obrovac

Srijeda, Studeni 8, 2017 10:28 1

Općinski sud u Zadru potvrdio je optužnicu protiv bivšeg predsjednika Demokratske partije Srba, danas SDSS-ovog gradskog vijećnika u Obrovcu, Branislava Švonje, nakon istrage o kupnji glasova srpskih birača na lokalnim izborima koju je u svibnju ove godine pokrenulo Županijsko državno odvjetništvo.

Nedjelja, Listopad 15, 2017 09:05

Iako mediji ovih dana izvještavaju o teškoj situaciji u Obrovcu, čini se kako se gospodarska situacija u najsiromašnijem hrvatskom gradiću ipak popravlja - predsjednicima klubova vijećnika određene su naknade od 1000 kuna! Kako oni već imaju vijećničke naknade u istoj ovoj svoti, najnovijom odlukom dobili su povećanje od sto posto!

Ponedjeljak, Rujan 25, 2017 14:42

Tužna je jesen u Obrovcu. Gradić u na obali rijeke Zrmanje utonuo je, već početkom jeseni, u pravi zimski san, ali ni ljeta u ovom gradiću nisu ništa življa. Ono malo Obrovčana, u subotu ujutro nisu se dali vidjeti na ulicama. Tek pokoja mama s kolicima i stalni gosti obrovačkih kafića. Dućani rade, cvjećarna, ljekarna, banka... Ali gužve nema, ni u banci, ni na ulicama ovog lijepog, ali zapuštenog i vremenu prepuštenog grada.

Petak, Travanj 21, 2017 00:00

Osnovni motiv za moju kandidaturu je činjenica da ovaj gradić polako nestaje, da ga vode ljudi koji u njemu ne žive, već rade po nekoliko sati dnevno ili nekoliko dana tjedno, kaže Vrkić

Subota, Ožujak 19, 2016 00:00 1

Neposredno prije svečane akademije u povodu Dana Grada Obrovca, prvi potpredsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odgovarao je na novinarska pitanja. Na pitanje koja je sudbina Gaženice i Gospodarske zone Crno nakon obavljenih razgovora s potencijalnim investitorima Karamarko je rekao: "Bio sam na tim prezentacijama koje su izuzetno zanimljive. Rekao bih čak i atraktivne za strane investitore i pregovarače.

Utorak, Prosinac 8, 2015 00:00

Iako je obrovački Elan još ljetos promijenio upravu, poslovni planovi i budućnost tvrtke se ne znaju. Umjesto Jasmine Čerine, tvrtku zastupa Ana Ćurković iz Zemunika Donjeg, a tvrtka je promijenila i ime te se od srpnja ove godine zove Navalia d.o.o.

Nedjelja, Studeni 1, 2015 00:00

U školskoj godini 2006./2007. bilo je 418 učenika uz 47 zaposlenih. Danas je u matičnoj školi u Obrovcu i područnim školama u Karinu, Kruševu i Žegaru upisano 223 učenika

ante zupan
Četvrtak, Listopad 22, 2015 00:00

Sve to vezano je za kaznenu prijavu koju je obrovačka oporba odaslala Državnom odvjetništvu u svezi kupoprodaje zemljišta u industrijskoj zoni Zaton. Državno odvjetništvo je odbacilo kaznene prijave za posao koji se dogodio još 2007.

Četvrtak, Listopad 22, 2015 00:00

Gradonačelnik Obrovca Ante Župan još nije donio odluku o tome hoće li u slučaju da bude izabran u sabor RH, zadržati funkciju gradonačelnika Obrovca ili će je prepustiti nekom od svojih zamjenika.

- Mislim da je o tome prerano govoriti. Vidjet ćemo što će biti nakon izbora, ali za sad o takvim mogućnostima nismo raspravljali, rekao je obrovački gradonačelnik nakon nedavne sjednice Gradskog vijeća Obrovca.

gradsko vijece_obrovac_ante zupan
Subota, Listopad 10, 2015 00:00

Na sjednici Gradskog vijeća trebala bi se naći i točka dnevnog reda o novom natječaju za kupnju automobila, ukoliko se uopće bude išlo na novi natječaj

Stranice