obnova

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Svibanj 25, 2020 15:19

Kao osnivači školskih ustanova intenzivno radimo na stvaranju jednakih uvjeta za školovanje za sve učenike u našoj županiji. Kad je u pitanju otok Pag u cjelini, standard života na otoku ne zaostaje za standardom života u drugim dijelovima županije. Naša briga je razvijati i održavati standard života u onim segmentima koji su u nadležnosti Županije.

Četvrtak, Svibanj 7, 2020 14:50

Trenutačno je u tijeku čišćenje unutrašnjosti hotela, ima jako puno svakakvoga otpada. Radovi na obnovi i adaptaciji trebali bi, ako sve bude teklo po planu, započeti za nekih 15-ak do 20 dana. Riječ je dakle, o adaptaciji postojećeg objekta koji će ostati hotel s tri zvjezdice. Kapacitet je 126 soba i jedan apartman, objasnio je mladi zadarski poduzetnik Anthony Ninčević.

Ponedjeljak, Travanj 13, 2020 11:25

Ministar graditeljstva Predrag Štromar rekao je da će zakon o obnovi nakon potresa koji se priprema bit kompleksan jer je Zagreb specifičan - zgrade su starije od 100 godina, konzultira se struku, uključeni su stručnjaci svih područja jer zakon treba biti hitan, ali kvalitetan.

Utorak, Travanj 7, 2020 20:50

Radovi su se bili zahuktali odmah s početkom godine, no sada je sve moralo stati...
Riječ je o obnovi bivšeg hotela Beograd na Liburnskoj obali. Naime, nakon što je još prije par godina obnovljena fasada te malo, pomalo, iseljena većina ureda, u siječnju ove godine započeli su i radovi na obnovi unutrašnjosti ovog hotela koji je u vlasništvu Milana Miletića odnosno njegove tvrtke Hoteli Zadar d.d.

Ponedjeljak, Studeni 4, 2019 18:38

Vrijedni spomenik iz 9. stoljeća, crkvica svete Stošije na Puntamici, konačno će biti obnovljen.

Ponedjeljak, Listopad 14, 2019 10:36

Iako je ovoga proljeća Milan Miletić, poznati zadarski poduzetnik i vlasnik tvrtke Hoteli Zadar d.d., najavio kako kreću radovi na obnovi untrašnjosti bivšeg hotela »Beograd« u centru grada na Liburnskoj obali, a nakon što je prije toga obnovljena fasada i iselila većina ureda, to se ipak, nije dogodilo zbog poznate hrvatske priče vezane uz - papirologiju.

Utorak, Rujan 10, 2019 10:35

Zamjenik župana Šime Vicković u pratnji pročelnika Željka Ivkovića i pomoćnice pročelnika Renate Vuksan posjetili su danas Područnu školu u Bruškoj gdje je simbolično, prvoga dana školske godine otvoreno novouređeno školsko igralište. Izaslanstvo županije dočekali su gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić i ravnatelj Osnovne škole Benkovac Tonči Kuman, djelatnici područne škole te učenici i njihovi roditelji.

Nedjelja, Kolovoz 4, 2019 17:17

Da građani Zadra vole, žive i osjećaju svoj grad podsjete nas ponekad i (neočekivane) refleksije na neki novinski članak. Ne sjećam se kad sam posljednji put dobio toliko reakcija na neki tekst (izuzev na onaj o pečenju janjca na rivi) kao što je pobudio živi interes onaj od prije nekoliko dana kada sam pisao o zadarskim odonimima pa, onako usput, kroz »glasno razmišljanje« naveo neke osobe (Van Tropp, Hitchcock) i toponime koji bi zavrijedili svoje mjesto na zadarskim ulicama i trgovima.

Srijeda, Srpanj 17, 2019 13:05

U Kaštelu Žegarskom, naselju koji administrativno pripada Gradu Obrovcu, Županijska uprava za ceste Zadarske županije obnavlja Gornji most koji na lokalnoj cesti L63086 premošćuje rijeku Zrmanju na putu Žegar-Krupa. Masivni kameni most s četiri svoda prema dispoziciji kao i prema nekim konstruktivnim elementima ukazuje da je u današnjem obliku nastao u drugoj polovici 19. stoljeća, za vrijeme Austro-Ugarske.

Građevinski izazov i poduhvat

Petak, Lipanj 14, 2019 10:08

Najvrjednije djelo srednjovjekovne zlatarske umjetnosti u  Hrvatskoj, Škrinja Sv. Šime ponovno se obnavlja. Prema riječima čuvara  svetišta Anđelka Travice posljednja restauracija škrinje bila je 1985. a  trenutačno se samo odvijaju radovi čišćenja tj. uklanja se nečistoća koja je napravila svojevrsnu patinu na ovom spomeniku pokretne baštine  nulte kategorije.

Stranice