skola

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Studeni 4, 2019 14:00

U sklopu obilježavanja Dana grada Zadra i rođendana Narodnog muzeja Zadar, u Kneževoj palači preksutra će biti upriličena Izložba kostimografije iz predstave "Alisa i bijeli zec".

Subota, Studeni 2, 2019 21:15

U obnovljenom turskom konačištu, hanu Jusufa Maškovića u Vrani, najzapadnijoj islamskoj svjetovnoj spomeničkoj građevini u Europi, prigodnim programom svečano je otvorena treća petodnevna Zimska škola tehničke kulture Zadarske županije.

Utorak, Rujan 3, 2019 16:23

Kako bi se smanjio iznimno veliki broj izostanaka učenika ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ovih je dana najavila moguće uvođenje ograničavanja dosadašnjeg prava roditelja da višekratno opravdavaju školske izostanke djece za razdoblja do tri dana.

Subota, Srpanj 27, 2019 15:30

Na Sveučilištu u Zadru jučer je završila dvanaesta Međunarodna ljetna škola hrvatskoga jezika, književnosti i kulture »Zoranićeva arkadija«. Od 15. do 26. srpnja na Ljetnoj školi sudjelovali su polaznici iz Francuske, Poljske, Portugala, Grčke, Austrije, Nizozemske, Mađarske, Njemačke, Velike Britanije i Kanade, koji su značajno poboljšali svoje znanje hrvatskog jezika ili tek ušli u njegov svijet, kaže voditeljica Škole doc. dr. sc. Marijana Bašić.

Subota, Lipanj 1, 2019 16:06

Velikom svečanosti u HNK Zadar završio je i ovogodišnji, 28.  po redu Benja-fest, glazbeni fastival OŠ Šimuna Kozičića Benje na kojem  je nastupilo 17 učenika. Ovogodišnji festival bio je specifičan jer dugogodišnji ravnatelj škole Marko Marin odlazi u mirovinu te je dio programa  bio posvećen njemu. 

Subota, Svibanj 4, 2019 19:46

Brojni građani svih generacija okupili su se u petak navečer na velikoj gradskoj proljetnoj biciklijadi "Grad pripada i nama!", a koja se održala u sklopu Eko dana. 

Utorak, Travanj 30, 2019 13:50

Ni drugi natječaj Grada Zadra za prodaju zgrade škole na  Malom Ižu nije privukao niti jednog kupca. Odjel za upravljanje gradskom imovinom stoga će morati u novi natječaj, ovoga puta s manjom  cijenom. 

Petak, Veljača 15, 2019 10:43

Novi popis lektire za osnovne škole u Republici Hrvatskoj, a koji je objavljen prošlog tjedna, izazvao je burne reakcije struke i javnosti. Prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, niti jedan suvremeni hrvatski i strani književnik nije završio na popisu obavezne lektire, nego samo tzv. klasici.

Utorak, Prosinac 11, 2018 13:14

“Pitala me profa zašto ne pišem, a moj odgovor joj se nije svidio jer sam joj rekao da sam prstenjačio kolegicu u klupi, pa su mi ljepljive ruke... Eto, sad idem malo kod ravnatelja, možda će me pitat kol’ko  sam joj prstiju gurao.” “Hoćeš da ga izvadim da vidiš što je piton?”, “Nastavnice, ne kaže se mazi se pod satom, nego d*ka”...

Nedjelja, Prosinac 9, 2018 09:00

Program građenja komunalne infrastrukture u 2019. godini procijenjen na 18,3 milijuna kuna i program održavanja komunalne infrastrukture objekata vrijednosti 11,4 milijuna kuna – bile su komunalno najvažnije točke dnevnog reda na 11. sjednici Općinskog vijeća Općine Vir. Ti su programi usvojeni većinom glasova, kao i druge točke s dnevnog reda koje su u najvećoj mjeri bile odluke o prihvaćanju financijskih planova komunalnih poduzeća i ustanove Dječji vrtić Smješko za narednu godinu.

Stranice