pag

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Ožujak 24, 2021 13:47

Policijski službenici Policijske postaje Pag dovršili su kriminalističko istraživanje nad državljaninom BiH u dobi od 40 godina, kojeg se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.

Srijeda, Ožujak 24, 2021 13:40

Prošle godine 22. ožujka zbog pandemije uzrokovane COVIDOM-19 aktiviran je Stožer civilne zaštite Grada Paga. Svi članovi Stožera i sve službe od toga dana aktivno su uključene u rad civilne zaštite.

Ponedjeljak, Ožujak 22, 2021 14:37

Navodeći za izvor Hrvatski prirodoslovni muzej Zagreb, Radio Pag objavljuje kako je plaža Crnika na Pagu, koja se nalazi na prstenu Paške uvale, jedno je od najznačajnijih paleontoloških nalazišta u Hrvatskoj jer je to jedini lokalitet u hrvatskom priobalju gdje su pronađene naslage miocenske starosti s ostacima izumrlih životinjskih zajednica. Zbog toga plaža Crnika predstavlja potencijalni locus typicus za slatkovodni miocen Jadrana.

Petak, Ožujak 19, 2021 14:31

Na području Grada Paga, u okviru djelatnosti i nadležnosti Gradske uprave, zaposleno je više od 30 osoba. Tako je, nakon duljeg vremena, uspostavljen pozitivan trend zapošljavanja. U ugostiteljstvu je prošlog ljeta bilo manje zaposlenih nego prijašnjih godina.

Petak, Ožujak 19, 2021 14:24

Na dijelu stare ceste Novalja-Pag, iznad plaže Crnika, dogodilo se urušavanje zemljišta. Na tom dijelu ceste već je bilo urušavanja, ali ovo je do sada najveće. Na cesti su nastale goleme rupe zbog čega je cesta rizična i za prolazak pješaka. Poseban je problem što uz staru cestu Pag-Novalja prolazi magistralni vodovod.

Četvrtak, Ožujak 11, 2021 13:36 1

Na otoku Pagu nakon više od pet godina stanke u radu, revitaliziran je Rukometni klub Pag. Na Skupštini udruge RK Pag izabrana su nova tijela udruge te izmijenjen Statut i izgled logotipa. Za novog predsjednika udruge jednoglasno je izabran Jure Orlić, a za tajnicu Anđela Paladina. Upravni odbor kluba ima pet članova, a pored Jure Orlića i Anđele Paladina za članove su izabrani i Maida Arslanagić, Toni Galić te Nenad Paro.

Petak, Ožujak 5, 2021 11:34

DVD Pag je, u sklopu obnove opreme za svoje dragovoljce, a u suradnji s Gradom Pagom i Vatrogasnom zajednicom Zadarske županije, kupio vatrogasnu opremu u vrijednosti 65 000 kuna. Od toga je 10 000 kn sponzorirala Vatrogasna zajednica Zadarske županije, a ostatak Grad Pag.

Utorak, Ožujak 2, 2021 14:35

U većini kafića i restorana na otoku Pagu jučer su otvorene terase, javlja Radio Pag. Većina stanovnika otoka Paga pozdravila je popuštanje epidemioloških mjera, navodeći kako sve izgleda normalnije kada je vani više ljudi i više druženja.

Ponedjeljak, Veljača 22, 2021 15:15

Nakon što je nova zgrada Dječjeg vrtića Paški mališani dobila uporabnu dozvolu, nezavisnim vještačenjem utvrđeno je kako na zgradi ima preko dvije stotine manjkavosti u građevinskom dijelu koje treba ispraviti kako bi vrtić mogao funkcionirati, što nameće brojna pitanja o kvaliteti i načinu gradnje, ali nameće i nove, velike troškove za Grad Pag. Ovu nevjerojatnu činjenicu za Radio Pag je iznio gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.

Četvrtak, Siječanj 7, 2021 15:51

Dok u  većini stočarskih  krajeva pa i u Bukovici i Ravnim kotarima  sezona janjenja tek  počinje, na otoku Pagu je  mlada janjetina već prispjela  za pod peku ili roštijeru.
-“Nema ništa bolje”, objavila je na fejsu gospođa Marija,  supruga poznatog sirara Ivana Gligore. Na sam Božić oni i  njihova obitelj - kćerka, sin,  nevjesta i unučad, blagovali  su pečenu janjetinu.
Većina Pažana, pa i ostalih  ljubitelja ove delicije imala je i  na novogodišnjoj trpezi.

Stranice