skole

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Studeni 11, 2021 11:09

Ne stišavaju se kritike i reakcije na najavljeno uvođenje obveznih COVID potvrda u obrazovne ustanove, koje bi na snagu trebalo stupiti u ponedjeljak, 15. studenoga. Reakcije su raznolike. Idu od toga da su potvrde prisila na cijepljenje, do isticanja činjenice kako je ideja predložena prekasno, jer prosvjetni radnici nisu bili među prioritetima za cijepljenje na početku pandemije, već ih se zajedno s djecom poslalo na online nastavu.

Utorak, Studeni 9, 2021 13:41

Nove epidemiološke mjere donesene u petak usmjerile su se prema školama, ali ovaj put ne prema online nastavi, već prema covid-potvrdama za djelatnike škola. Oni koji nisu cijepljeni, potvrdu će moći dobiti nakon testiranja koje će se provoditi dva puta tjedno na račun škole.

Subota, Studeni 6, 2021 13:30

Stožer civilne zaštite Zadarske županije i dalje podržava održavanje nastave u školama po A modelu, dakle uživo, a svaka škola, ovisno o epidemiološkoj situaciji može zatražiti od osnivača prelazak na C model, ukoliko to bude potrebno. Djeca trebaju ići u školu, važno je da imaju socijalni kontakt prvenstveno zbog svog mentalnog zdravlja, ali i kvalitetnijeg usvajanja nastavnog gradiva, zaključak je s jučerašnjeg sastanka Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Petak, Rujan 24, 2021 13:41

Od polovice rujna najviše oboljelih od covida-19 je u skupini školske djece od 10 do 19 godina, a uskoro će u samoizolaciju u školama odlaziti samo učenici koji su bili u neposrednoj blizini zaraženog djeteta, najavio je u petak ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Četvrtak, Rujan 23, 2021 10:19

Centar za poremećaje hranjenja BEA pokreće Inicijativu »Odzvonilo je grupnom vaganju u školama!« kojom žele prekinuti praksu grupnog vaganja učenika i učenica u osnovnim i srednjim školama. Grupno vaganje je za mnoge djevojke i mladiće izvor velikog stresa te je povod za posramljivanje, uspoređivanje i diskriminaciju.

Utorak, Listopad 13, 2020 15:37

Na koronavirus pozitivno je 288 učenika i 33 prosvjetna djelatnika na području cijele Hrvatske, od čega u Zagrebu 76 učenika i 30 djelatnika, a model online nastave u cijelosti provodi 18 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj.

Prema podacima kojima trenutačno raspolaže Ministarstvo znanosti i obrazovanja, na području Hrvatske u samoizolaciji je 3800 učenika i 106 prosvjetnih djelatnika.

Model A provodi 1138 škola

Srijeda, Rujan 9, 2020 16:32

Zbog rekordnog broja novih slučajeva zaraze koronavirusom slovenski premijer Janez Janša sazvao je sastanak krizne skupine svoje vlade za Covid-19.

Ponedjeljak, Kolovoz 17, 2020 10:14

Po svemu sudeći, djeca se za tri tjedna vraćaju u vrtiće, škole i na fakultete, ali ne zna se pod kojim epidemiološkim uvjetima a nije jasno ni tko će snositi trošak plaćanja zaštitnih maski, piše u ponedjeljak Večernji list..

Četvrtak, Srpanj 16, 2020 13:09

Švedska odluka da ostavi škole otvorenima tijekom pandemije koronavirusa nije rezultirala većom stopom zaraze među školarcima nego u susjednoj Finskoj, gdje su škole bile privremeno zatvorene, navodi se u zajedničkom izvješću njihovih agencija za javno zdravlje.

Švedska je odlučila da neće nametnuti strogo zatvaranje tako da većina škola i tvrtki radi cijelo vrijeme otkad je izbila epidemija u toj zemlji. Njezina strategija bila je drukčija od one ostatka Europe.

Srijeda, Srpanj 8, 2020 15:46

Gradonačelnik Branko Dukić na današnjem je kolegiju najavio kako će Zadar u naredne dvije, tri godine imati dvije osnovne škole, umjesto planirane jedne na Novom Bokanjcu.

Stranice