nadbiskup zelimir puljic

Utorak, Travanj 10, 2018 15:35 1

Hrvatski biskupi ne mogu prihvatiti Istanbulsku konvenciju jer je ona jedno u nizu zastranjenja s kojima se Crkva susretala tijekom povijesti, izjavio je je u utorak u Zagrebu predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Četvrtak, Listopad 5, 2017 15:25

Svetkovina sv. Šimuna, zaštitnika grada Zadra, svečano se slavi u nedjelju 8. listopada u svetištu sv. Šimuna u Zadru. U toj se crkvi u škrinji iznad glavnog oltara sedam stoljeća nalazi tijelo svetog Šimuna proroka o kojemu u Svetom pismu piše evanđelist Luka.

Srijeda, Kolovoz 19, 2015 00:00 1

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup Želimir Puljić i patrijarh srpski Irinej, vrhovni poglavar Srpske  pravoslavne crkve, susreli su se jučer u katedrali sv. Stošije u Zadru. Povijesni je to dolazak u Zadar nekog poglavara SPC-a od osamostaljenja Hrvatske.

benkovac_kuca
Srijeda, Rujan 8, 2010 00:00

Blagdan Rođenja BDM u srijedu 8. rujna svečano slave benediktinke zadarskog samostana Sv. Marije. Misno slavlje u 8.30 sati u crkvi Sv. Marije u Zadru predvodi zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić. Nadbiskup Puljić toga dana u 18 sati predvodi i svečano misno slavlje u župi Rođenja BDM u Benkovcu, potom i procesiju s Gospinim kipom kroz mjesto.