pakostane

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Ožujak 4, 2021 14:30

Zadarska županija je na sjednici održanoj elektroničkim putem na platformi Zoom izabrala koncesionara za gospodarsko korištenje pomorskog dobra u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene - luke nautičkog turizma Marina Drage u uvali Dugovača.
Za koncesiju atraktivne marine na vratima Kornata prihvaćena je ponuda zajednice ponuditelja, tvrtke W Razvoj projekta d.o.o. Karlovac i STAR TURIST d.o.o. Karlovac, jedinog ponuditelja koncesije.

Petak, Veljača 19, 2021 15:30

Uređenje i opremanje Poslovne zone »Servisna zona Pakoštane« iznad Pakoštana nakon gotovo 10 godina od osnivanja, u završnoj je fazi.

Utorak, Lipanj 30, 2020 11:12

Bez javne pompe i velike svečanosti na krajnjem zapadnom dijelu plaže Janica u Pakoštanima jučer je službeno otvoren novoobnovljeni stari mul-parapet sa školjerom i sanirani dio rive. Mul odnosno lukobran je u funkciji prihvata i priveza većih brodica i brodova te zaštite luke. Po projektu dipl. ing. građ. Željka Čirjaka radove je izvela tvrtka Stipčević d.o.o. Zadar. Vrijednost projekta je 1.819.000 kuna.

Ponedjeljak, Travanj 13, 2020 10:47

Noćas, oko 1.00 sat na cesti D-8, između Crvene Luke i Pakoštana došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, javljaju iz PU zadarske.

Do prometne nesreće je došlo na način da je 22-godišnjak upravljao motociklom Gilera Runner zadarskih registarskih oznaka i kretao se iz pravca Biograda u pravcu Pakoštana. Ulaskom u desni zavoj vozač je uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom, sletio izvan kolnika te udario u metalni stup reklamnog panoa.

Utorak, Listopad 22, 2019 10:51

Tradicija koja u Republici Hrvatskoj traje od 1992. godine se neumorno nastavlja. Učenici Osnovne škole Pakoštane, u sklopu manifestacije Dani kruha-dani zahvalnosti za plodove zemlje, izložbom kruha i krušnih proizvoda, pjesmom i molitvom zahvalili su Bogu Wna plodovima zemlje, darovima i radostima koji su im kroz godinu darovani.

Ponedjeljak, Rujan 16, 2019 15:05

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Biograd na Moru, Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Pakoštane i Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar u prostoru Općinske vijećnice u Pakoštanima održana je treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja.
Potaknuti apelom Odjela za transfuziju na akciju dobrovoljnog darivanja krvi, u Pakoštanima se odazvalo čak 14 vatrogasaca DVD Pakoštane-Vrgada-Vrana, predsjednika Ante Lokina i zapovjednika Mate Čudine.

Ponedjeljak, Rujan 9, 2019 09:57

U Pakoštanima se u održao 2. Škojatlon, jedinstveno plivačko-trkačko natjecanje koje je usprkos nepovoljnim, olujnim vremenskim prognozama na izmaku ljeta okupio 40-ak duatlonaca, pustolovaca i rekreativaca iz Francuske, Italije, Njemačke i Hrvatske.

Petak, Rujan 6, 2019 13:55

U Pakoštanima će se u subotu, 7. rujna 2019., s početkom u 16.30 sati održati 2. Škojatlon. Riječ je o jedinstvenom plivačko-trkačkom natjecanju koje će i ove godine na izmaku ljeta okupiti duatlonce, pustolovce i rekreativce.

Petak, Rujan 6, 2019 10:37

U Pakoštanima se tijekom ljeta održavaju razne fešte, feštice i događanja. U prekrasnim uličicama u starom središtu Pakoštana zvanom Bužak održana je posljednja ovoljetna etno-gastro manifestacija Materine užance, koja je istinski brend Pakoštana.

Utorak, Kolovoz 20, 2019 10:14

Spektakularnom povijesno-turističkom manifestacijom na moru pod nazivom »Velika pomorska noćna bitka«, završeni su ovogodišnji 13. po redu »Dani Vitezova vranskih«, što ih Općina Pakoštane, Turistička zajednica općine Pakoštane i Udruga Vitezovi vranski organiziraju na povijesnim prostorima gdje su se odigravali mnogi značajni događaji hrvatske povijesti. Ovaj mega spektakl je jedinstven na Mediteranu.

Stranice