bura

Petak, Lipanj 15, 2018 16:03

Austrijski kajakaški par koji je zatekla bura u Podvelebitskom kanalu u četvrtak predvečer spašen je u koordiniranoj akciji Lučke kapetanije Zadar i službenika Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

Srijeda, Travanj 18, 2018 15:40

Na cesti između Jasenica i Obrovca, ispod bazena lužina bivše tvornice Jadral prevrnula se prikolica. Na teren je izišla obrovačka policija, koja će obaviti očevid na mjestu događaja. Na fotografijama koje nam je poslao čitatelj, vidljivo je kako je zbog nesreće već nastala kolona kamiona i šlepera.

Subota, Ožujak 24, 2018 14:56

Krenuli smo iz Zagreba jučer u 14.30 sati i u Zadar  smo došli evo sad, malo prije 12 sati, dakle, dan i noć smo proveli na putu. Bilo je naporno, ali moram istaknuti ljubaznost vozača, te svih koji su  nam pomogli dok smo čekali, rekla nam je jučer na zadarskom Autobusnom kolodvoru gospođa Vilma, jedna od dvjestotinjak putnika koji su u  noći sa četvrtka na petak prespavali u autobusima i samostanu u  Gračacu.

Nedjelja, Veljača 25, 2018 20:41

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra trenutno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz unutrašnjosti Hrvatske prema Dalmaciji i Rijeci i obratno, izvijestio je u nedjelju navečer Hrvatski autoklub (HAK).

Četvrtak, Veljača 22, 2018 14:53

Snijeg, bura i vijavica blokirali su život u velikom dijelu općine Gračac, a neka mjesta poput Velike Popine, Klapavice i Kupirova praktički su odsječena od svijeta. Snježni nanosi blokirali su pristupne ceste i besmisleno ih je čistiti sve dok puše vjetar koji ih stvara. Stanovništvo ovih mjesta naviknuto je na jake zime te su obično spremni za izvanredne situacije. Gotovo svaka kuća ima spremljene zalihe hrane i drva i kako smo obaviješteni nitko nije životno ugrožen.

Subota, Listopad 7, 2017 14:10

Jučer oko 20:30 Centar 112 Zadar zaprimio je dojavu iz tvrtke "Adria Wind Power" da je na otoku Pagu (lokacija Ravna 1, iznad solane grada Pag) pala vjetro-elektrana (jedna proizvodna jedinica i turbina). Nije bilo prekida u opskrbi električnom energijom i nije utvrđeno onečišćenje okoliša (manja količina ulja se nalazi unutar turbine).

Ponedjeljak, Kolovoz 14, 2017 17:50

Pedesetak vatrogasaca i četiri kanadera gase požar na području Obrovca, koji je planuo u subotu na minski sumnjivom području, a u ponedjeljak ujutro ga je razbuktala jaka bura koja otežava gašenje, potvrdio je poslijepodne Hini vatrogasni Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zadra Željko Šoša.

Ponedjeljak, Kolovoz 7, 2017 09:08

Zbog olujnoga vjetra jutros su samo za osobna vozila bile otvorene dionice autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica i autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica-Delnice, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Od 08:20 sati za sav je promet nakon slabljenja bure otvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, od 08:40 sati i Krčki most, a od 08:50 sati i autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica-Delnice.

Subota, Siječanj 16, 2016 00:00

Dugo najavljivana bura koja se u petak tek zagrijavala, u subotu je Dalmaciju udarila punom snagom.

Zbog olujnog vjetra za sav su promet zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most, a u prekidu su i neke trajektne i katamaranske linije, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Petak, Studeni 27, 2015 00:00

Tridesettrogodišnji vozač kamiona bosanskohercegovačkih oznaka zasigurno će zapamtiti dalmatinsku buru. S njom se susreo na dionici ceste kod Zatona Obrovačkog u četvrtak navečer, oko 21 sat, gdje mu je u orkanskom naletu bura prevrnula prikolicu kamiona. Srećom, vozač je prošao bez ozljeda, a na kamionu je nastala manja materijalna šteta budući da u prikolici nije bilo tereta.

Stranice