benkovac

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Lipanj 25, 2021 10:10

U novoj Gradskoj vijećnici na katu Gradske uprave u Benkovcu jučer su Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, i Tomislav Bulić, gradonačelnik grada Benkovca, u sklopu Intervencijskog plana potpisali ugovor za projekt »1RP2 - Rekonstrukcija i uređenje stare gradske jezgre, 2.

Četvrtak, Lipanj 24, 2021 13:51

U sklopu Intervencijskog projekata u multimedijalnoj dvorani Zavičajnog muzeja na Kaštel Benkoviću u Benkovcu jučer je održana početna konferencija za javnost i medije u sklopu projekta "Razvoj tematskih ruta starih antičkih i srednjovjekovnih gradova na prostoru Grada Benkovca".

Nositelj projekta je Grad Benkovac, a partneri Razvojna agencija Grada Benkovca, Turistička zajednica Ravni kotari i Zavičajni muzej Benkovac.

Subota, Lipanj 19, 2021 13:15

Drugi tematski okrugli stol pod temom Žene na rukovodećim pozicijama – izazovi održan je u Benkovcu. Organizator okruglog stola je Lokalni centar podrške za udruge koji je oformljen u sklopu projekta #nauči#promijeni#primijeni. U ime organizatora prisutne sudionike pozdravio je Matej Mikulić, voditelj projekta, a moderirala ga je koordinatorica za međusektorsku suradnju Suzana Šimunac.

Subota, Lipanj 19, 2021 11:51

U Vatrogasnom domu u Benkovcu u petak je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća na kojoj je potvrđena vladajuća većina HDZ-a koji ima 9 od 15 vijećnika. Boris Erceg (HDZ) je novi-stari predsjednik Gradskog vijeća izabran rezultatom 13: 1. Naime, Boris Erceg je bio jedini kandidat kojeg je predložio HDZ, opozicija nije imala svog kandidata, 13 je bilo za dok je Erceg bio suzdržan. Nedostajala je Marina Čačić s kandidacijske liste Domovinski pokret-Most.

Ponedjeljak, Svibanj 31, 2021 10:41

U povodu obilježavanja Dana državnosti na Trgu dr. Franje Tuđmana u Benkovcu kod spomenika hrvatskih braniteljima jučer je održana počast svim poginulim hrvatskim vitezovima Domovinskog rata. Riječ je o šestom po redu najvećem organiziranom okupljanju braniteljskih udruga na tlu Republike Hrvatske na kojem se zbog epidemioloških mjera okupilo oko 100 branitelja iz 20-ak udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Utorak, Svibanj 18, 2021 10:10

Završen je prvi krug lokalnih izbora, prebrojeni su glasački listići. Od šest gradova u Zadarskoj županiji u Biogradu na Moru, Ninu, Obrovcu i Pagu izbrana je nova-stara gradska vlast, dok će birači iz Zadra i Benkovca u drugom krugu krajem svibnja na Dan državnosti odlučivati o gradonačelniku u slijedećih četiri godine.

Srijeda, Svibanj 12, 2021 13:30 1

HDZ u Gradu Benkovcu na lokalne izbore izlazi još jednom predvođen predsjednikom Gradskog odbora i aktualnim gradonačelnikom Tomislavom Bulićem. Listu za Gradsko vijeće čine većinom mladi i visokoobrazovani ljudi.
Za vrijeme Bulićeva mandata započeta je realizacija mnogih projekata predvođenih Intervencijskim planom.

Petak, Svibanj 7, 2021 09:23

 Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine je na svojim službenim internetskim stranicama objavilo popis odabiranih projekata općina i gradova za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se sufinancirati u 2021. godini. Na javni poziv Ministarstva koji je bio otvoren za prijave u razdoblju od 15. ožujka do 4. travnja 2021. prijavljena su 390 projektna prijedloga od kojih će Ministarstvo sufinancirati njih 173.

Srijeda, Svibanj 5, 2021 09:38

U Drugoj hrvatskoj boćarskoj ligi jug od tri županijska kluba uspješne su bile Crvene kuće koje su protiv Postranja upisale petu pobjedu u sezoni te su i dalje na trećem mjestu, s tri boda zaostatka za vodećom Župom dubrovačkom. Velebit iz Benkovca i Rupalj natječu se u Trećoj ligi, skupina Srednja Dalmacija. Rupalj je prošli vikend osvojio bod kod Piramatovaca te izgubio prvo mjesto koja sada drži Supetar dok je Velebit zabilježio deveti poraz u 11.

Utorak, Svibanj 4, 2021 13:45 1

Predizborno iznenađenje i pozornost Benkovčana izazvala je nestranačka lista mladih intelektualaca, nova politička snaga okupljena pod sloganom »Benkovac mora bolje«. Slogan je to Borne Nimca, nositelja kandidacijske liste grupe birača za gradonačelnika Benkovca i Gradsko vijeće.

Stranice