puntamika

Srijeda, Veljača 27, 2019 16:26

Iako bi sukladno hrvatskim zakonima i Ustavu pristup javnom dobru trebao biti dostupan svima, pomorsko dobro, odnosno more, dio obale i mulovi ispred svjetionika Ošti rat na Puntamici, kojeg je  prije tri godine od vlasnika, države, odnosno splitskog Plovputa, na deset  godina zakupila tvrtka Punta Lanterna, do daljnjega će biti iznimka.  Na  to javno dobro moći će samo oni koji mogu i žele preskakati zid kojim je  taj prostor ograđen, jer je, kako doznajemo iz Ministarstva mora, prometa i in

Utorak, Veljača 26, 2019 15:31

Nedaleko od restauranta Niko na Puntamiki jučer je primijećena odbačena drvena skulptura. Isprva se pomislilo da je skulptura  završila na zemlji uslijed prekjučerašnje snažne bure, ali izgleda da skulptura krije neku drugu, za sad nepoznatu priču.

Zapravo, kip je nekad postavljena na plaži uz ogradu D-marin Borik.  No kad smo htjeli nešto više saznati od sudbini drvene skulpture  muškarca s ribom, dočekao nas je neobičan odgovor predsjednika Mjesnog odbora Puntamika Nike Marina.

Subota, Studeni 10, 2018 17:00

Dokle ovako?! Ovo je strašno! Zar se zaista ne može stati na kraj stihijskom postavljanju baznih stanica kako kome padne na pamet, gdje i kako želi? Zar su ljudi toliko pohlepni da im je novac važniji od zdravlja, pitaju se Puntamičani kojima je pokraj njihovih kuća u Ulici Augusta Šenoe ovih dana osvanula još jedna bazna stanica, treća u krugu od 100 metara gdje je nedavno postavljena i trafostanica.

Srijeda, Listopad 31, 2018 19:30

Radovi na području kampa Borik, odnosno rasčišćavanje terena u sklopu kojeg je u proteklih desetak dana uklonjeno više crnogoričnih stabala, uznemirilo je građane u tom dijelu grada. Jedne brine nova sječa stabala koja je zbog rekonstrukcije gradskih prometnica u posljednje vrijeme uzela maha u svim dijelovima grada.

Petak, Listopad 12, 2018 21:01

Elektra Zadar je započela gradnju trafostanice zbog koje su se Puntamičani digli na noge te organizirali mirni prosvjed. Iz Grada Zadra koji je izdao građevinsku dozvolu za gradnju trafostanice na lokaciji ispred župne crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije i Elektre Zadar poručili su kako je građevinska dozvola u skladu s Prostornim planom za zonu Vitrenjak ll za koju Puntamičani tvrde da je nezakonita.

Srijeda, Listopad 10, 2018 12:58

Udruga mladih Puntamika poziva sve građane na mirni prosvjed na trgu kardinala Alojzija Stepinca ispred crkve Bezgrašnog začeća BDM na Boriku (Augusta Šenoe 3, Zadar), danas, 10. listopada  u 16 sati.

Kao razloge prosvjeda organizatori navode  nezakonitu izgradnju trafostanice nasred Trga kardinala Alojzija Stepinca,  ispred  crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije te izmještanje baznih stanica koje se  nalaze u zvoniku crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.

Ponedjeljak, Srpanj 30, 2018 13:42

Jutros se na zadarskoj plaži Puntamika okupilo tridesetak mladih Europljana u akciji čišćenja pod nazivom Smells Like GREEN Spirit. Polaznici ljetne škole AEGEE-Zagreb organizirali su je kako bi upozorili na nepovoljan utjecaj koji masovni turizam može imati na našu prirodu, ali i potaknuli na osobnu odgovornost u brizi za okoliš.

Utorak, Srpanj 24, 2018 20:15

Pobjedom dvojca Enco Mičić i Mario Pavin završen je sedmi turnir u organizaciji Boćarskog kluba Tri masline. Turnir je odigran na plaži na Puntamici, ispred hotela na Boriku kod popularnih "daski". Igralo se u lijepom ugođaju na travi, što je bila prava atrakcija za posjetitelje plaže. Ove godine i jedna novost. Naime, puntamiški boćari upisali su najmlađeg člana, Luku Štivića koji je s pet i pol godina pokazao da je potencijal, baš kao u Školi nogometa NK Zadar čiji je također član.

Utorak, Ožujak 13, 2018 10:40

Težak poraz doživjeli su košarkaši Sonik-Puntamike na gostovanju u Dubrovniku oprostivši se tako gotovo sigurno od prvog mjesta i kvalifikacija za Prvu ligu. Zadrane je dočekala puna dvorana koja je domaćine nosila do čak plus 41 za jedan od najtežih poraza u povijesti „zelenih“. Već su prve minute donijele dominaciju razigranih „gospara“ koji ne skrivaju prvoligaške ambicije.

Ponedjeljak, Listopad 2, 2017 21:33

Vijest da će novcem europskog projekta "Ruins" financirati obnova najstarijeg spomenika u županiji, crkvice sv. Stošije na Puntamici, oduševila je članove Društva prijatelja Puntamike. Nakon godina uporne borbe i obijanja brojnih pragova s molbom da se zaštiti ovaj spomenik kulture iz 9.

Stranice