puntamika

Srijeda, Listopad 31, 2018 19:30

Radovi na području kampa Borik, odnosno rasčišćavanje terena u sklopu kojeg je u proteklih desetak dana uklonjeno više crnogoričnih stabala, uznemirilo je građane u tom dijelu grada. Jedne brine nova sječa stabala koja je zbog rekonstrukcije gradskih prometnica u posljednje vrijeme uzela maha u svim dijelovima grada.

Petak, Listopad 12, 2018 21:01

Elektra Zadar je započela gradnju trafostanice zbog koje su se Puntamičani digli na noge te organizirali mirni prosvjed. Iz Grada Zadra koji je izdao građevinsku dozvolu za gradnju trafostanice na lokaciji ispred župne crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije i Elektre Zadar poručili su kako je građevinska dozvola u skladu s Prostornim planom za zonu Vitrenjak ll za koju Puntamičani tvrde da je nezakonita.

Srijeda, Listopad 10, 2018 12:58

Udruga mladih Puntamika poziva sve građane na mirni prosvjed na trgu kardinala Alojzija Stepinca ispred crkve Bezgrašnog začeća BDM na Boriku (Augusta Šenoe 3, Zadar), danas, 10. listopada  u 16 sati.

Kao razloge prosvjeda organizatori navode  nezakonitu izgradnju trafostanice nasred Trga kardinala Alojzija Stepinca,  ispred  crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije te izmještanje baznih stanica koje se  nalaze u zvoniku crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.

Ponedjeljak, Srpanj 30, 2018 13:42

Jutros se na zadarskoj plaži Puntamika okupilo tridesetak mladih Europljana u akciji čišćenja pod nazivom Smells Like GREEN Spirit. Polaznici ljetne škole AEGEE-Zagreb organizirali su je kako bi upozorili na nepovoljan utjecaj koji masovni turizam može imati na našu prirodu, ali i potaknuli na osobnu odgovornost u brizi za okoliš.

Utorak, Srpanj 24, 2018 20:15

Pobjedom dvojca Enco Mičić i Mario Pavin završen je sedmi turnir u organizaciji Boćarskog kluba Tri masline. Turnir je odigran na plaži na Puntamici, ispred hotela na Boriku kod popularnih "daski". Igralo se u lijepom ugođaju na travi, što je bila prava atrakcija za posjetitelje plaže. Ove godine i jedna novost. Naime, puntamiški boćari upisali su najmlađeg člana, Luku Štivića koji je s pet i pol godina pokazao da je potencijal, baš kao u Školi nogometa NK Zadar čiji je također član.

Utorak, Ožujak 13, 2018 10:40

Težak poraz doživjeli su košarkaši Sonik-Puntamike na gostovanju u Dubrovniku oprostivši se tako gotovo sigurno od prvog mjesta i kvalifikacija za Prvu ligu. Zadrane je dočekala puna dvorana koja je domaćine nosila do čak plus 41 za jedan od najtežih poraza u povijesti „zelenih“. Već su prve minute donijele dominaciju razigranih „gospara“ koji ne skrivaju prvoligaške ambicije.

Ponedjeljak, Listopad 2, 2017 21:33

Vijest da će novcem europskog projekta "Ruins" financirati obnova najstarijeg spomenika u županiji, crkvice sv. Stošije na Puntamici, oduševila je članove Društva prijatelja Puntamike. Nakon godina uporne borbe i obijanja brojnih pragova s molbom da se zaštiti ovaj spomenik kulture iz 9.

Petak, Kolovoz 11, 2017 10:00 1

Punta lanterna d.o.o, zakupac svjetionika Oštri rat na Puntamici, mora ukloniti metalnu ogradu kojom je zapasan dio obale, mora i mul. Na ogradi je ujedno postavljeno i uočljivo upozorenje "zabranjen pristup", iako na to nemaju pravo.

Vlasnicima ove zadarske tvrtke, Leku Doćiju i Walteru Hummeru,  obojici s adresama u Austriji, uklanjanje ograde jučer su naložili iz tvrtke  Plovput d.o.o Split, s kojom su prošle godine potpisali ugovor o zakupu  na rok od deset godina.

Srijeda, Kolovoz 2, 2017 12:18

Udruga mladih Puntamika pod pokroviteljstvom Turističke  zajednice Grada Zadra, nakon mnogo godina organizira večeras feštu u  povodu Dana Puntamike.

Naime, nakon dugogodišnje stanke i manjka događanja na Puntamici  osnovana je Udruga mladih Puntamika koja je i organizator ove fešte, a  sve kako bi se oživjela stara puntamiška tradicija. Na fešti će uzvanike  zabavljati Marijan Ban i Diktatori, s početkom u 22 sata na Obali kneza  Domagoja, na početku plaže na Puntamici.

Ponedjeljak, Prosinac 21, 2015 00:00

Klapa je u Maraschinu premijerno prikazala spot "Još me bura Velebitom nosi"

Stranice