skabrnja

Nedjelja, Lipanj 24, 2018 10:45

Jedan protupožarni avion Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) u subotu, 23. lipnja 2018. godine oko 18 sati upućen je u akciju gašenja požara na postoru između Škabnje i Gravića u Zadarskoj županiji.

Požar je uočio pilot Airtractora dok je izvodio trenažni let te je odmah započeo s gašenjem požarišta.

Srijeda, Veljača 28, 2018 13:36

Stare igre koje su se igrale oko komina, u dvorištima i  dok su se čuvale ovce na ispaši uvelike su se razlikovale od današnjih  modernih, elektronskih igara, ali općenito i od sadašnjih druženja.

Srijeda, Studeni 22, 2017 16:48

 Pljesak se prolomio glavnim mjesnim okupljalištem u Škabrnji kada je u podne izrečena presuda Ratku Mladiću. Lica zgrčena od iščekivanja, ruku prekriženih kao u molitvu koja će im pomoći "da krvnika Mladića zapadne pravedna kazna", mještani su od deset sati jučer ujutro napeto iščekivali presudu.

Subota, Studeni 18, 2017 15:13 4

Već tradicionalno dan uoči obilježavanja godišnjice stradanja stanovnika Škabrnje u ovo ravnokotarsko selo žrtvama tragičnih 18. i 19. studenog 1991. godine došli su se pokloniti i predstavnici državnog vrha na čelu s predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarović. Nakon što je položila vijenac uz spomen-obilježje masovne grobnice stradanja civila, nešto dalje, ispred ulaza u OŠ Vladimir Nazor, djeca su okružila predsjednicu, a neke su bake dovele svoju unuke kako bi se s njome upoznale.

Petak, Studeni 10, 2017 13:10 5

Nakon objave teksta o obilježavanju 26. godišnjice stradanja Škabrnje u našu se redakciju javio Roko Bilaver, napominjući kako zove u ime više obitelji iz Škabrnje koji su 18. studenog 1991. izgubili velik broj svojih najmilijih. Bilaver kaže kako su ostali šokirani najavom načelnika Općine Nediljka Bubnjara da će prilikom obilježavanja te tužne obljetnice nastupiti pjevač Miroslav Škoro.

Utorak, Studeni 7, 2017 10:40

Općina Škabrnja poslala je pozive vrhu hrvatske države, međutim uvjereni su kako se ni ove godine na obljetnici pada Škabrnje nitko od njih neće pojaviti. Kao i svih godina dosad, poslat će svoja izaslanstva koja će mještanima Škabrnje prenijeti poruke predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Utorak, Rujan 5, 2017 13:02

Škola je više od zidova. To je mjesto prvih tuga i radosti. Prvih jedinica ali i petica. Škola je kao more. Isprva kad uđeš hladno, a kad se navikneš i njega ne želiš izići. Stoga roditelji ne postavljajte previsoke ciljeve. Ne očekujete odmah sve petice. Budite realni jer odgoj koji se temelji samo na zahtjevima je loš odgoj. Tada jedinicu dijete počinje doživljavati kao neuspješno, a jedinica to nije.

Petak, Rujan 1, 2017 09:22 1

 Državni ured za reviziju obavio je financijsku reviziju za pet korisnika državnog proračuna, 32 lokalne jedinice i jednu neprofitnu organizaciju, za koje je izrazio 15 bezuvjetnih mišljenja, 20 uvjetnih mišljenja, suzdržano mišljenje za Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci, te dva nepovoljna mišljenja za općine Donji Andrijevci i Škabrnja, izvijestila je u četvrtak pomoćnica glavnog državnog revizora Biserka Čoh Mikulec.

Utorak, Kolovoz 15, 2017 20:51

 Rajska djevo, kraljice Hrvata... - pjevalo je preko dvije tisuće Škabrnjana i Prkošana te hodočasnici iz cijele Zadarske županije na samom kraju svete mise i tijekom nepregledne procesije u povodu blagdana Velike Gospe, nebeske zaštitnice škabrnjske župe.

Utorak, Siječanj 5, 2016 00:00

Riječ je o projektima izgradnje vatrogasno-športsko-lovačkog i općinskog doma na Vlačinama, zajedničkom projektu UEFA-e i HNS-a pod nazinom Grassroots ili zelena, umjetna trava na nogometnom igralištu, te o projektu izgradnje općinske zgrade s memorijalnom sobom u centru Škabrnje

Stranice