skabrnja

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Studeni 16, 2021 14:14

S obzirom na to da pandemija još ne jenjava iz Općine Škabrnja uputili su obavijest i zahvalu građankama i građanima Republike Hrvatske, svima koji ove godine žele i planiraju doći u Škabrnju na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga.
Naime, iz Općine apeliraju na povećan oprez i što manje izlaganje riziku.

Nedjelja, Listopad 31, 2021 13:30 1

Doživjeti sto godina života, prava je rijetkost i blagoslov. Uspjelo je to Martinu Bilaveru pok. Petra koji se prije jednog stoljeća rodio kao sedmo od osmero djece u ovoj obitelji u Škabrnji. Spektakularna gala svečanost za 100 uzvanika sa živom glazbom održana je u restoranu u Zadru, a obred crkvenog blagoslova u rodnoj Škabrnji.

Srijeda, Listopad 27, 2021 09:13

U organizaciji Županijskog saveza školskog športa Zadarske županije, nakon više od godinu i pol dana od izbijanja epidemije koronavirusa, ponovno su pokrenuta školska sportska natjecanja. U nekim sportovima, poput plivanja i badmintona već su poznati i putnici na Državna prvenstva, a jučer je u Benkovcu počelo i najmasovnije natjecanje u futsalu u kojem sudjeluju čak 24 škole iz Zadarske županije, od njih ukupno 27, te osam osnovnih škola s područja Grada Zadra.

Ponedjeljak, Listopad 4, 2021 14:24 1

Život piše priče, ponekad i bajke. Da se ljubi i voli u 50 godina braka, dokaz su supružnici Petar (72) i Anka (67) Brkić iz Škabrnje, iz Ambara na zapadnom ulazu u ovo ravnokotarsko općinsko središte.
- Moji roditelji imali su tri sina i mene. A kako smo moj Petar, koji je imao još četiri brata i dvije sestre, i ja živjeli jedno od drugoga stotinjak metara, još od djetinjstva stalno smo se viđali, igrali i družili, kazala je slavljenica Anka.

Utorak, Lipanj 22, 2021 14:03

U ravnokotarskoj Škabrnji održana je svečana ceremonija simboličnog otvaranja Osnovne škole Vladimira Nazora nakon uspješno odrađenog projekta »Sretna škola Plave ekonomije«, dobitnika Zayed Sustainabilty Prize u Abu Dhabiu 2018., kao najbolji školski projekt Europe. Osim ravnatelja Marina Pavičića za nagradu su među zaslužnima su učiteljice Ivana Ražov i Ina Matijević te tadašnja učenica 8. razreda Leonarda Škara.

Utorak, Svibanj 25, 2021 14:34

Svi svećenici koji su do sada živjeli i radili u Škabrnji, vjerujem da su na svoj način ostavili trag Kristovog svećenika. Njihov utjecaj očituje se i u činjenici da smo u Domovinskom ratu s krunicom oko vrata kao jedan stali na branik naše hrvatske domovine i naše Škabrnje i u najtežim trenutcima zbog četničkog zla i mržnje sačuvali svoje dostojanstvo i svijetlo lice.

Četvrtak, Svibanj 13, 2021 13:48

Priča o ravnokotarskoj Škabrnji, priča je o opstojnosti, simbolu stradanja, patnje i ponosa, ali i priča o prosperitetnoj budućnosti.
- Započeo je projekt »Širenje izvaninstitucionalnih socijalnih usluga« koji je od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike dobio dva milijuna kuna, točnije 1.987.910,40 kuna nepovratnih sredstava, kazala je Irena Škara, koordinatorica projektnih aktivnosti.

Srijeda, Travanj 7, 2021 13:57

Krajem travnja započinje postupak izlaganja na javni uvid katastarskih podataka prikupljenih katastarskom izmjerom s istodobnim osnivanjem zemljišne knjige za katastarsku općinu Škabrnja.
- Mjesto izlaganja su prostorije općinske uprave na Trgu dr. Franje Tuđmana. Izlaganje na javni uvid podataka prikupljenih katastarskom izmjerom provodit će povjerenstvo Državne geodetske uprave, ističe Nediljko Bubnjar, načelnik Općine Škabrnja.

Utorak, Ožujak 30, 2021 14:00

Općina Škabrnja je za projekt »Širenje izvaninstitucionalnih socijalnih usluga« od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike dobila dva milijuna kuna, točnije 1.987.910,40 kuna nepovratnih sredstava.

Utorak, Veljača 9, 2021 14:21

Demografska revitalizacija je pitanje od najveće važnosti za opstanak i budućnost, kako Hrvatske tako i ravnokotarske Škabrnje, tragično stradale u Domovinskom ratu. Poglavito se to odnosi na stanove za obitelji, osobito mlade, i pronalaženju slobodnog zemljišta za stambenu izgradnju.

Stranice