domovinski rat

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Studeni 22, 2020 11:33

U Hrvatskoj su se s vremenom iskristalizirala dva datuma koja se smatraju najvažnijima kad je riječ o Domovinskom ratu, jedan je 5. kolovoz kada se slavi oslobođenja Knina, a drugi 18. studeni, dan komemoracije pada Vukovara.

Srijeda, Studeni 18, 2020 10:48

Obilježavanje 29. obljetnice zločina koji su u Škabrnji 18. studenoga 1991. godine počinili pripadnici bivše JNA te srpskih paravojnih postrojba počelo je u srijedu polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na Groblju sv. Luke na spomen-obilježju kod masovne grobnice.

Srijeda, Kolovoz 12, 2020 10:30

Broj onih koji su u Domovinskom ratu branili Hrvatsku i tako stekli status branitelja, godinama je izazivao prijepore jer se s godinama koje su protjecale nakon rata samo povećavao. Registar branitelja zatvoren je za javnost krajem 2017. godine i u njemu su bila 505.694 građana koji su stekli taj status. U isto vrijeme Vlada je donijela novi Zakon o hrvatskim braniteljima, koji je ukinuo rokove i ponovo omogućio stjecanje tog statusa, pa nas je zanimalo koliko je ljudi, uoči 25.

Petak, Studeni 15, 2019 10:30

Putujuća izložba fotografija i dokumenata 112. brigade Zbora narodne garde jučer je došla i u Obrtničku školu Gojka Matuline.

Ponedjeljak, Listopad 7, 2019 14:29

Od 27. rujna počinju borbe za Murvicu koju brane dijelovi 1. i 2. satnije 5. bojne 112. brigade,vod temeljne policije, mještami Murvice i Briševa te Međimursko-dalmatinski vod iz Čakovca koji je prethodno sudjelovao u borbama u zaleđu Šibenika osiguravajući putni pravac Benkovac – Zaton. Ovaj vod sa zadarskim braniteljima, nakon borbi za Murvicu i Briševo, sudjeluje u obrani grada u mjestu Bokanjac.

Subota, Listopad 5, 2019 19:14 3

Grad Zadar u suradnji sa zadarskim udrugama proizašlima iz Domovinskog rata i ove godine nizom događanja svečano obilježava Dan obrane grada i s ponosom se prisjeća jednog od najvažnijih događaja suvremene zadarske povijesti. Tako je povodom obilježavanja Dana obrane Zadra jučer poslijepodne u atriju Kneževe palače, u organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora - podružnice Zadar održana tribina o zadarskim ratnim liječnicima pod nazivom »U ratu branitelji, u miru liječnici.«

Utorak, Lipanj 18, 2019 15:37

Jeste li znali gospodine zastupniče? Jeste li znali da ste s Goranom  Hadžićem SDS osnivali? Jeste li znali da ste Hrvate zajedno s JNA razoružali.. jeste li znali? I tim oružjem Srpska sela naoružali... Jeste li znali?  Jeste li znali što ste tad snivali? Kojim ste imenom hrvatsku zemlju u  Hrvatskoj  nazivali..jeste li znali... Od Virovitice do Karlobaga.. jeste li  znali koliko vam je bila draga.. Hrvatska...

Subota, Svibanj 18, 2019 18:21

Sanja Mikleušević Pavić dobila je godišnju nagradu "Joško Martinović" za najbolju TV reportažu i to za priču koja potiče  upravo iz Zadra. Radi se o "čovjeku bez lica", hrvatskom dragovoljcu,   Hazimu Osmanagiću Dugom, koji je poginuo u obrani Zemunika, a za   kojeg su suborci jedva izborili dostojno ukopno mjesto.

HTV-ovu novinarku je nagrada jako obradovala.

Četvrtak, Svibanj 9, 2019 13:45 2

Polaganjem buketa cvijeća i paljenjem svijeća na spomen obilježja u Pridragi kod spomenika dr. Franji Tuđmanu, u Paljuvu  kod crkve Pomoćnice kršćane i u Novigradu na mjesnom groblju te misom zadužnicom u župnoj crkvi Porođenja BDM u Novigradu, jučer je  obilježena 28. obljetnica uspostave Policijske postaje Pridraga.

Dan zahvale za žrtvu

Četvrtak, Svibanj 2, 2019 13:20

Danas u 8.15 sati u Policijskoj upravi zadarskoj, ispred spomen obilježja Jedinice specijalne policije – Poskoci, policijski službenici su svečanim postrojem odali počast poginulom kolegi Franku Lisici, koji je prije 28 godina svoj mladi život položio u temelje stvaranja hrvatske države.

Stranice