ucenici

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Studeni 10, 2020 15:57

Prije nekoliko dana Ministar zdravstva Vili Beroš uputio je Ministru znanosti i obrazovanja Radovanu Fuchsu i ravnateljima obrazovnih ustanova koje obrazuju medicinske sestre te studente sestrinstva dopis u kojem je spomenuta mogućnost uključivanja učenika završnih godina u sustav zdravstvene zaštite za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa.

Utorak, Listopad 13, 2020 15:37

Na koronavirus pozitivno je 288 učenika i 33 prosvjetna djelatnika na području cijele Hrvatske, od čega u Zagrebu 76 učenika i 30 djelatnika, a model online nastave u cijelosti provodi 18 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj.

Prema podacima kojima trenutačno raspolaže Ministarstvo znanosti i obrazovanja, na području Hrvatske u samoizolaciji je 3800 učenika i 106 prosvjetnih djelatnika.

Model A provodi 1138 škola

Ponedjeljak, Listopad 5, 2020 10:37

Zbog pada broja oboljelih od koronavirusa, Županijski stožer civilne zaštite razmatra mogućnost ukidanja obveze nošenja maski u školama. To, prije svega, ovisi o epidemiološkoj situaciji na području naše županije, o čemu načelnik Županijskog stožera, Šime Vicković, kaže:

Četvrtak, Kolovoz 20, 2020 13:29

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja jučer je održan sastanak Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine 2020./2021. u kojoj je i Zadranin prof. dr. sc. Igor Radeka, predstavnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja. Zadaća Radne skupine je razrada i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, u školskim ustanovama te na visokim učilištima, a prof.

Subota, Prosinac 7, 2019 12:45

Već tradicionalno za blagdan Svetog Nikole Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru otvorio je svoja vrata za sve zainteresirane posjetitelje.
Tako su se jučer građani mogli upoznati s radom ove zadarske javne ustanove čija je glavna zadaća očuvanje i promoviranje podvodne kulturne baštine Hrvatske, Sredozemlja i Europe, te provođenje međunarodnih aktivnosti na istraživanju, konzerviranju i restauriranju podvodnih arheoloških nalaza.

Subota, Studeni 23, 2019 17:47

Ja se trudim reciklirati i odvajati otpad i na taj način pomoći čuvanju prirode, rekla nam je jučer Tonka Bukulin, učenica OŠ Šime Budinića koja sudjeluje u projektu Pogodi pravi koš i koja je u sklopu projekta zajedno s prijatlejicama napravila plakat kojim poziva na reciklažu i novu upotrebu proizvoda. Konkretno riječ je o prenamijeni plastičnih boca, od čega su učenice napravile lonac za cvijeće. S njom su na plakatu Gabriela Abatinović, Donata Kačanić i Iva Poljak, učenice 4. D.

Ponedjeljak, Studeni 4, 2019 18:26

Povodom Mjeseca hrvatske knjige učenici četvrtog razreda OŠ Šime Budinića, sa svojom učiteljicom Jadrankom Dunatov, ostvarili su izvanučioničku nastavu. Posjetili su Gradsku knjižnicu Zadar, mjesto promoviranja cjeloživotnog učenja. U multimedijalnoj dvorani gradske knjižnice, pod stručnim mentorstvom knjižničarke Dajane Brunac, sudjelovali su u radionici na temu Ritam glazbe.

Petak, Rujan 6, 2019 22:28

Uoči početka nove školske godine 2019/20, zadarski župan Božidar Longin odlučio je svim učenicima koji sjedaju u klupe u ponedjeljak 9. rujna uputiti nekoliko rečenica podrške u periodu koji nadolazi.

"Drage učenice i učenici,

Subota, Lipanj 22, 2019 12:15

U parku prirode Telašćica (uvala Mir) održana je 7. Ljetna škola tehničke kulture. U organizaciji Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, ove je godine škola trajala od 15. do 22. lipnja, a sudjelovalo je 12 učenika osnovnih škola Zadarske županije, odabrani učenici koji su se svojim radom i zalaganjem istaknuli u području tehničke kulture i pokazali interes za pojedine tehničke aktivnosti u tekućoj školskoj godini.

Ponedjeljak, Lipanj 17, 2019 15:01

Prema Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja osnivači škola mogu samostalno odlučivati o trajanju odmora učenika, tj. praznika u slijedećoj školskoj godini. Ministarstvo je omogućilo osnivačima da od četiri ponuđena modela praznika, odaberu jedan.

Stranice