polaca

Nedjelja, Kolovoz 13, 2017 16:14

 Visoke temperature preko 30 stupnjeva Celzijevih nisu zaustavile radove na velikom gradilištu Tvornice suhe žbuke na izlazu iz Polače u pravcu Benkovca.

- Čovjek se brzo privikne na sve vremenske uvjete. Raditi se mora, na dohvat ruke imamo dovoljno tekućine, a šefovi su puni razumijevanja. Ni njima nije lako, govori građevinac Emil.

Otvorit će se u studenom

Na gradilištu veličine 3.000 metara četvornih stigli smo točno za vrijeme marende.

Srijeda, Prosinac 30, 2015 00:00

Nema raspisivanja natječaja za sanaciju deponija dok se ne podmire financijske obveze katastarske izmjeru Acesu d.o.o. Zadar koji nam je sjeo na račun, osim na 223.000 kuna mjesečno na zaštićenom računu, što nam radi velike probleme u poslovanju, obznanio je polački načelnik

Ponedjeljak, Rujan 23, 2013 00:00

Ovih je dana Općina Polača prozvana kao jedinica lokalne samouprave koja je krajem devedesetih prodavala državno zemljište svojim mještanima, i to kao općinsko zemljište. Posljedica je da se danas neki od kupaca ne mogu uknjižiti kao vlasnici, pa svoje pravo moraju istjerivati sudovima.

Srijeda, Rujan 18, 2013 00:00 2

Polača je prvi put obilježila dan progona hrvatskih civila i pripadnika policije iz Polače. Čelništvo Općine Polača zajedno s Policijskom postajom Biograd na Moru paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca ispred centralnog križa kod crkve sv. Kuzme i Damjana na groblju odalo je počast svim stradalima u Domovinskom ratu, a u mislima je posebno bio hrvatski vitez Franko Lisica koji je poginuo upravo braneći Polaču, 2. svibnja 1991. godine.

polaca_hipodrom_utrke konja_konjske trke_2
Srijeda, Kolovoz 14, 2013 00:00 1

Hoće li manifestacija koja je na nov i drugačiji način težila afirmirati Ravne kotare, sada kada je turizam, niz manifestacija, enologija, gastronomija, uljarstvo, pa i kuće i vile za najam s bazenima, konačno zakoračili ovdje, nestati zbog nezainteresiranosti "okoline"?

Petak, Lipanj 7, 2013 00:00

Polačka saga oko izbora za načelnika Općine se nastavlja, a kako će se završiti nitko jučer sa sigurnošću nije mogao reći. Kao što je poznato, na biračkom mjestu broj 1 u mjestu Polača koje broji oko tisuću žitelja s pravom glasa, nakon drugog kruga u prebrojavanju je u biračkim kutijama pronađen po jedan listić više od broja evidentiranih birača.

Ponedjeljak, Ožujak 18, 2013 00:00

Posebno zanimljivo bilo je vidjeti kako tjelesna masa može, ali i ne mora imati veze sa snagom, kako vlasnika tankih nogu ponekad nije nimalo lako srušiti na pod, kako pojedincima iskače rame i vraća se natrag bez poteza u stilu Mel Gibsona u Smrtonosnom oružju...

Petak, Veljača 1, 2013 00:00 2

Ovo od nas traže mnogi građani Polače, a među njima i utemeljitelji HDZ-a u općini Polača, istaknuo je Kulaš, navodeći kako će polovicu kandidata na njihovoj listi za Općinsko vijeće činiti sadašnji članovi HDZ-a, nezadovoljni radom aktualnog načelnika Viktora Pretnjače

polaca
Nedjelja, Siječanj 27, 2013 00:00

Za katastarsku izmjeru i nove katastarske knjige u proračunu je osigurano milijun kuna. Radi se o području k.o. Polača i dio k.o. Tinj. Projekt je vrijedan 3,2 milijuna kuna, a izvođač radova je Aces d.o.o. Zadar. Vlasnici, posjednici nekretnina, plaćaju 1.500 kuna plus 700 kuna za svaku nekretninu, navodi Prtenjača

Nedjelja, Rujan 30, 2012 00:00 2

Bivši potpredsjednik hrvatske Vlade Slobodan Uzelac aktivirao je općinski vijećnički mandat SDSS-a samo s jednim jedinim ciljem, zaustaviti izgradnju trećeg kamenoloma koji bi se otvorio na području Jagodnje i Zapužana. Zamijenio je općinskog vijećnika SDSS-a s kojim smo imali suradnju za svaku pohvalu te se uputio od kuće do kuće srpskih povratnika pozivajući ih da izraze nezadovoljstvo jer će otvaranje kamenoloma, tvrdi, sasvim onemogućiti povratak srpskih žitelja u polački kraj.

Stranice