sali

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Ožujak 22, 2022 13:30

»Dugi otok za Ukrajinu« humanitarna je akcija koju su mještani organizirali s ciljem prikupljanja pomoći Ukrajini.

Srijeda, Veljača 23, 2022 13:13

Napeta situacija između Ukrajine i Rusije budno se prati i u Zadarskoj županije, točnije u Salima gdje je u tamošnjoj tvornici za preradu ribe Mardešić trenutačno zaposleno 20-ak Ukrajinaca, a sljedeći mjesec dolazi ih, kako saznajemo, još osmero ili devetero.

Utorak, Rujan 21, 2021 10:21

Započinju radovi na projektu »Dogradnja gradske luke Sali na Dugom otoku« u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 - 2020., drugi poziv za sufinanciranje unaprjeđenja lučke infrastrukture u funkciji obalnog linijskog prometa koji za specifični cilj ima poboljšanje dostupnosti naseljenih otoka za njihove stanovnike. Projekt provodi Županijska lučka uprava Zadar.

Srijeda, Rujan 15, 2021 14:22

U Salima je u srijedu, 15. rujna poštanski ured 23281 Sali počeo s radom na novoj lokaciji, na adresi Sali II 74A. Stanovnici mjesta Sali od sada imaju poštanski ured u primjerenijem prostoru u kojem su im na dva šaltera osim poštanskih dostupne i osiguravateljske, telekomunikacijske, maloprodajne te dio bankarskih usluga.

Utorak, Rujan 14, 2021 13:30

Špica turističke sezone iznenadila je i otočke ugostitelje. Pandemija koronaviursa kod dijela turista promijenila je navike na odmoru, te su se oni odlučili za manje sredine. Otoci su u tom slučaju prva opcija za odmor. Tim smo povodom kontaktirali Ivanu Čarić, direktoricu Turističke zajednice Općine Sali.

Utorak, Kolovoz 10, 2021 13:33

Završene su još jedne »Saljske užance«, koje su se ove godine, zbog epidemiološke situacije održale u ponešto drugačijoj formi. Od 6. do 8. kolovoza Saljani su ponovno priredili vrhunsku feštu.
Iz Turističke zajednice općine Sali potvrdili su nam kako se cjelokupan program provodio po važećim epidemiološkim pravilima.

Utorak, Kolovoz 10, 2021 13:05

Općina Sali na Dugom otoku prvak je po broju cijepljenih. Naime, s dvije doze cijepljeno je 58,53 posto stanovnika. S druge strane ljestvice su Bibinje, gdje je drugom dozom cijepljeno tek 18,43 posto stanovnika.
Načelnika općine Zorana Morovića upitali smo kako im je uspjelo tako veliki broj mještana animirati za cijepljenje.

Petak, Travanj 16, 2021 14:54

Zagrepčanin Krešimir Rašan novi je ravnatelj Parka prirode Telašćica izabran na natječaju na kojem je imao troje protukandidata, dok se dosadašnja ravnateljica Nikolina Baković, dipl. inž. biologije nije javila, kao ni nitko iz Sali - Dugog otoka.
Krešimir Rašan je diplomirani ekonomist, bio je i pomoćnik ministru znanosti Draganu Primorcu, ima preko 20 godina rada u turizmu, među ostalim i kao višegodišnji voditelj TIC-a Turističke zajednice Grada Zagreba, i saljski je zet.

Četvrtak, Veljača 25, 2021 16:54

Općina Sali objavila je kako im je, nakon složene procedure, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobrilo 650 tisuća kuna za sufinanciranje izgradnje Dječjeg vrtića Orkulice. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije jednom godišnje provodi Program razvoja otoka.

Srijeda, Studeni 25, 2020 11:30 4

I dok Nacionalni i Županijski stožer civilne zaštite čine sve da zaštite mještane Sali, koji imaju čak 43 pozitivnih na koronu, mjesni župnik odlučio je prkositi svemu i - služiti mise!

Stranice