obrovac

Utorak, Siječanj 22, 2019 12:46

Nakon što smo objavili priču o gradnji pogona za recikliranje otpadnog grita iz brodogradnje u kojemu stanovnici Obrovca i  okolnih mjesta, vide potencijalnu ekološku bombu, u Obrovcu saznajemo kako će o ovoj temi raspravljati i tamošnje Gradsko vijeće.

Četvrtak, Siječanj 10, 2019 19:15

Vijest da bi se na lokaciji bivše Tvornice hidrauličnih cilindara na Bravaru u Zatonu Obrovačkom uskoro trebalo otvoriti postrojenje za recikliranje otpadnog grita iz brodogradnje uzburkala je obrovačku javnost koja o njoj stoga želi alarmirati javnost da se u njihov ionako osiromašeni kraj ne bi, kako navode,  poslala još jedna "ekološka  bomba".

Srijeda, Kolovoz 22, 2018 09:30

Smješten uz prekrasan, slikovit kanjon rijeke Zrmanje i njegove strme litice, grad Obrovac uvijek je idealan odabir za izlet u kojem želite uživati u divljoj, netaknutoj prirodi i mnogim kulturno-povijesnim spomenicima. Sveukupnom pozitivnom dojmu svakako će pridonijeti i obrovačka janjetina, pršut i vino, ali isto tako i adrenalinska ponuda raftinga ili kajakarenja kanjonom ove mistične rijeke koja je Obrovac smjestila u sami vrh ekstremnih sportova kako u Hrvatskoj, tako i šire.

Ponedjeljak, Lipanj 4, 2018 17:30

Uz ronilačku akciju čišćenja rijeke Zrmanje pod nazivom  "Gdje Zrmanja ljubi more" te brojna predavanja u subotu je nastavljen Festival volonterstva u Obrovcu. Osim toga, otvoren je i Sajam udruga te su  predstavnici desetak udruga predstavljali svoj rad tražeći nove članove,  volontere i donatore.

Ponedjeljak, Ožujak 19, 2018 14:40

Obrovac je, ostalo je zabilježeno, u jeku nastojanja za talijanizacijom Dalmacije 1848. godine prvi uputio ''notu'' svim dalmatinskim gradovima inzistirajući da se u školama, i u javnim ustanovama Dalmacije uvede materinji jezik. Obrovac se, također, tada prvi izjasnio da se Dalmacija sjedini s Hrvatskom i Slavonijom. O svemu tome danas u Obrovcu nema ni traga, ništa na to ne podsjeća!

Četvrtak, Ožujak 15, 2018 21:57

U sklopu susreta „Pisci u zaleđu“ članovi književne udruge „ZaPis“ ovoga su utorka 13.III održali književnu večer u Pučkom otvorenom učilištu i knjižnici u Obrovcu. ZaPis je književna udruga koja se bavi popularizacijom i promicanjem ljubavi prema književnosti i književnom stvaralaštvu. Članovi ZaPisa su autori koji pišu prozu i poeziju, bilo da su već objavljivali knjige ili tek žele početi pisati.

Utorak, Studeni 28, 2017 12:29 1

Udruga tehničke kulture Faust Vrančić, čiji je osnivač Srednja škola Obrovac, pokrenula je hvalevrijedan projekt "Reciklirajmo" na čelu s voditeljem Darkom Tokićem. Ova građanska akcija provedena je zahvaljujući financijskoj podršci Zaklade “Kajo Dadić” iz Splita, a u sklopu Decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva".

Utorak, Studeni 28, 2017 11:48

Jučer se na području grada Obrovca u Crnoj Punti, Kruševo, volonterskim trudom i radom zasadilo 1500 sadnica drveća! Više od sto volonterki i volontera, malih i velikih, u samo jedan dan posadili su 1400 sadnica običnog bagrema i 100 sadnica primorskoga bora na površini od 1 ha! Sadnja prve „volonterske“ šume u Zadarskoj županiji izvrstan je primjer organiziranog i učinkovitoga volonterskog aktivizma.

Srijeda, Studeni 8, 2017 10:28 1

Općinski sud u Zadru potvrdio je optužnicu protiv bivšeg predsjednika Demokratske partije Srba, danas SDSS-ovog gradskog vijećnika u Obrovcu, Branislava Švonje, nakon istrage o kupnji glasova srpskih birača na lokalnim izborima koju je u svibnju ove godine pokrenulo Županijsko državno odvjetništvo.

Nedjelja, Listopad 15, 2017 09:05

Iako mediji ovih dana izvještavaju o teškoj situaciji u Obrovcu, čini se kako se gospodarska situacija u najsiromašnijem hrvatskom gradiću ipak popravlja - predsjednicima klubova vijećnika određene su naknade od 1000 kuna! Kako oni već imaju vijećničke naknade u istoj ovoj svoti, najnovijom odlukom dobili su povećanje od sto posto!

Stranice