novigrad

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Prosinac 31, 2020 17:03

Pomoć za ljude na područjima pogođenim razornim potresom jučer i danas prikuplja se i diljem Općine Novigrad. Prostorije Općine u samom Novigradu punile su se jučer od jutra, kao i one u kripti Gospe od Ružarija u Pridragi te u bivšem dućanu u Paljuvu. Nakon jučerašnjeg, više nego uspješnog dana, prikupljanje se nastavja danas na istim lokacijama u vremenu od 10 do 13 sati.

Petak, Listopad 30, 2020 18:06

Sve što ste znali o maslinama - zaboravite. Kad uđete u maslinik »najboljeg maslinara među ginekolozima i najboljeg ginekologa među maslinarima« napast će vas rod kakvog vidjeli niste, i grane što se pod njim svijaju, pa s jednog stabla četiri sorte?! Umjesto cijevi za kap na kap zalijevanje na podu, ovdje su žbice što strše uvis jer ovdje se zaljeva orošavanjem. I beskrajni nizovi suhozida. I obilna trava pod maslinama. I kameni uzvišeni bazen u formi masline.

Ponedjeljak, Listopad 5, 2020 16:38

Na izdisaju ljeta, u Novigradu na odmoru zatekli smo srpsku redateljicu koja u dokumentarnim i igranim filmovima otvara najintrigantnije, posve marginalne teme ovog društva. Iako možda imamo dojam da danas nema te teme o kojoj ne pričamo, Ivana Todorović sa svojim zadnjim filmom otvara tabu o kojem još uvijek rijetko tko progovara - incest u obitelji.

Petak, Travanj 3, 2020 23:18

Ne bi tijekom zimskih mjeseci ni uobičajeno po novskoj rivi bilo puno ljudi, ali s ovim prvim proljetnim danima češće bi se okupili ispred dućana, na škalama ispod crkve, terasama kafića. No, uslijed epidemioloških mjera, Novigrad ovih dana zjapi prazan, a društveni život se može vidjeti u tragovima - u redu ispred dućana u koje ulaze dvoje po dvoje, u razgovorima ljudi s broda na brod...

Utorak, Prosinac 24, 2019 17:00

Na tradicionalnom božićnom koncertu koji se već niz godina uz prigodni domjenak i ugodno blagdansko druženje za mještane i njihove goste održava pod pokroviteljstvom Općine Novigrad nastupali su KUD Baul iz Petrčana i Ansambl Ars Cantabile iz Zadra te mlada mještanka Dora Baraba koja je, uz vođenje programa, recitirala prigodne autorske tekstove i pjesme.

Utorak, Prosinac 3, 2019 19:00

Raskošnim vatrometom i paljenjem prve adventske svijeće na velikom vijencu na trgu Pod lipan počeo je Novski advent. Četvrtu godinu zaredom, otkad vesele adventske zabave organiziraju novigradski volonteri, trg Pod lipan je s početkom adventa zasjao u blagdanskom ozračju.

Utorak, Rujan 10, 2019 10:51

Proteklog vikenda, od 6. do 8. rujna, u Novigradu dalmatinskom održao se 33. susret hrvatskih mjesta koja u svojem nazivu imaju ime Novigrad: Novigrad Podravski, Novigrad na Dobri iz općine Netretić u Karlovačkoj županiji, istarski Novigrad-Cittanova, te Novigrad dalmatinski.

Ponedjeljak, Kolovoz 12, 2019 15:09

Ugodno strujanje čistog morskog zraka, ukusne riblje delicije i domaća glazba pravi su recept za najbolje ribarske fešte. U jedinstvenom ugođaju Dalmacije podno tvrđave Fortica iz Xlll. stoljeća Općina Novigrad i Turistička zajednica već dvadeset godina na obali uz Novigradsko more organiziraju jednu od najboljih ribarskih fešta s hrvatske strane Jadrana - Novigradsku ribarsku noć.

Razgrabljene morske delicije

Ponedjeljak, Lipanj 24, 2019 14:03

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA), Lokalna akcijske grupe u ribarstvu »Tri mora«, Općina Novigrad i Udruga uzgajivača školjka »Novigradska dagnja« u subotu navečer organizirali su peti po redu znanstveno stručni skup posvećen Novigradskoj dagnji.
Dagnja je zbog cijene dostupna svima, nutritivno izuzetno vrijedna, ukusna i zbog toga svima omiljena, kazao je Branimir Baždarić, tajnik Udruge Novigradska dagnja u kojoj je osam uzgajivača.

Petak, Lipanj 21, 2019 16:55

Hrvatska vojska spremna je za početak protupožarne sezone. Protupožarne namjenski organizirane snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva također su spremne, odlučno je jučer u Novigradu rekao zapovjednik 93. zrakoplovne baze Zemunik pukovnik Krešimir Ražov.

Stranice