lovci

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Listopad 26, 2018 13:59

Zadarsku županiju predstavljalo je na državnim prvenstvima u radu pasa ptičara, pasa goniča te na kinološko-lovnom kupu “Marko Medar” devet natjecatelja s ukupno 20 upisanih pasa u različitim disciplinama. Natjecanja su održana u Drnišu 19. i 20. listopada, a sudjelovali su natjecatelji iz 10 županija, s ukupno 92 prijavljena psa. Natjecanja su se odvijala u polju i okolnim terenima koji obiluju kvalitetnom divljači za ove vrste i razinu manifestacije.

Utorak, Listopad 16, 2018 16:22 2

Vuk je u posljednje dvije godine počeo zadavati glavobolje  stočarima na rubnim dijelovima Zadra. Naime, u svojim je učestalim  “izletima” do naseljenih područja u više navrata napravio velike štete tamošnjem stanovništu, odnosno njihovoj stoci. Posljednji bliski susret s  vukovima zbio se u Murvici Donjoj u prosincu 2017. godine, kada su obitelji Žilić, koja se bavi uzgojem ovaca, poklali gotovo 50 ovaca, a viđeni su  i na području Crnog te na Musapstanu!

Utorak, Rujan 11, 2018 09:20

Jučer ujutro oko 7 sati, u polju između Kakme i Vrane na biogradskom području, policijski službenici Policijske postaje Biograd zatekli su trojicu talijanskih državljana i dvojicu državljana RH s nedopuštenom vabilicom za ptice.

Vabilica im je oduzeta, a policija u suradnji s nadležnim lovnim inspektorom provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u prekršaj iz Zakona o lovstvu.

Ponedjeljak, Siječanj 8, 2018 17:07

Protiv dvojice Zadrana u dobi od 60 i 62 godine koji su u subotu 6. siječnja u Bastama, u blizini Udbine, noću lovili uz pomoć reflektora kao nedopuštenog sredstva Državnom odvjetništvu bit će dostavljena kaznena prijava, a prijeti im zatvorska kazna, priopćila je u ponedjeljak ličko-senjska Policijska uprava.

Petak, Prosinac 29, 2017 12:31

U organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije, Županije zadarske, Crvenog križa-Zadar i Opće bolnice Zadar jučer je na Odjelu za transfuziju organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi za sve lovce Zadarske županije. Pod motom "Darujte krv, poklonite život" akciji se odazvao respektabilan broj lovaca iz cijele županije koji su ovom nesebičnom gestom uistinu pomogli da se dodatno obnove zalihe krvi u OB Zadar.

Srijeda, Prosinac 27, 2017 12:30

Lovački savez Zadarske županije, Zadarska županija, Crveni križ Zadar i Opća bolnica Zadar organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi za sve lovce Zadarske županije, koje ovom prigodom pozivaju da se odazovu u što većem broju.

Akcija će se održati u četvrtak, 28. prosinca 2017. godine, u vremenu od 15  do 18 sati u Općoj bolnici Zadar na Odijelu transfuzije Svaki sudionik ove akcije dužan je sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu .

Utorak, Kolovoz 8, 2017 12:29 1

Supruga i ja brali smo u nedjelju ujutro  nektarine u  našem voćnjaku koji se nalazi u polju pored Raštevića u kojem živimo.  Imamo poveći nasad od oko 700 stabala, a nektarine već neko vrijeme  dolaze na rod pa ih se mora svakodnevno brati. Kad je takva situacija  nema u našoj obitelji ni petka ni svetka, inače bi voće prezrelo i morali  bi ga baciti, što bi bila velika šteta.

Ponedjeljak, Kolovoz 7, 2017 10:23

Zadarska policija istražuje slučaj ranjavanja u voćnjaku u Rašteviću.

- Jučer, oko 8 sati, u Rašteviću, u voćnjaku dok je brao voće, 67-godišnjak je lakše ozlijeđen u predjelu glave i noge. Zbog sumnje da je ozlijeđen sačmom iz lovačkog oružja za vrijeme lova koji se odvijao u blizini, u tijeku je kriminalističko istraživanje ovog događaja, izvijestili su iz PU zadarske.

Ponedjeljak, Siječanj 4, 2016 00:00

- U novoj godini nastavit ćemo s uvođenjem reda i stege oko uzgoja, zaštite i provedbe LGO i lova divljači. Lovočuvarsku službu organizirat ćemo sukladno Zakonu o lovstvu, a lovočuvarima ćemo uz nabavku novog vozila dati još veće obaveze u čuvanju lovišta, kazao je Ante Jerak

Ponedjeljak, Prosinac 14, 2015 00:00

Biti lovac je prije svega častan hobi i nešto što mora doprinositi zaštiti i reprodukciji divljači. Lovci nisu ti koji samo pucaju, kako neki misle već i oni koji vode brigu o toj divljači. Grad Zadar je do sada podupirao rad LSZŽ što će i ubuduće činiti, rekao je Božidar Kalmeta

Stranice