ucenici

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Rujan 16, 2021 10:40

Situaciju u Krapinskim Toplicama, gdje već danima traje trakavica između lokalne osnovne škole i nadležnih institucija iz sektora socijalne skrbi i jednog roditelja, koji odbija da njegovo dijete ide u školu poštujući važeće epidemiološke mjere, prokomentirao je Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra, osvrnuvši se na provođenje epidemioloških mjera u zadarskim školama.

Petak, Srpanj 9, 2021 10:11 1

Osnovna škola Sukošan sudjeluje u prvom uopće nacionalnom projektu »Sportski praznici 2021.« čiji je nositelj Hrvatski školski sportski savez u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima te uz potporu Ministarstva turizma i sporta.

Srijeda, Lipanj 23, 2021 11:38

OŠ Šimuna Kožičića Benje u ožujku je pokrenula humanitarnu akciju pod nazivom »Glini ZaDar« s ciljem prikupljanja donacija za učenike iz potresom pogođenog područja Gline. Humanitarna akcija obuhvatila je prikupljanje novčanih priloga, školskog pribora kao i organizaciju ljetovanja za učenike OŠ Glina u obiteljima učenika OŠ Š.K. Benje tijekom ljetnih praznika.

Ponedjeljak, Lipanj 21, 2021 12:18

Donosimo lijep nastavak akcije »Glini ZaDar«, humanitarne geste organizirane od strane profesora i učenika OŠ Šimuna Kozičića Benje. Podsjetimo da su zadarski učenici dirnuti tužnim scenama iz potresom pogođenih područja organizirali humanitarnu akciju kako bi pomogli svojim vršnjacima odnosno kolegama iz OŠ Glina. U sklopu akcije prikupljena je novčana pomoć te školski pribor, a ista je rezultirala posjetom Glini gdje su donacije osobno uručene profesorima i učenicima.

Subota, Lipanj 19, 2021 13:41

Učenici Osnovne škole Petar Zoranić Nin, Područne škole Zaton u suradnji s Turističkom zajednicom mjesta Zaton večeras u 19 sati pripremaju izložbu fotografija i predstavljaju interaktivni vodič o svom mjestu.

Srijeda, Lipanj 16, 2021 13:33

U dvorištu Zadarske županije upriličeno je tradicionalno druženje župana i učenika Zadarske županije koji su u protekloj školskoj godini ostvarili izvrsne rezultate na natjecanjima. Prijem se prošle godine, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, nije mogao održati. Domaćini druženja bili su župan Zadarske županije Božidar Longin i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Zadarske županije Ivan Šimunić.

Utorak, Prosinac 1, 2020 09:48

Učenička zadruga Maraška iz zadarske Osnovne škole Bartula Kašića dobitnik je Grba grada Zadra zbog uzornih uspjeha i rezultata postignutih u području izvannastavnih aktivnosti, kao i zbog humanitarnog rada.
Razgovarali smo s učiteljicom Dušankom Dujić, predsjednicom Zadruge, koja kaže kako su ugodno iznenađeni što je mala učenička zadruga dobila tako veliku nagradu.

Utorak, Studeni 10, 2020 15:57

Prije nekoliko dana Ministar zdravstva Vili Beroš uputio je Ministru znanosti i obrazovanja Radovanu Fuchsu i ravnateljima obrazovnih ustanova koje obrazuju medicinske sestre te studente sestrinstva dopis u kojem je spomenuta mogućnost uključivanja učenika završnih godina u sustav zdravstvene zaštite za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa.

Utorak, Listopad 13, 2020 15:37

Na koronavirus pozitivno je 288 učenika i 33 prosvjetna djelatnika na području cijele Hrvatske, od čega u Zagrebu 76 učenika i 30 djelatnika, a model online nastave u cijelosti provodi 18 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj.

Prema podacima kojima trenutačno raspolaže Ministarstvo znanosti i obrazovanja, na području Hrvatske u samoizolaciji je 3800 učenika i 106 prosvjetnih djelatnika.

Model A provodi 1138 škola

Ponedjeljak, Listopad 5, 2020 10:37

Zbog pada broja oboljelih od koronavirusa, Županijski stožer civilne zaštite razmatra mogućnost ukidanja obveze nošenja maski u školama. To, prije svega, ovisi o epidemiološkoj situaciji na području naše županije, o čemu načelnik Županijskog stožera, Šime Vicković, kaže:

Stranice