vransko jezero

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Travanj 20, 2021 14:00

Sova ušara (Bubo bubo) strogo je zaštićena vrsta u Republici Hrvatskoj. Na području ekološke mreže Parka prirode Vransko jezero i Jasen ciljna je NATURA 2000 vrsta, a cilj očuvanja na ovom području je 4 do 5 gnijezdećih parova.

Utorak, Ožujak 23, 2021 14:30

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero organizirala je za maslinare s područja Parka prirode i okolice besplatnu edukativnu radionicu o rezidbi različitih sorti maslina te osjetljivosti pojedinih sorti na paunovo oko. Radionica je održana ovih dana na Crkvinama, pod vodstvom agronoma Šime Marcelića s Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru.

Petak, Ožujak 19, 2021 14:45

Završen je drugi ciklus edukacije od serije planiranih kroz projekt »Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd«, a koje provodi Park prirode Vransko jezero.

Utorak, Veljača 2, 2021 19:11

Svjetski dan vlažnih staništa obilježava se svake godine 2. veljače. Prije 50 godina na taj je datum u Iranu potpisana Ramsarska konvencija o močvarama od međunarodne važnosti. Cilj konvencije jest zaštita vlažnih staništa kao vrijednih ekosustava iznimno bogatih biološkom raznolikosti.

Subota, Svibanj 23, 2020 11:03

Koja sve rješenja donosi priroda i bioraznolikost močvare, zainteresirani mogu otkriti ovaj vikend 23/24. svibnja kada povodom proslave važnog Dana biološke raznolikosti Park prirode Vransko jezero časti besplatnim edukativnim vođenjem na drvenoj poučnoj stazi u Ornitološkom rezervatu - uz kupljenu ulaznicu. Edukativno vodstvo održava se danas i sutra u 14:00 sati.

Ponedjeljak, Veljača 17, 2020 17:30

Posljednjih godina Javna ustanova ‘’Park prirode Vransko jezero’’ intenzivno radi na provođenju projekta »Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero« koji sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u okviru poziva »Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode«.

Utorak, Srpanj 2, 2019 09:33

Nova turistička ponuda u Parku prirode Vransko jezero od jučer je moderan i nadasve atraktivan adrenalinski park. Lokacija  vrhunskog doživljaja i pustolovine smještena je u borovoj šumi pinije  uz cestu Pakoštane – Vrana, kod kampa Crkvine i ulaza u Ornitološki  park kod poučne staze.

Vrhunska pustolovina sastoji se od točno 27 vježbi (elemenata) temeljenih na različitim tehnikama savladavanja prepreka.

Utorak, Lipanj 11, 2019 13:06 1

Svi zaljubljenici u sport, rekreaciju i prirodu uskoro će doći  na svoje jer se sljedeći vikend organizira sportski vikend triatlona "Vransko jezero 2019.", na koji je najavljen dolazak 300 natjecatelja. Triatlon  vikend održat će se u subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja na prostoru oko  Vranskog jezera.

Četvrtak, Lipanj 6, 2019 16:02

Kako izgleda Vransko jezero u očima kreativnih učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna možete pogledati na izložbi Magična močvara koja je danas otvorena u crkvi sv. Dominika u Zadru.

Izložba je nastala kao rezultat suradnje Škole primijenjene umjetnosti  i dizajna i Parka prirode Vransko jezero.

Četvrtak, Listopad 4, 2018 14:10 1

U najzapadnijem svjetovnom spomeniku turske arhitekture  u Europi, Maškovića hanu u Vrani, koji je nakon prošlogodišnje obnove  osvanuo u svoj svojoj raskoši, u utorak je održan impresivni događaj, prvi uopće Dan otvorenih vrata Maškovića hana.

Stranice