dugi otok

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Rujan 1, 2017 17:37

 Dan nakon objave članka "Iz nedjelje u nedjelju na katamaranu nema mjesta: Božavljani zaprijetili kako će "Silbi" presjeći cime" reagirali su iz Jadrolinije:

Četvrtak, Kolovoz 31, 2017 20:30

 Jadrolinijin katamaran Silba i ovu nedjelju u Božavi nije mogao ukrcati brojne putnike koji su toga popodneva trebali putovati na povratnoj brzobrodskoj pruzi iz toga dugootočnog pristaništa za Zadar. Da toliki putnici za grad ostaju na božavskoj rivi bez druge mogućnosti prijevoza učestala je pojava vikendom a pogotovo nedjeljom već od početka ljetne sezone na što su Božavljani i žitelji sjeverozapadnog dijela otoka postali ozlojeđeni.

Utorak, Kolovoz 29, 2017 20:58

 Prošla su puna tri tjedna otkako je načelnik općine Sali, Zoran Morović, poslao hitan dopis predsjednici RH, premijeru, trojici ministara, Hrvatskim vodama i Zadarskoj županiji, moleći ih za pomoć u rješavanju problema vodoopskrbe na Dugom otoku. Međutim, do danas nije dobio nijedan odgovor, a tračak nade im je zasad neslužbena najava da će biti primljeni u Uredu premijera.

Četvrtak, Kolovoz 24, 2017 13:06

Na Dugom otoku završilo je snimanje kratkog dokumentarca „Tovareća“, glazbeno-etnografskog filma kroz koji se na umjetnički način nastoji zabilježiti nastupe tradicionalne glazbene povorke „Tovareća mužika“ iz mjesta Sali na Dugom otoku. Film nastaje u suradnji hrvatskih i poljskih filmskih profesionalaca unutar produkcijske kuće Filmaparat iz Zagreba, te uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Nedjelja, Kolovoz 20, 2017 11:33

Dovedeni do ruba izdržljivosti po pitanju vooopskrbe otoka, iz Općine Sali ovih su dana predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović i premijeru Andreju Plenkoviću poslali "Molbu za hitnim rješavanjem vodoopskrbe na području Općine Sali".

Ponedjeljak, Svibanj 18, 2015 00:00

Velikog sjevernog kita, latinskog imena Balaenoptera physalus, vidjeli su rano ujutro sedam milja od Dugog otoka u pravcu Italije.

Ponedjeljak, Siječanj 6, 2014 00:00

Park prirode Telašćica napokon će dobiti svoj prostorni plan, prvi u povijesti, no nije to ono što su na Dugom otoku očekivali. Tako se može rezimirati odluka Vlade na nedavnoj sjednici da se u daljnju proceduru na usvajanje u Saboru proslijedi prijedlog ovog prostornog plana.

Subota, Ožujak 24, 2012 00:00

Tijekom tekućeg ožujka i eventualno travnja bit će obrađene čestice uz ili na području urbane jezgre mjesta Sali produžujući se malo sjevernije na one prema mjestu Zaglav. U drugoj fazi radova u svibnju bit će obuhvaćen otok Lavdara i priobalni dio jugoistočnog dijela Dugog otoka prema Maloj Proversi

sali_katastarska izmjena
Ponedjeljak, Veljača 20, 2012 00:00

Prema riječima načelnika Općine Sali Zorana Morovića dogodine bi mogla krenuti geodetska izmjera u preostale tri katastarske općine u općini Sali. To su katastarske općine Savar, Brbinj i Zverinac. U svim dugootočnim katastarskim općinama, izuzev Božave, vrši se ili je već izvršena izmjera samo proširenog građevinskog područja

Stranice