uskrs

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Travanj 2, 2018 15:40

Na svetkovinu Uskrsa zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodio je koncelebrirano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru. Suslavili su katedralni župnik don Josip Radojica Pinčić i fra Andrija Bilokapić, provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima.

Srijeda, Ožujak 28, 2018 16:34

Gradski i županijski vijećnici HNS-a u srijedu ujutro, povodom Uskrsa, organizirali su tradicionalno druženje s građanima te im besplatno podijelili tonu i pol svježih srdela. Ukupno 60 kašeta podijelili su  na Branimirovoj obali, kraj Gradskog mosta, ali nisu zaboravili ni žitelje  u ostalim dijelovim Zadarske županije već su 40 kašeta rasporedili u  općinama Stankovci, Novigrad, Galovc, Sv. Filip i Jakov i Pakoštane.  

Utorak, Ožujak 27, 2018 17:25

Što se tiče nadolazećih blagdana, za sada nemamo najavljenih donacija. Ali, svatko onaj tko želi donirati bilo da je riječ o pojedincu ili pak, o nekoj tvrtki ili instituciji može to uvijek učiniti. Svaka donacija je dobrodošla i mi ćemo je uvijek s veseljem i zahvanošću primiti.

Ponedjeljak, Travanj 17, 2017 00:00

Ne smijemo, međutim, gubiti iz vida činjenicu kako nedjelja postaje običnim 'danom rasterećenja' od dnevnih briga, danom dokolice u kojoj se gubi njezina duhovna i kulturna dimenzija. A stoljećima je nedjelja bila glavnim duhovnim vrelom i stvarala duhovni identitet našega čovjeka, kazao je nadbiskup

Utorak, Travanj 7, 2015 00:00

"Vi znate što se događalo po svoj Judeji, kako Isusa koji je  prošao zemljom čineći dobro, smakoše i razapeše. Ali, Bog ga uskrisi u  posljednji dan. Mi smo tome svjedoci!" Tako apostol Petar kao živi svjedok opisuje događaj koji se zbio "u prvi dan tjedna, u ranu zoru". Zbog  toga se od početka Crkva sabirala na taj dan blagovati Euharistiju i slaviti  događaj spasenja.

Utorak, Travanj 7, 2015 00:00

Oko 35 kilograma brašna, 180 jaja, 25 naranči i 10 limuna potrošile su majke i bake, domaćice u Petrčanima kako bi na Veliku subotu umijesile tijesto od kojega su splele veličanstvenu, najdulju  uskrsnu pletenicu u Zadarskoj županiji dugu 22 metara.

Utorak, Travanj 7, 2015 00:00

Blagdan Uskrsa svečano je misnim slavljima, tradicionalnim  blagoslovom hrane te crkvenim liturgijskim napjevima proslavljen i u  Ninu. U punoj ninskoj prvostolnici sv. Anselma, u zajedništvu s vjernicima Nina, Grba i Ninskih Stanova te gostiju koji su za ovaj veliki blagdan  pristigli na šire ninsko područje, svečano sveto euharistijsko slavlje  predvodio je ninski župnik i dekan ninskog dekanata don. Božo Barišić.

Četvrtak, Travanj 2, 2015 00:00

Doista ni sam više ne znam koliko nam je donacija  proteklih par dana pristiglo i još uvijek stižu i danas.

Srijeda, Travanj 1, 2015 00:00

Povodom najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, nadbiskup Želimir Puljić uputio je vjernicima tradicionalnu Uskrsnu čestitku koju u cijelosti prenosimo.

Utorak, Ožujak 17, 2015 00:00

Zadarski hotelijeri za predstojeće uskrsne blagdane očekuju dobru popunjenost hotela, a samim time i obećavajući početak predsezone. Unatoč činjenici što Uskrs ove godine pada nešto ranije, turistički djelatnici nadaju se kako će u prilog većem broju dolazaka ići i lijepo vrijeme, tim više što se mnogi za kratko uskrsno putovanje odlučuju u posljednji tren.

Stranice