vino

Nedjelja, Srpanj 8, 2012 00:00 1

Srijeda, Travanj 11, 2012 00:00

U Županijskoj komori Zadar 18. i 19. travnja 2012. održat će se tečaj za eksperte-degustatore vina s ciljem obuke budućih degustatora vina sukladno metodologiji koja se primjenjuje u EU.

Subota, Travanj 7, 2012 00:00

Rješenje Zavoda za vinarstvo, koje su u PZ MasVin čekali, stiglo je pred Uskrs s oznakom vrhunsko vino, uz već postojeću ekološku markicu

Subota, Siječanj 28, 2012 00:00

Nastojat ću više vina buteljirati te otvoriti malu konobu-vinoteku u Pakoštanima koje su turističko mjesto i takav sadržaj im je potreban, a dosad je nedostajao. Vidjet ćemo potom kako će se pokazati sezona, ako bude dobra, nastavit ću sa sadnjom, ali i nabavkom dodatne opreme jer je zasad sve "manufaktura", kazao je Milivoj Kurtov

Ponedjeljak, Studeni 28, 2011 00:00

Još nemam svoj vinograd pa vino proizvodim od grožđa koje su uzgojili vinogradari Milan Ninčević iz Gorice i Slavko Marušić iz Zemunika. Od njih uzimam zato što oni ne idu na prskanje kemikalijama. Proizvode ekološko grožđe, a ja želim proizvesti vino koje bismo mogli nazvati "biovino", kaže Trifun Poljak koji je veselje zbog nagrada podijelio s vinogradarima Ninčevićem i Marušićem, ugostivši ih u svom podrumu u Diklu

Subota, Studeni 26, 2011 00:00

Danas s početkom u 18 sati u marini "Kornati" u Biogradu na Moru, održat će se završni dio ovogodišnje manifestacije VINCRO Polača 2011. Ovo je petnaesti po redu VINCRO, koji je započeo kao smotra mladih ravnokotarskih vina i tradicionalno se održavala u vrijeme Svetoga Martina.

Četvrtak, Rujan 8, 2011 00:00

Osim gužvi u vinogradima prvi vidljivi dokaz da je vrijeme mladog vina su drvene bačve, dovaljane uz more ili ispred vinskih konoba i podruma na seoskim gospodarstvima. Raduje pogled na tradicionalne bačve koje sve očitije gube bitku pred sjajem modernih inoks bačava u kojima je, kažu, ako se ne pije, vino vječno

povljana_vinograd2
Subota, Kolovoz 6, 2011 00:00

Vinogradarstvo danas nema gospodarsko značenje kakvo je imalo nekada, ali je opstalo i pokazuje znakove oporavka pa čak i razvoja, osobito na području Općine Povljana i Općine Kolan. - Uspjeli smo revitalizirati staru pašku sortu gegić od koje proizvodimo kvalitetno vino, ističu u tvrtki „Vina otoka Paga"

Proizvodnja grožđa ovisna je o vremenskim prilikama, a ove godine vremenske prilike nisu bile osobito dobre i po procjenama vinograda, urod grožđa će za oko 25% biti slabiji od prošlogodišnjeg

Srijeda, Srpanj 27, 2011 00:00

Stranice