vransko jezero

Četvrtak, Ožujak 29, 2018 16:51

U Vransko jezero, predio Crkvina, spuštena je "Danguba". No dangubiti neće. Riječ je, naime, o turističkom brodu koji je za potrebe prijevoza putnika po najvećem jezeru na području Zadarske županije naručila Javna ustanova Park prirode Vransko jezero još prije godinu i pol dana.

Nedjelja, Veljača 25, 2018 20:38 1

Park prirode Vransko jezero posljednjih je dana pod najezdom velike količine različitog otpada koji obilne kiše i vjetar nose u melioracijske kanale, a nakon toga i u ornitološki rezervat. Neodgovorni pojedinci koji su u poljima ostavljali različito smeće, mahom ambalažu od različitih pesticida, doprinijeli su do toga da naše najveće prirodno jezero i zaštićeno močvarno područje izgleda u najmanju ruku zabrinjavajuće.

Ponedjeljak, Listopad 2, 2017 18:15

U povodu proslave Dana Parka prirode Vransko jezero i obilježavanja Europskog dana promatranja ptica, PP Vransko jezero ove je subote otvorio vrata svim ljubiteljima ptica i zainteresiranim posjetiteljima. Sudjelovanje u programu kao i ulaz na sva tri info centra bili su besplatni za sve ljubitelje prirode i ptica, rekreativce i zainteresirane posjetitelje.

Subota, Kolovoz 1, 2015 00:00

Luk čije sjeme se generacijama čuva u obiteljima oko Vranskog jezera samo je jedan od aduta ovogodišnjeg drugog po redu sajma  lokalnih proizvoda „Luka i igara" koji će se ove nedjelje na rtu Kamenjak održati s početkom u 18 sati. Sajam je ove godine poprimio  oblike pravog festivala pa će posjetitelji tamo imati prilike promotriti i  proces pečenja prisnaca i kruha ispod peke, kušati ga, ali i pokoje druge specijalitete vranskog područja.

Srijeda, Veljača 25, 2015 00:00 1

Šest hektara najvrjednijeg i najatraktivnijeg zemljišta u Parku prirode Vransko jezero na Crkvinama po cijeni od 14 milijuna kuna nije prodano. U sudnicu suca Tomislava Jurline na katu Trgovačkog suda u Zadru jučer u zakazano vrijeme nije ušao niti jedan od mogućih kupaca restorana, zgrada i bivšeg autokampa Crkvine na ulazu u Park prirode Vransko jezero.

Srijeda, Veljača 18, 2015 00:00

Vrhovni sud Republike Hrvatske u cijelosti je potvrdio presudu 32-godišnjem T.D. iz Vrane kojom je na Županijskom sudu u Zadru 13. studenog 2014. osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine i osam mjeseci zbog silovanja 28-godišnje češke turistkinje ljetos pokraj Vranskog jezera.

Utorak, Ožujak 18, 2014 00:00

Rekordno visoki vodostaj na najvećem hrvatskom jezeru, Vranskom jezeru, uzrokom je rušenja oko 200 metara drvene počne staze u Ornitološkom rezervatu.

- Pod naletom vode i nedavnim olujnim jugom u potpunosti se urušio dio staze u Ornitološkom dijelu rezervata. Štoviše, poplavljeni su i još neki dijelovi biciklističke staze, kazala je dipl. ing. biol. Maja Ćuže Denona, stručna voditeljica u Parku prirode Vransko jezero.

Ponedjeljak, Veljača 17, 2014 00:00

Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša i prirode, sinoć je na konferenciji za medije održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku objelodanio dugo najavljivanu odluku o daljnjoj upravljačkoj sudbini Parka prirode Vransko jezero.

Petak, Travanj 12, 2013 00:00

Dobro je znano kako je Vransko jezero raj i za ptice i za ribiče, međutim, danas nemam baš neke ribičke sreće. Kao da nije baš dobar dan za ribolov, ništa ne grize. Pitam se, možda ribe nisu gladne, šali se Božo Orlovac dok mirno čeka kad će zagristi šaran, babuška ili možda som

vransko jezero_pomor ribe_1
Subota, Studeni 3, 2012 00:00

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero organizira Okrugli stol na temu upravljanja vodenim sustavom Vranskog jezera u Dalmaciji, koji će se održati 6. i 7. studenoga 2012. godine u Biogradu n/M u hotelu Kornati.

Stranice