zupanija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Travanj 13, 2022 11:24

Upravni odjel za gospodarstvo i turizam prošlog je tjedna objavio Javni poziv za prijavu programa/projekata za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2022. godinu.

Utorak, Travanj 5, 2022 10:41

Na provjeru znanja i sposobnosti u četvrtak će u Veliku vijećnicu Zadarske županije svi kandidati koji žele voditi županijske resore gospodarstva i turizma, zatim branitelja, udruga, demografije i socijalne politike te resora zdravstva.
Naime, sva ova tri odjela Zadarske županije već mjesecima vode privremeni pročelnici, zbog čega je nedavno i raspisan »Javni natječaj za imenovanje pročelnika Upravnih tijela Zadarske županije«.

Četvrtak, Ožujak 31, 2022 08:51

Skupština Turističke zajednice Zadarske županije održala je u srijedu svoju 5. sjednicu na kojoj je usvojeno Godišnje financijsko izvješće o poslovanju Turističke zajednice Zadarske županije za 2021. godinu i Izvješće o izvršenju Programa rada za 2021. godinu kao i Izvješće o radu Turističkog vijeća za 2021. godinu.
Direktorica Mihaela Kadija je članovima Skupštine obrazložila oba spomenuta izvješća.

Četvrtak, Veljača 17, 2022 12:00

Pozitivni gospodarski pokazatelji u Zadarskoj županiji koji su zabilježeni tijekom cijele prošle godine nastavljeni su i u prvom mjesecu 2022. godine. Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, zadnjeg dana siječnja u Zadarskoj županiji imali smo gotovo 57 tisuća zaposlenih (56.786) odnosno 1.845 (3,4 posto) više nego na isti dan godinu ranije kada ih je bilo 54.941.

Petak, Veljača 4, 2022 14:01

Financijske potpore županijske Turističke zajednice u javnom i privatnom sektoru ove su godine za 50 posto veće od prošlogodišnjih. Kako ističu u TZ-u, odluka o dodjeli sredstava donijeta je temeljem kvalitetnih programa i novih proizvoda za tekuću godinu.

Četvrtak, Siječanj 27, 2022 08:33

Znate li gdje se nalazi Zavod za prostorno planiranje Zadarske županije? A znate li možda gdje se nalaze Županijska lučka uprava i Županijska uprava za ceste? Ili primjerice gdje su uredi razvojnih agencija Zadra Nova i AGRRA, prostorije županijskih odjela za legalizaciju i izdavanje građevinskih dozvole, ureda za hrvatske branitelje…? Ako ne znate, to bi se uskoro moglo promijeniti.

Ponedjeljak, Siječanj 24, 2022 15:27

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture jučer je posjetio Zadarsku županiju. Najprije se sastao sa županom Božidarom Longinom na temu realizacije cestovnih projekata u Zadarskoj županiji, nakon čega je obišao radove na projektu "Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar - Poluotok".

Utorak, Prosinac 14, 2021 12:37

Na stranici posvećenoj Zadarskoj županiji na globalnom turističkom web servisu TripAdvisor, odmah do Zadra, smještene su informacije za drugu veoma popularnu destinaciju, a to je Biograd na Moru. Tu se može naći lijepi niz podataka o smještaju, mogućnostima dolaska i lokalnoj prehrambenoj ponudi.

Četvrtak, Studeni 25, 2021 14:18

Zadarska županija uključena je u auto-moto turističku trasu koja povezuje nekoliko europskih zemalja i proteže se od Belgije, preko Luksemburga, Njemačke, Austrije i Slovenije do Hrvatske te stiže do Livna u Bosni i Hercegovini, odakle se opet drugim putem vraća u sjeverozapadnu Europu. Sveukupno trasa ima 18 dijelova, a kroz Zadarsku županiju prolaze etape sedam i osam. Autor trase je Nizozemac Marc Telkamp.

Petak, Studeni 19, 2021 12:24

Na mrežnim stranicama Zadarske županije objavljeno je savjetovanje s javnošću o Planu razvoja Zadarske županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine.
Savjetovanje je otvoreno od 17. studenoga do 20. prosinca 2021. godine.

Plan razvoja Zadarske županije temeljni je srednjoročni akt strateškog planiranja od značaja za Zadarsku županiju kojim se definiraju posebni ciljevi za provedbu strateških ciljeva iz dugoročnih akata strateškog planiranja.

Stranice