pakostane

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Lipanj 30, 2021 14:00

Općina Pakoštane ulaže u sakralne objekte, u tijeku je izgradnja novog groblje s mrtvačnicom iznad Pakoštana, te mrtvačnice na mjesnom groblju Vrana. Ukupna vrijednost projekta iznosi 25 milijuna kuna.

Četvrtak, Svibanj 6, 2021 13:47

Milivoj Kurtov je na čelnom mjestu Općine Pakoštane od prvog dana otkako u Hrvatskoj uopće postoje općine, od prije 28 godina. Pobijedi li na izborima za 10-ak dana, uspješni pakoštanski vinogradar i vinar bit će načelnik čak osmi uzastopni mandat. Najviše u Zadarskoj županiji, gotovo je sam na vrhu Lijepe Naše.
- A nikad se ne zna. Uvijek kažem da treba govoriti malo, a raditi puno. Time se mislim voditi i dalje, kazao je Milivoj Kurtov.

Petak, Travanj 23, 2021 14:39

Općina Pakoštane je sredina koja je u poraću napravila gotovo najveće iskorake u turizmu na području Zadarske županije, popevši se do predvodnika druge skupine ovdašnjih turističkih odredišta.

Ponedjeljak, Travanj 19, 2021 13:00

Turizam općine Pakoštane nalazi se na prekretnici razvoja između izrazito sezonalne destinacije masovnog turizma i turizma temeljenog na prirodnim i kulturnim preduvjetima prepoznatljive destinacije specifičnih oblika turizma, s naglaskom na autohtone i originalne elemente.

Ponedjeljak, Ožujak 29, 2021 12:31

Pridržavajući se epidemioloških mjera zbog sprječavanja širenja pandemije koronavirusa u baštinskom hotelu Maškovića han u Vrani podjelom nagrada i priznanja završena je IV. Manifestacija mladih maslinovih ulja.

Srijeda, Ožujak 17, 2021 13:38

Općina Pakoštane u posljednjih nekoliko godina ulaže znatna financijska sredstva kako bi imala primjerena mjesta ispraćaja i ukopa pokojnika. Riječ je izgradnji novog groblja i ispraćajnice s mrtvačnicom iznad Pakoštana, neposredno uz zapadnu stranu Poslovne zone »Servisna zona Pakoštane«, između Jadranske magistrale i županijske ceste Pakoštane – Vrana, te mrtvačnice na mjesnom groblju Vrana. Investicija je oko 25 milijuna kuna.

Četvrtak, Ožujak 4, 2021 14:30

Zadarska županija je na sjednici održanoj elektroničkim putem na platformi Zoom izabrala koncesionara za gospodarsko korištenje pomorskog dobra u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene - luke nautičkog turizma Marina Drage u uvali Dugovača.
Za koncesiju atraktivne marine na vratima Kornata prihvaćena je ponuda zajednice ponuditelja, tvrtke W Razvoj projekta d.o.o. Karlovac i STAR TURIST d.o.o. Karlovac, jedinog ponuditelja koncesije.

Petak, Veljača 19, 2021 15:30

Uređenje i opremanje Poslovne zone »Servisna zona Pakoštane« iznad Pakoštana nakon gotovo 10 godina od osnivanja, u završnoj je fazi.

Utorak, Lipanj 30, 2020 11:12

Bez javne pompe i velike svečanosti na krajnjem zapadnom dijelu plaže Janica u Pakoštanima jučer je službeno otvoren novoobnovljeni stari mul-parapet sa školjerom i sanirani dio rive. Mul odnosno lukobran je u funkciji prihvata i priveza većih brodica i brodova te zaštite luke. Po projektu dipl. ing. građ. Željka Čirjaka radove je izvela tvrtka Stipčević d.o.o. Zadar. Vrijednost projekta je 1.819.000 kuna.

Ponedjeljak, Travanj 13, 2020 10:47

Noćas, oko 1.00 sat na cesti D-8, između Crvene Luke i Pakoštana došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, javljaju iz PU zadarske.

Do prometne nesreće je došlo na način da je 22-godišnjak upravljao motociklom Gilera Runner zadarskih registarskih oznaka i kretao se iz pravca Biograda u pravcu Pakoštana. Ulaskom u desni zavoj vozač je uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom, sletio izvan kolnika te udario u metalni stup reklamnog panoa.

Stranice