obrovac

Utorak, Veljača 26, 2019 19:15

U gradu Obrovcu u nedjelju su održani izbori za devet  Vijeća mjesnih odbora. Po četiri mjesna odbora osvojili su HDZ i SDSS.  HDZ je osvojio vlast u mjesnim odborima u kojim žive isključivo ili su  u ogromnoj većini Hrvati (Obrovcu, Kruševu, Karinu, Zelengradu), dok  u ostalih pet mjesnih odbora žive isključivo pripadnici srpske nacionalne manjine.

Petak, Veljača 22, 2019 14:14

U Osnovnoj školi Obrovac održan je Lidrano - županijski  susret učenika osnovnih škola Zadarske županije 2019. godine na kojem  je sudjelovalo 192 učenika i 53 mentora iz 26 osnovnih škola Zadarske  županije. Na otvorenju su sudionike pozdravili ravnatelj OŠ Obrovac,  Željko Modrić, zamjenik gradonačelnika Obrovca, Slobodan Jurjević, a  smotru je otvorila Marina Viduka, viša stručna savjetnica u Upravnom  odjelu za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije.

Subota, Veljača 16, 2019 19:59 1

Povjerenstvo Ministarstva zaštite okoliša usvojilo je jučer,  uz male ograde, Studiju zaštite okoliša izgradnje postrojenja za recikliranje otpadnog grita iz brodogradnje u Zatonu Obrovačkom. Tvrtka Grit  Inter, prema riječima njenog prvog čovjeka, Ivana Prižmića, treba samo  pojasniti neke od detalja čuvanja i transportiranja recikliranog grita.

Petak, Veljača 15, 2019 11:03 3

Internetska platforma CitizenGO odaslala je premijeru  Andreju Plenkoviću i ministru zaštite okoliša i energetike Tomislavu  Ćoriću peticiju protiv izgradnje pogona za recikliranje otpada iz brodogradilišta u Zatonu Obrovačkom.

Srijeda, Veljača 6, 2019 19:00

U Obrovcu je u ponedjeljak navečer održana Osnivačka skupština KUD-a Sv. Josip Obrovac. Na skupštini su izabrani članovi Izvršnog i nadzornog odbora, a to su: Marko Župan (predsjednik),  Antonija Vrkić (tajnica), Ika Jurjević, Mirjana Tot, Ivan Genda, Ivica Klanac i Željko Maričić.

Petak, Veljača 1, 2019 11:14 3

Gradonačelnik Obrovca, Ante Župan, Ministarstvu zaštite  okoliša i energetike uputio je dopis kojim ih upozorava na činjenicu da  nisu uključeni u Studiju utjecaja na okoliš za zahvat izgradnje postrojenja za recikliranje otpadnog grita iz brodogradnje u Zatonu Obrovačkom. Problem je uvršten i na sjednicu obrovačkog Gradskog vijeća  kako bi se nadležnim institucijama jasno dalo do znanja kako se Grad s  ovakvom studijom ne slaže, o čemu su nam je gradonačelnik Ante   Župan jučer rekao:

Srijeda, Siječanj 23, 2019 18:45

U zadarskoj Marini na katamaranu Jeredam predstavljen je  ovogodišnji program Zrmanja Adventures Festivala koji će se održati od  26. do 28. travnja. Kako što je poznato, ZAF organizira Riva Rafting Centar, čime se nastavlja afirmacija južnih padina Velebita i rijeke Zrmanje.

Direktor Festivala Đuro Župan te direktor Turističke zajednice grada  Obrovca Marko Župan, okupljenim novinarima su predstavili novosti  vezane za ovogodišnji ZAF.

Utorak, Siječanj 22, 2019 12:46

Nakon što smo objavili priču o gradnji pogona za recikliranje otpadnog grita iz brodogradnje u kojemu stanovnici Obrovca i  okolnih mjesta, vide potencijalnu ekološku bombu, u Obrovcu saznajemo kako će o ovoj temi raspravljati i tamošnje Gradsko vijeće.

Četvrtak, Siječanj 10, 2019 19:15

Vijest da bi se na lokaciji bivše Tvornice hidrauličnih cilindara na Bravaru u Zatonu Obrovačkom uskoro trebalo otvoriti postrojenje za recikliranje otpadnog grita iz brodogradnje uzburkala je obrovačku javnost koja o njoj stoga želi alarmirati javnost da se u njihov ionako osiromašeni kraj ne bi, kako navode,  poslala još jedna "ekološka  bomba".

Srijeda, Kolovoz 22, 2018 09:30

Smješten uz prekrasan, slikovit kanjon rijeke Zrmanje i njegove strme litice, grad Obrovac uvijek je idealan odabir za izlet u kojem želite uživati u divljoj, netaknutoj prirodi i mnogim kulturno-povijesnim spomenicima. Sveukupnom pozitivnom dojmu svakako će pridonijeti i obrovačka janjetina, pršut i vino, ali isto tako i adrenalinska ponuda raftinga ili kajakarenja kanjonom ove mistične rijeke koja je Obrovac smjestila u sami vrh ekstremnih sportova kako u Hrvatskoj, tako i šire.

Stranice