dugi otok

Utorak, Kolovoz 29, 2017 20:58

 Prošla su puna tri tjedna otkako je načelnik općine Sali, Zoran Morović, poslao hitan dopis predsjednici RH, premijeru, trojici ministara, Hrvatskim vodama i Zadarskoj županiji, moleći ih za pomoć u rješavanju problema vodoopskrbe na Dugom otoku. Međutim, do danas nije dobio nijedan odgovor, a tračak nade im je zasad neslužbena najava da će biti primljeni u Uredu premijera.

Četvrtak, Kolovoz 24, 2017 13:06

Na Dugom otoku završilo je snimanje kratkog dokumentarca „Tovareća“, glazbeno-etnografskog filma kroz koji se na umjetnički način nastoji zabilježiti nastupe tradicionalne glazbene povorke „Tovareća mužika“ iz mjesta Sali na Dugom otoku. Film nastaje u suradnji hrvatskih i poljskih filmskih profesionalaca unutar produkcijske kuće Filmaparat iz Zagreba, te uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Nedjelja, Kolovoz 20, 2017 11:33

Dovedeni do ruba izdržljivosti po pitanju vooopskrbe otoka, iz Općine Sali ovih su dana predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović i premijeru Andreju Plenkoviću poslali "Molbu za hitnim rješavanjem vodoopskrbe na području Općine Sali".

Ponedjeljak, Svibanj 18, 2015 00:00

Velikog sjevernog kita, latinskog imena Balaenoptera physalus, vidjeli su rano ujutro sedam milja od Dugog otoka u pravcu Italije.

Ponedjeljak, Siječanj 6, 2014 00:00

Park prirode Telašćica napokon će dobiti svoj prostorni plan, prvi u povijesti, no nije to ono što su na Dugom otoku očekivali. Tako se može rezimirati odluka Vlade na nedavnoj sjednici da se u daljnju proceduru na usvajanje u Saboru proslijedi prijedlog ovog prostornog plana.

Subota, Ožujak 24, 2012 00:00

Tijekom tekućeg ožujka i eventualno travnja bit će obrađene čestice uz ili na području urbane jezgre mjesta Sali produžujući se malo sjevernije na one prema mjestu Zaglav. U drugoj fazi radova u svibnju bit će obuhvaćen otok Lavdara i priobalni dio jugoistočnog dijela Dugog otoka prema Maloj Proversi

sali_katastarska izmjena
Ponedjeljak, Veljača 20, 2012 00:00

Prema riječima načelnika Općine Sali Zorana Morovića dogodine bi mogla krenuti geodetska izmjera u preostale tri katastarske općine u općini Sali. To su katastarske općine Savar, Brbinj i Zverinac. U svim dugootočnim katastarskim općinama, izuzev Božave, vrši se ili je već izvršena izmjera samo proširenog građevinskog područja

Ponedjeljak, Veljača 6, 2012 00:00

zrmanja_vodonosac
Petak, Rujan 16, 2011 00:00

Dugootočna poljoprivreda je na koljenima. U posebno nezavidnoj situaciji su maslinari, većina kojih ove godine neće imati nikakvog uroda. Oni koji budu imali sreće pa će ipak mljeti masline, mogu računati na minorne količine. Možda 5 ili 10 posto uobičajenih, izvijestio nas je načelnik Općine Sali Zoran Morović

Stranice