benkovac

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Veljača 25, 2022 13:18

Ove srijede održana je peta sjednica benkovačkog Gradskog vijeća, prva u 2022. godini. Predsjednik Gradskog vijeća Boris Erceg predložio je na početku sjednice dvadeset točaka dnevnog reda, koje su u konačnici i usvojene. Nakon verifikacije zapisnika s prethodne sjednice, počeo je aktualni sat, na kojem su vijećnici Domovinskog pokreta uputili nekoliko pitanja i sugestija gradonačelniku Tomislavu Buliću i njegovom zamjeniku Tomislavu Klarici.

Subota, Veljača 5, 2022 13:30

Osim spomenika na Trgu svetog Krševana, Udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata uskoro će dobiti još jedan spomen na sve poginule civile Zadarske županije.

Subota, Siječanj 29, 2022 10:17

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom kojeg se sumnjiči za imovinska kaznena djela.

Utorak, Siječanj 25, 2022 10:06

U Hrvatskoj je aktivno 119 centara za socijalnu skrb i njihovih podružnica, od čega su tri u Zadarskoj županiji: Centar za socijalnu skrb Zadar s podružnicama Pag, Gračac i Obrovac te centri Benkovac i Biograd na Moru. Ključna načela i smjernice kojima se vode socijalni radnici su ostvarivanje pravde i poštivanje ljudskih prava, a svakodnevno se tijekom obavljanja svog posla susreću s nedaćama i poteškoćama.

Utorak, Siječanj 11, 2022 14:24

Desetog dana u mjesecu, već tradicionalno svi putovi vode prema Benkovcu i nadaleko poznatom i uvijek aktualnom Benkovačkom sajmu. Kako su u tijeku građevinski radovi na sajamskom prostoru, prvi ovogodišnji sajam održan je u borovoj šumi, zapadno od stare lokacije. Ni jaka bura te niska temperatura koja je u jednom trenutku bile jedva iznad ništice nisu obeshrabrili brojne trgovce i posjetitelje za koje sajam znači više od "prodaj - kupi".

Ponedjeljak, Siječanj 10, 2022 14:20 1

Ravni kotari među domaćim i stranim posjetiteljima poznati su kao kolijevka tradicije i baštine zadarskog zaleđa te kao kraj koji obiluje kulturnim, povijesnim i gastronomskim zanimljivostima. U prošlog turističkoj godini, koja je unatoč svim uspjesima ipak bila pod teretom pandemije koronavirusa, Ravni kotari pokazali su se kao savršena destinacija, koja spaja sve ljepote ruralnog kraja s pogodnostima blizine velikom urbanom središtu.

Srijeda, Prosinac 22, 2021 09:13

Po rezultatima provedenog očevida, do prometne nesreće je došlo na način da je 27-godišnji hrvatski državljanin, ne koristeći sigurnosni pojas, upravljao osobnim automobilom Audi zadarskih registarskih oznaka i kretao se cestom DC-56 iz pravca Benkovca prema Kožlovcu, kojom prilikom nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste uslijed čega u zavoju gubi kontrolu nad upravljačem i udara u stup nadvožnjaka. Na mjestu nesreće, 27-godišnji vozač je smrtno stradao.

Utorak, Prosinac 21, 2021 12:14

Udruga za djecu, mlade i obitelj »Mali koraci« Benkovac u partnerstvu s Udrugom invalida i osoba s poteškoćama u razvoju Zajedno i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA provodi projekt »Možemo zajedno - Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice« UP.04.2.1.11.0130.

Ponedjeljak, Prosinac 20, 2021 13:59

U Benkovcu je održana 5. Javna kampanja manifestacija socijalne inkluzije kroz sport. Kampanja je jedna u nizu aktivnosti projekta »Sudjeluj - poticanje socijalne inkluzije kroz sport«. Peta kampanja pripremljena je u božićnom duhu. Projektni tim je pripremio potragu za sportskim vilenjacima. Svaki vilenjak predstavljao je određenu grupu sportova ili aktivnosti.

Petak, Prosinac 17, 2021 16:30 1

Nakon prošlogodišnje stanke zbog svima poznatog razloga, ove godine »punom parom« nastavlja Advent u Benkovcu koji organizira Udruga studenata BiK u suradnji s mnogim drugim partnerima.

Stranice