vino

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Listopad 10, 2013 00:00

Sumporenje masulja ili mošta je neizbježno, ako želimo proizvesti kvalitetno vino. I one "sveznalice" ili "neznalice", koje zaziru od sumpora, moraju sumpor upotrijebiti kad tad. Svakako prilikom prvog pretoka. Dokazano je da sumpor u malim količinama nije štetan za zdravlje. Stoga je zakonodavac propisao količine, koje nisu štetne za zdravlje čovjeka

zeljko vrsaljko_nadinska rana_2
Petak, Prosinac 7, 2012 00:00

Vinogradari i vinari učinili su svoje. Podignuli su suvremene vinograde, opremili vinarije, a VINCRO i slične manifestacije pokazale da znaju proizvesti odlična vina koja mogu stati uz bok svih onih koja dolaze iz drugih krajeva i na stolove naših ugostiteljskih objekata. Zašto ih nema i što učiniti da naši gosti hrvatski turizam dožive kao destinaciju ljubaznih ljudi, dobre hrane i odličnih vina

Srijeda, Studeni 7, 2012 00:00

Radionica o ekovinarstvu i vinogradarstvu održava se u Zadru drugi put jer je ovo područje, prvenstveno zbog 80 hektara takvog uzgoja u Nadinu, prvak države

Nedjelja, Rujan 30, 2012 00:00

Ako je vino bistro, da izbjegnemo dizanje dobro je vinobran staviti u platnenu vrećicu tako da visi u polovici bačve 2 do 3 dana prije pretoka. Na našem tržištu dozvolu za suzbijanje paunovog oka imaju dva nova fungicida kratke karence: Stroby karenca 30 dana i Neoram karenca 15 dana

Nedjelja, Srpanj 8, 2012 00:00 1

Srijeda, Travanj 11, 2012 00:00

U Županijskoj komori Zadar 18. i 19. travnja 2012. održat će se tečaj za eksperte-degustatore vina s ciljem obuke budućih degustatora vina sukladno metodologiji koja se primjenjuje u EU.

Subota, Travanj 7, 2012 00:00

Rješenje Zavoda za vinarstvo, koje su u PZ MasVin čekali, stiglo je pred Uskrs s oznakom vrhunsko vino, uz već postojeću ekološku markicu

Subota, Siječanj 28, 2012 00:00

Nastojat ću više vina buteljirati te otvoriti malu konobu-vinoteku u Pakoštanima koje su turističko mjesto i takav sadržaj im je potreban, a dosad je nedostajao. Vidjet ćemo potom kako će se pokazati sezona, ako bude dobra, nastavit ću sa sadnjom, ali i nabavkom dodatne opreme jer je zasad sve "manufaktura", kazao je Milivoj Kurtov

Ponedjeljak, Studeni 28, 2011 00:00

Još nemam svoj vinograd pa vino proizvodim od grožđa koje su uzgojili vinogradari Milan Ninčević iz Gorice i Slavko Marušić iz Zemunika. Od njih uzimam zato što oni ne idu na prskanje kemikalijama. Proizvode ekološko grožđe, a ja želim proizvesti vino koje bismo mogli nazvati "biovino", kaže Trifun Poljak koji je veselje zbog nagrada podijelio s vinogradarima Ninčevićem i Marušićem, ugostivši ih u svom podrumu u Diklu

Stranice