razanac

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Rujan 24, 2021 09:34

Nakon punih deset mjeseci stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa ponovno kreću županijske malonogometne lige. Iz Udruge za mali nogomet potvrdili su da će se nastaviti sezona 2020./21., tamo gdje je lani u drugoj polovici studenoga sve stalo. Najprije su prošli vikend »odmrznute« obje skupine Treće lige koje će se i dalje igrati u dvorani OŠ Zadarski otoci na Bilom brigu. U skupini A uvjerljivo vodi momčad Osam mladi iz Zemunika dok je situacija na vrhu skupine B zanimljivija.

Srijeda, Rujan 8, 2021 09:28

U noći sa 6. na 7. rujna 2021. godine u zaselku Stojići nadomak Ljupča i Ražanca odvijala se teška i dramatična borba s katastrofalnim požarom. Zbog jake bure koja je velikom brzinom širila požar cijelu noć, vladao je istinski pakao. Vatrena stihija je zahvatila prostor od 200 hektara i na nekoliko mjesta približila se kućama i gospodarskim objektima. Zavaljujući nadljudskoj hrabrosti vatrogasaca požar je nakon sedmosatne borbe stavljen pod kontrolu.

Utorak, Srpanj 6, 2021 12:27

Na prvoj radnoj sjednici novog Općinskog vijeća Općine Ražanac pod predsjedanjem Petra Miočića (HDZ) održanoj u Knjižnici Jurja Barakovića nazočilo je 10 od 13 vijećnika. Nedostajali su Branko Dundović (HDZ), Jure Matak (HSP) i Ante Miočić (Kandidacijska lista grupe građana Nikola Miletić - Ražanac), koji je nedostajao i na konstituirajućoj sjednici OV-a.

Petak, Lipanj 11, 2021 12:00

Petar Miočić (HDZ) je novi predsjednik Općinskog vijeća Općine Ražanac. Tako su na konstituirajućoj sjednici održanoj u Knjižnici Jurja Barakovića rezultatom osam za i tri suzdržana glasova odlučili vijećnici. Žena uopće nema u OV-u, svi su muškarci. Broji 13 vijećnika, opravdano su bili odsutni HDZ-ovac Nikola Miletić iz Rtine i nezavisni Ante Miočić.

Ponedjeljak, Svibanj 10, 2021 10:08

Općinsko središte Ražanac, malo primorsko naselje smješteno podno moćnog Velebita, na južnoj strani Podvelebitskog kanala, naselje je na moru koje usprkos poznatoj ražanačkoj buri živi od mora, bolje rečeno, od plodova mora i turizma.

Petak, Travanj 2, 2021 10:03

Kampiranje je danas u Republici Hrvatskoj popularnije i luksuznije nego ikada. Kamping je odavno postao životni stil te zauzima značajno mjesto u hrvatskom turizmu. Hrvatski kampovi sve su kvalitetniji i imaju sve bolju turističku ponudu. Najpoznatiji produkt razvoja kamping industrije je glamping, tj. kampiranje u luksuzno opremljenim objektima i razvoj malih boutique kampova, u kojima posjetitelji mogu uživati u svim blagodatima kampinga bez velikih gužvi.

Utorak, Ožujak 23, 2021 14:07

Općinsko vijeće Općine Ražanac pod predsjedanjem Jure Mataka održalo je svoju zadnju sjednicu u ovom četverogodišnjem sazivu, 2017. - 2021. Sjednicu je obilježila dugotrajna rasprava o davanju suglasnosti za potpisivanje ugovora o prolongiranju za dopušteno prekoračenje korištenja minusa po računu s OTP bankom d.d. Zadar na iznos od 600 tisuća kuna.

Ponedjeljak, Ožujak 1, 2021 10:42

Sjednica Općinskog vijeća Općine Ražanac pod predsjedanjem Jure Mataka, zbog mjera zaštite vezanih uz zaraznu bolest COVID-19 i ovog puta umjesto u Općinskoj vijećnici održana je u prostranoj Knjižnici Jurja Barakovića. Na sjednici je nazočilo svih 13 vijećnika.
Na aktualnom satu vijećnik Edmond Miletić još jednom je podsjetio na problem staje u ražanačkom zaseoku Rudići o kojoj se na sjednicama Općinskog vijeća raspravlja već 10 i više godina.

Utorak, Veljača 16, 2021 20:00 1

Općina Ražanac već godinu dana u sklopu prvog poziva nacionalnog programa »Zaželi – zapošljavanje žena« na svome području provodi projekt Pomoći u kući » Ražanac – moj dom«. Vrijednost 30-mjesečnog EU projekta je bespovratnih 1.534.780,06 kuna.

Četvrtak, Studeni 19, 2020 17:09

U župi Gospe od Ružarija u Ražancu na mjesnom je groblju, otvorena je i blagoslovljena kapela sv. Mihovila arhanđela, oltar, zvono, mrtvačnica, ispraćajna dvorana i prateće prostorije. U ovaj impozantni objekt bruto površine 290 metara četvornih uloženo je oko 3 milijuna kuna.

Stranice