gospodarstvo

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Travanj 23, 2020 13:34

Već tjedan dana Vlada i premijer Andrej Plenković izloženi su pritisku nekoliko poduzetničkih udruga da ublaže restriktivne mjere kako bi se pokrenuo dio zatvorenih gospodarskih aktivnosti, ali su dosad tom pritisku odolijevali najavljujući da će se plan popuštanja mjera izraditi po ministarstvima te usuglasiti s epidemiolozima jer će na prvom mjestu i dalje biti briga o zdravlju građana.

Četvrtak, Travanj 16, 2020 10:32

Gradonačelnik Branko Dukić održao je jučer radni sastanak s čelnicima zadarske Gospodarske i Obrtničke komore te Zavoda za zapošljavanje, a u cilju pružanja potpore poslovanju zadarskog gospodarskog sektora u aktualnom trenutku korona krize.

Petak, Travanj 10, 2020 22:16

U ovom teškom vremenu u kojem se nalazi cijeli svijet, svaki segment društva našao se u problemima. Sada više nego ikada, potrebna je solidarnost i međusobna, konkretna pomoć. U teškoj su situaciji zbog pandemije koronavirusa i svi naši poljoprivrednici i ribari. Na koji će način Zadarska županija pomoći u ovoj situaciji, razgovarali smo s pročelnikom Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo te ruralni i otočni razvoj Zadarske županije Danielom Segarićem.

Petak, Travanj 10, 2020 21:58

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u petak kako su prihodi proračuna u prvih deset dana travnja na trećini prihoda iz istog razdoblja prošle godine te ponovio kako će se za financiranje pomoći i saniranje posljedica krize izazvane koronavirusom Hrvatska u prvom koraku ponajprije osloniti na domaće tržište.  

Srijeda, Travanj 1, 2020 12:03

Za razliku od predsjednika Zorana Milanovića, premijer Andrej Plenković još ne misli da bi zbog ozbiljnih posljedica epidemije na hrvatsko gospodarstvo trebalo smanjiti plaće u javnom sektoru. Na jučerašnjem sastanku čelnika parlamentarne većine razgovaralo se o novim ekonomskim mjerama, ali, doznajemo, o rezanju tih plaća nije bilo riječi, toga neće biti niti u paketu što će ga ovaj tjedan predstaviti Vlada.

Ponedjeljak, Ožujak 30, 2020 16:55 1

Novi paket mjera pomoći gospodarstvu očekuje se do kraja tjedna, a bit će sveobuhatan i robustan te usmjeren zaštiti gospodarstvenika, radnika i privatnoga sektora, rekao je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković, nakon sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Izvijestio je da se na drugomu paketu mjera za gospodarstvo radi i da bi trebao biti spreman za ovotjednu sjednicu Vlade.

Subota, Ožujak 28, 2020 12:49

Epidemija koronavirusa zatvorila je građane u kuće, ali i zatvorila brojne poslove čiji vlasnici i pokretači sada sjede u neizvjesnosti jer ne znaju kakva ih budućnost čeka. Mnogi od njih se boje što će se dogoditi nakon krize te hoće li se tržište i gospodarstvo oporaviti. Vlada je zbog toga osnovala Krizni stožer za gospodarstvo te ponudila mjere kojima bi se poduzetnicima i obrtnicima trebalo pomoći.

Ponedjeljak, Studeni 26, 2018 09:57

Usvajanjem novog Zakona o regionalnom razvoju uvedena  je između ostalog mogućnost stvaranja velikih i malih urbanih područja.  Veća urbana područja su gradovi koji prema posljednjem popisu stanovništva imaju više od 35.000 stanovnika i jedinice lokalne samouprave  (JLS) koje gravitiraju tim gradovima odnosno koje imaju više od 30%  dnevnih migranata u grad te zajedno s gradom kao nosiocem, imaju  pravo na dodatna financijska sredstva u okviru Zakona o regionalnom  razvoju.

Ponedjeljak, Srpanj 2, 2018 09:41

Zadnja sjednica Gospodarskog vijeća HGK Gospodarske komore Zadar ostat će upamćena po izlaganju predsjednika Darija Jurina o "nikad boljim gospodarskim rezultatima" i najave sastanka s gospodarstvenicima gradonačelnika Zadra Branka Dukića u cilju "povećanja (očito zaostalih op.a.) plaća".

Stranice