skola

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Lipanj 3, 2020 10:58

Nema razloga da djeca budu kod kuće. Svi učenici trebaju biti u školi, a za one koji ne dođu vrijedit će regulativa kao u normalnim situacijama, poručila je jutros ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, na press konferenciji o nastavku obrazovne reforme.

Subjektivni strah više nije opravdanje za izostanak s nastave, što znači da roditelji djece u nižim razredima mogu ispričati dijete do tri dana, a više od toga može opravdati samo liječnik.

Subota, Svibanj 23, 2020 14:52

Do kraja nastavne godine je ostalo nepunih pet tjedana, u kojima su i dva blagdana, a sada se učenicima opet nudi još jedan novi model nastave - nakon tolikih izmjena i neizvjesnosti u ovoj školskoj godini.

Nedjelja, Svibanj 10, 2020 01:46

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je u subotu kako će u školama, koje nakon mjesec i pol dana za neke otvaraju svoja vrata, biti oko 4.500 učenika dok će u vrtićima biti možda i tri puta više djece nego u školama.

Subota, Svibanj 9, 2020 14:26

Ne slati djecu u školu mislim da je u ovom trenutku pogrešna odluka, poručio je u subotu molekularni biolog Gordan Lauc, ističući kako djeci zapravo ne prijeti praktično nikakav rizik od zaraze koronavirusom.

Četvrtak, Travanj 30, 2020 14:44

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević upozorila je u četvrtak da je zaprimila brojne prigovore roditelja i učenika o neizvjesnosti polaganja državne mature, te da mnogi očekuju više informacija i podrške u izvanrednim okolnostima.

Petak, Travanj 24, 2020 22:12

Odluka Vlade da se učenici razredne nastave vrate u školske klupe 11. svibnja igranje je s nastavom, a ne ozbiljnost - mišljenje je to dijela ravnatelja koji upozoravaju da će takva odluka stvoriti dodatno opterećenje učenika, roditelja i nastavnika.

Utorak, Travanj 14, 2020 11:53

 Učenici 4. d OŠ Šime Budinića iz Zadra ovih tjedana, između ostalih sadržaja, iz nastave prirode i društva, uče o prošlosti domovine Hrvatske. Postavilo se pitanje kako najbezbolnije, bez fizičkog prisustva učitelja, bez mogućnosti socijalnih oblika rada, suradničkog učenja, rada u skupinama i rada u paru, te bez sudjelovanja na izvanučioničkoj i terenskoj nastavi, usvojiti planirane sadržaje iz prošlosti domovine Hrvatske.

Petak, Veljača 21, 2020 11:30

U osnovne škole Zadarske županije ove jeseni trebalo bi sjesti ukupno 1.698 prvaša, od čega 867 u Zadru. Uspoređujući s prošlom godinom ove godine predupisano je ukupno 17 prvaša više nego lani, a isti pozitivan trend bilježi se i u Zadru, gdje je također prijavljeno više djece nego prošle godine - njih 11.

Četvrtak, Siječanj 16, 2020 14:00

U atriju škole u ravnokotarskoj Škababrnji jučer je održana impresivna završna konferencija projekta »Energetska obnova Osnovne škole Vladimira Nazora Škabrnja«, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. te odobrenoga u sklopu Poziva Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora.

Ponedjeljak, Prosinac 2, 2019 13:00

»Maslina je neobrana, nima koga da je bere…« riječi su pjesme u izvođenju legendarne šibenske klape Maslina, koje se na sreću nisu obistinile, barem kada je u pitanju maslinik Osnovne škole Pakoštane, usprkos štrajku učitelja koji traje već preko 30 radnih dana.

Stranice