petak, Studeni 24, 2017 13:32

Zadar je za svoj rođendan dobio najljepši dar – tisuće djece prošetalo je starom gradskom jezgrom i razbudilo pomalo uspavani Grad.

Utorak, Studeni 14, 2017 12:08

 U Hrvatskoj manjka 50-ak pedijatrijskih timova, a najviše ih nedostaje u Zagrebu, Međimurskoj, Zadarskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Konkretno u našoj županiji najveći problem nedostatka pedijatara je upravo u gradu Zadru gdje je trenutno osam pedijatrijskih ambulanti koje imaju ugovore s HZZO-om, a nedostaje još dva do tri liječnika, specijalista pedijatrije.

Srijeda, Studeni 8, 2017 20:10

Djeca iz Dječjeg vrtića Gardelin iz Pakoštana u sklopu program rada na jesensku temu "Maslina-simbol našeg kraja", zajedno sa svojim tetama odgojiteljicama kao pravi berači pobrali su masline iz svog malog dvorišnog maslinika.

- Cilj ove tradicionalne, jesenske akcije je od najranije dobi njegovati ljubav prema maslinarstvu te očuvati tradiciju berbe i prerade maslina, kazala je Marija Miočić, ravnateljica DV Gardelin.

Utorak, Listopad 24, 2017 11:39

Dolaskom brojnih taxi tvrtki koje su spustile cijene vožnje vožnja taxi prijevozom postala je pristupačnija velikom broju Zadrana. Bilo da se radi o studentima koji se vraćaju s večernjeg izlaska i ne žele riskirati vožnju u pripitom stanju, ili o umirovljenicima, posebno onima s otoka koji trebaju prijevoz od luke do bolnice, većina njih sada si može priuštiti ovakav prijevoz.

Petak, Rujan 1, 2017 10:20

Astronomsko – astronautičko društvo Zadar u suradnji s Centrom za poduku Tempero, održalo je radionicu s tematikom astronomije i astronautike za djecu predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovn škole. Riječ je o radonicama prilagođenim manjim skupinama djece, do desetak, uz uporabu suvremene tehnološke opreme, ali i dosta igre i zabave.

petarde
Ponedjeljak, Prosinac 28, 2015 00:00

Iskustva pokazuju kako su najugroženiji učenici viših razreda osnovne škole, jer u toj dobi se često zabavljaju s petardama bez nadzora, a još nisu dovoljno odrasli da mogu shvatiti koliko je takva igra potencijalno opasna, upozorava dr. Robert Karlo

Ponedjeljak, Prosinac 21, 2015 00:00

Ovim putem pozivamo žitelje općine Posedarje da se uključe u akciju Srce za djecu Hrvatske, akciju prikupljanja plastičnih čepova za sufinanciranje nabave skupih lijekova za liječenje malignih bolesti, pozvala je Buškulić

Utorak, Prosinac 8, 2015 00:00

Bitno je, kaže Matković, da znaju tko smije voziti, tko se smije voziti naprijed, zašto se vezati kao i zašto se vezati u autosjedalici. Na kraju djeca sve shvate i reakcije su većinom izvaredne

Stranice