hitna pomoc

Utorak, Svibanj 1, 2018 15:30

Na zadarskom Poluotoku ovih je dana došlo do pravog prometnog kolapsa nakon što je prema gradu otvorena samo jedna prometna traka, a osobito nakon ukidanja dvosmjernog prometa kraj zgrade "Pegla". Do Grada se moralo voziti znatno duže, uz puno strpljenja, a prometna gužva kulminirala je i na prometnici prema bolnici.

Petak, Travanj 6, 2018 21:19

 Projektni prijedlog ''Specijalističko usavršavanje doktora medicine Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije'', koji je pripremljen i prijavljen uz tehničku podršku Agencije za razvoj Zadarske županije Zadre nove, odabran je za financiranje u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Specijalističko usavršavanje doktora medicine.

Utorak, Studeni 7, 2017 11:06

U prevrtanju kombi vozila na autocesti A1, između tunela Bristovac i tunela Čelinka, u smjeru Splita, osam je osoba ozlijeđeno. Svi ozlijeđeni medicinski su zbrinuti u OB Zadar.

Na tehničkoj intervenciji bili su vatrogasci HAC-a (Tehnička jedinica Sveti Rok). Promet se odvijao otežano do 13:46 sati kada je u potpunosti normaliziran.

Petak, Kolovoz 18, 2017 21:27

 Intervencije hitne medicinske pomoći u Zadarskoj županiji najbrojnije su u odnosu na sve ostale primorske županije, Istarsku, Primorsko-goransku, Splitko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku te Dubrovačko-neretvansku županiju.

Srijeda, Kolovoz 9, 2017 16:01

Upravo kad sam se pohvalio kako smo mi na području  Zadarske županije, što se hitnih medicinskih intervencija tiče, na  razini prošle godine, krenuo je toplinski val i situacija se drastično  počela mijenjati iz dana u dan. Dakle, dok smo do prije nekoliko  dana imali 20 - tak intrevencija dnevno, danas je to već prosječno  dnevno i po 35 na području grada, a na razini županije, više od 100  intrevencija. Puno je veći pritisak.

Utorak, Srpanj 11, 2017 10:37

Jutros u 3.46 sati, zadarski Centar 112 zaprimio je dojavu građanina da je na terasi kuće u Rtini pronađen muškarac (65 godina) koji je najvjerojatnije pao sa stepenica i ne diše.

Do dolaska Hitne pomoći član obitelji (brat) pokušao je reanimirati osobu, no Hitna je mogla samo konstatirati smrt.

Mrtvozornik je naknadno utvrdio kako muškarac nije pao niz stepenice nego je umro prirodnom smrću, uslijed zatajivanja srca.

Četvrtak, Svibanj 14, 2015 00:00

U županijskom Zavodu za hitnu medicinu jučer je održan sastanak na kojem su izabrani novi liječnički timovi T1. Time se privode kraju pripreme za turističku sezonu za koju se svake godine zbog velikog broja turista moraju uvesti dodatne ekipe.

Zadarska hitna pomoć i ove je godine dobro pripremljena, a na tome do 1. lipnja radi vršitelj dužnosti Zavoda za hitnu medicinu, Mirko Erstić. 

Četvrtak, Kolovoz 1, 2013 00:00

Građani Zadra i Zadarske županije od jučer imaju bržu i efikasniju Hitnu medicinsku pomoć. Zahvaljujući novom programu koji se naslanja na prijašnje strukture sustava sada se vrijeme dolaska ekipe "Hitne" smanjuje i do dvije minute, što u takvim slučajevima doslovno - život znači.

Četvrtak, Lipanj 20, 2013 00:00 1

Američki stručnjaci obavit će posjetu svim našim službama koje se bave hitnim intervencijama, od hitne pomoći do vatrogasaca, a posebno ih zanima rad GSS-a na Paklenici

Stranice