dugi otok

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Lipanj 28, 2019 12:51

Kako su već prenijeli mnogi portali, ugledni francuski  turistički izdavač Le guide du Routard na svojoj je internetskoj stranici  Routard.com (koja godišnje ima i do 1,8 milijuna posjetitelja) proglasio  Dugi otok čudesnim draguljem Mediterana kojeg svakako treba posjetiti  prije nego što doživi nalet masovnog turizma.

Ponedjeljak, Travanj 29, 2019 18:57

Sali općinsko kulturno i administrativno središte Dugog otok, bilo je domaćin impresivnog međunarodnog jezikoslovno-pjesničkog skupa "Domaća rič" na kojem je tijekom dva dana u multimedijalnoj dvorani u zgradi Općine Sali kroz predavanja prezentirano jezično bogatstvo našeg jezika.

Petak, Prosinac 7, 2018 13:32

Na Dugom otoku blagdan svetog Nikole, u domaćem žargonu Mikula svečano se obilježava u Luci i u Božavi. U te dvije poznate  turističke oaze sveti Nikola jedan je od zaštitnika mjesta. Zadarski list  nazočio je proslavi blagdana sv. Mikule u Luci na Dugom otoku. Taj  dan na svečev blagdan misno slavlje organizira se u kapelici sv. Mikule  jer je upravo 1926. godine izgrađena kapelica u njegovu čast.

Petak, Studeni 30, 2018 09:50

Kako doznajemo iz PU zadarske u vremenskom razdoblju od ponedjeljka do srijede na Dugom otoku, Luka, nepoznati počinitelj je provalio crkvu odakle je otuđio milodar.

Materijalna šteta iznosi oko tisuću kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

Ponedjeljak, Listopad 15, 2018 10:46 1

Premijer Andrej Plenković tijekom posjeta vojnoj vježbi Velebit 18 na Dugom otoku nije izbjegao pitanje novinara o prosvjedu  održanom u Vukovaru, a kako je rekao, pitanje ratnih zločina i nužnost  njihova procesuiranja trajna je zadaća svih tijela koja su za to nadležna.  Percepcija javnosti o procesuiranju ratnih zločina je da to procesuiranje  ide jako sporo, a premijer je napomenuo kako je ipak velik broj procesuiranih zločina.

Četvrtak, Kolovoz 23, 2018 09:56

Jučer oko 17 sati u moru kod Brbinja na Dugom Otoku 35-godišnjak je upravljajući brodicom neposredno uz obalu, pramcem u ruku udario 60-godišnjakinju koja se kupala. 60-godišnjakinja nije ozlijeđena, a policija u suradnji s Lučkom kapetanijom provodi istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Srijeda, Kolovoz 22, 2018 14:38

U moru u Zverinačkom kanalu, između otoka Zverinca i Dugog Otoka, u utorak oko 18 sati, češki državljanin u dobi od 34 godine je upravljajući gliserom naletio na 44-godišnjeg plivača. Nakon nesreće voditelj brodice se zaustavio te ozlijeđenog plivača prevezao u Božavu.

Plivač je s teškim ozljedama trupa i noge prebačen u zadarsku bolnicu, a policija u suradnji s nadležnom Lučkom kapetanijom provodi istraživanje radi rasvjetljavanja svih okolnosti pomorske nesreće.

Petak, Rujan 1, 2017 17:37

 Dan nakon objave članka "Iz nedjelje u nedjelju na katamaranu nema mjesta: Božavljani zaprijetili kako će "Silbi" presjeći cime" reagirali su iz Jadrolinije:

Četvrtak, Kolovoz 31, 2017 20:30

 Jadrolinijin katamaran Silba i ovu nedjelju u Božavi nije mogao ukrcati brojne putnike koji su toga popodneva trebali putovati na povratnoj brzobrodskoj pruzi iz toga dugootočnog pristaništa za Zadar. Da toliki putnici za grad ostaju na božavskoj rivi bez druge mogućnosti prijevoza učestala je pojava vikendom a pogotovo nedjeljom već od početka ljetne sezone na što su Božavljani i žitelji sjeverozapadnog dijela otoka postali ozlojeđeni.

Utorak, Kolovoz 29, 2017 20:58

 Prošla su puna tri tjedna otkako je načelnik općine Sali, Zoran Morović, poslao hitan dopis predsjednici RH, premijeru, trojici ministara, Hrvatskim vodama i Zadarskoj županiji, moleći ih za pomoć u rješavanju problema vodoopskrbe na Dugom otoku. Međutim, do danas nije dobio nijedan odgovor, a tračak nade im je zasad neslužbena najava da će biti primljeni u Uredu premijera.

Stranice