novigrad

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Lipanj 21, 2019 16:55

Hrvatska vojska spremna je za početak protupožarne sezone. Protupožarne namjenski organizirane snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva također su spremne, odlučno je jučer u Novigradu rekao zapovjednik 93. zrakoplovne baze Zemunik pukovnik Krešimir Ražov.

Ponedjeljak, Veljača 11, 2019 13:38

Svečanom manifestacijom prepunom emocija i ponosa,  topovskim udarima Pucačkog društva Ban Butko Kurjaković s tvrđave  Fortica, polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i raketnom topovnjačom  Vukovar usidrenom u Novigradskom moru, u Novigradu je pred više stotina nazočnih dvadeset treći put za redom obilježena 26. obljetnica Vojno-redarstvene akcije Maslenica, obrane Novigrada i zadarskog zaleđa.

Četvrtak, Veljača 7, 2019 10:34

Iako zimski mjeseci u malim mjestima djeci ponekad  mogu biti dugi i dosadni, veljača u Novigradu to nikako ne bi smjela biti  zahvaljujući bogatom i zanimljivom programu Čitaonice i knjižnice Novigrad, ali i pripremama za maškare koje ove godine prelaze i u ožujak.

Program pod nazivom Veljača u Knjižnici i čitaonici Novigrad osmislila je Ana Buterin iz Knjižnice i čitaonice Novigrad.

Četvrtak, Siječanj 3, 2019 15:21

Osim uz ponešto petardi i vatrometa, Novigrad su u prvim trenutcima Nove godine ispunili zvuci pjesme čestitara - koledara  koji nakon ponoći obilaze novske kuće. Nekolicina mještana nosi suhu  granu, takozvanu Barbaru, i kroz pjesmu svakoj kući požele sve najbolje u mladom litu. Domaćini ih počaste s vinom, rakijom, pršutom, sirom, kobasicama, što već imaju.

Petak, Prosinac 28, 2018 15:25 1

Protekli blagdanski dani u Novigradu bili su puni događaja koji su i po hladnoći izvukli mještane iz njihovih domova da  uživaju u zajedništvu i božićnom ozračju.

Tradicionalni božićni koncert održan je u petak u prostoru Zavičajne  zbirke Novigrad.

Božićni pučki napjevi

Ove godine su na koncertu nastupili Hrvatsko pjevačko glazbeno  društvo Zoranić, Pučki zbor Novigrad i Dora Baraba koja je recitirala prigodne pjesme te vodila program.

Četvrtak, Lipanj 21, 2018 12:33

Piloti kanadera pokazali su spremnost za protupožarnu sezonu izvodeći trenažne letove na području Novigradskog mora.

Kako je bilo pogledajte u našoj fotogaleriji koju je snimio Zvonko Kucelin, a više o događanju pročitajte u sutrašnjem izdanju Zadarskog lista.

Petak, Srpanj 28, 2017 20:29 1

Uplovljavanjem brodova Hrvatske ratne mornarice  RTOP 41 Vukovar i DJB 104   u Novigradu je počelo obilježavanje 26.  obljetnice prevoženja brodovima novigradskih ribara hrvatskih branitelja 4. gardijske brigade i 112. brigade Zbora narodne garde iz Novigrada  u Kruševo. Tom prilikom priređen je program sjećanja na taj važan događaj iz Domovinskog rata te je predviđen mimoplov skupa s ribarskim  brodicama iz Novigrada u Kruševo.

Subota, Veljača 11, 2017 00:00

Hrabrošću i žrtvom hrvatskih branitelja obranjen je Novigrad. Ovo je mjesto gdje su se našli sjever i jug, mjesto gdje su se ujedinili, kazao je kapetan bojnog broda Ivo Raffanelli, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića

klapan
Utorak, Studeni 17, 2015 00:00

Općina Novigrad uknjižila se 2006. godine na površinu od 40.000 metara četvornih u vlasništvu države, a za to, tvrde u ŽDO-u Zadar, nisu imali ni pravo niti valjan dokument

Ponedjeljak, Studeni 16, 2015 00:00

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru, kao pravni zastupnik Republike Hrvatske, podnijelo je tužbu pred Trgovačkim sudom  u Zadru protiv Općine Novigrad radi utvrđivanja prava vlasništva na katastarskoj čestici broj 205/99 k.o. Pridraga površine od 39.731 kvadratnih  metara.  

Stranice