bozidar kalmeta

Srijeda, Studeni 1, 2017 21:31

Kao prvi svjedok na suđenju bivšem HDZ-ovom ministru mora, prometa i infrastrukture Božidaru Kalmeti, u četvrtak bi trebao svjedočiti Josip Sapunar, nekadašnji financijski direktor HAC-a, koji je Kalmetine suradnike u istrazi povezao s izvlačenjem preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

Ponedjeljak, Listopad 16, 2017 13:38 1

Bivši HDZ-ov ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta danas je na zagrebačkom Županijskom sudu, zajedno sa svojim suoptuženicima koji se ranije nisu nagodili s tužiteljstvom, odbacio optužbe za izvlačenje milijuna iz cestarskih javnih poduzeća, ali i da je narudžbom promidžbenog filma Prometna renesansa Hrvatske ministarstvo kojem je bio na čelu oštetio za više od 600 tisuća kuna.

Ponedjeljak, Listopad 16, 2017 09:28

Donedavni dugogodišnji zadarski gradonačelnik i HDZ-ov ministar Božidar Kalmeta naći će se u ponedjeljak na optuženičkoj klupi zagrebačkog Županijskog suda gdje će se suočiti sa svojom optužnicom.

Utorak, Rujan 26, 2017 16:04 1

Bivši HDZ-ov ministar i zadarski gradonačelnik u utorak se na ponovljenom suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u u slučaju Fimi media prisjetio sastanka na kojemu se Sanader naljutio na predsjednika uprave Hrvatskih pošta (HP) jer se u tom javnom poduzeću "ne zapošljavaju članovi HDZ-a".

Utorak, Rujan 12, 2017 15:25

Suđenje bivšem HDZ-ovom ministru mora, prometa i infrastrukture Božidaru Kalmeti u korupcijskim slučajevima Remorker i Prometna renesansa Hrvatske počet će 16. listopada, odlučeno je u utorak na zagrebačkom Županijskom sudu.

Sudskim vijećem predsjedati će sutkinja Gordana Mihela Grahovac koja je vodila niz korupcijskih postupaka, među ostalim i za primanja mita za "pošteno" suđenje u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Ponedjeljak, Rujan 11, 2017 11:44 1

Na zagrebačkom Županijskom sudu u ponedjeljak je počelo pripremno ročište na kojem bi se, među ostalim, trebao odrediti datum početka suđenja bivšem HDZ-ovom ministru mora, prometa i infrastrukture Božidaru Kalmeti u korupcijskim slučajevima Remorker i Prometna renesansa Hrvatske.

Srijeda, Kolovoz 16, 2017 09:20

 Nakon objave teksta o zadarskim olimpijcima, Šimi Fanteli i Igoru Mareniću, koji ni nakon godinu dana nisu dobili obećani im gradski stan, reagirao je bivši zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta. Naime, on kaže kako želi zadarskoj javnosti pojasniti o čemu se zapravo radi, odnosno da nije problem u Gradu Zadru, već u činjenici da su Fantela i Marenić u međuvremenu promijenili mišljenje te umjesto stana žele - građevinsko zemljište.

Utorak, Kolovoz 15, 2017 13:55 1

 Idućeg se tjedna navršava godina dana otkako je bivši gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta primio zlatne olimpijce, jedriličare Šimu Fantelu i Igora Marenića i obećao im stan. U bujici pohvala o njihovu značaju za Zadar i Hrvatsku, rečeno im je kako će Grad "zbog iznimnih postignuća u sportu i jedrenju i zbog toga jer predstavljaju uzor mladima" donijeti ovu odluku u "želji da zajedno s obiteljima i dalje ostanu živjeti i raditi u gradu Zadru".

Utorak, Srpanj 11, 2017 17:21

Trojica suoptuženika bivšeg HDZ-ova ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete - Igor Premilovac, Josip Sapunar i Ivan Berket, u utorak su sporazumno osuđeni na godinu dana zatvora koje će zamijeniti radom za opće dobro nakon što su priznali sve Uskokove optužbe u tzv. HAC-ovu kraku afere Remorker.

Četvrtak, Travanj 20, 2017 00:00 1

Kroz godine postojanja Županije morali smo se boriti s raznim iskušenjima, tegobama, prijetnjama, rekao je župan Zrilić

Stranice