paski sir

Utorak, Rujan 12, 2017 10:45

Paška sirana ovjenčala se još dvjema lijepim medaljama za svoj Paški sir. Nakon San Sebastiana i Super Gold medalje  za njezin Paški sir, prošli četvrtak stigla su i nova priznanja; dvije zlatne  medalje na Global Cheese Awardsu u Somersetu, u Engleskoj.

Global Cheese Awards je natjecanje sireva s najduljom tradicijom u  Engleskoj. Održava se u gradu Somersetu. Ove godine natjecalo se 1100  sireva iz cijelog svijeta. Među njima, najbolji ovčji sir je Paški sir.

Subota, Kolovoz 26, 2017 20:33

U Kolanu na Pagu otvorena je 3. Fešta od sira na kojoj uz registrirane proizvođače paškog sira izlažu i ostali proizvođači otočnih i županijskih delicija, suvenira i ostalih proizvoda.

Paški sir poznat je diljem svijeta i osvojio je mnogo nagrada za kvalitetu na brojnim natjecanjima, a upravo kolanjski izlagači nositelji su brojnih svjetskih nagrada.

Nedjelja, Kolovoz 28, 2016 00:00

Prva asocijacija na otok Pag svima je uglavnom bura i, kao posljedica njenih orkanskih udara, zatvoren Paški most, spojnica koja "mjesečev otok" povezuje s ostatkom svijeta. No, za gurmane i ljubitelje dobre hrane na gastronomskoj karti Hrvatske Pag je jedinstven otok. Ni na jednom našem otoku nema toliko poznatih proizvoda, kao što je to na ovom kamenitom i starom otoku.

paski sir
Ponedjeljak, Veljača 23, 2015 00:00

Četvrtak, Kolovoz 8, 2013 00:00

Nagrada je uzeta u nadmetanju s 4.285 sireva iz svih krajeva svijeta uključivši Italiju, Francusku...

Srijeda, Lipanj 5, 2013 00:00 1

Sudjelovanje na Sajmu hrvatskih proizvoda je za Pašku siranu bila velika čast jer smo predstavljali grad i otok Pag, a sudjelovali smo i u predstavljanju Zadarske županije, rekla je Martina Pernar Škunca, pomoćnica direktora Paške sirane

paski sir
Utorak, Svibanj 7, 2013 00:00

Nakon sira u Udruzi planiraju zaštitu paške skute i janjetine. Po Gligori to su jedinstveni paški proizvodi gdje sve počinje i završava na otoku. To se najbolje vidi na primjeru sira

Srijeda, Veljača 6, 2013 00:00

Ovčje mlijeko se otkupljuje od oko dvije stotine kooperanata, ovčara s otoka Paga. U tom mlijeku je i tajna Paškog sira. Naime, mlijeko paške ovce je posebno i ne može se dobiti umjetnim putem. Paška ovca jede aromatičnu travu i to je zapravo ono što mlijeko paške ovce čini posebnim, rekla je Martina Pernar Škunca

masline_ulje
Četvrtak, Listopad 25, 2012 00:00

U Torinu se danas otvaraju najveći svjetski sajmovi zdrave hrane u organizaciji nevladine organizacije "Slow Food". To su sajmovi "Salone del Gusto" i "Terra Madre", koji se svake druge godine održavaju u ovom talijanskom gradu, ove godine od 25. do 29. listopada.

Utorak, Listopad 23, 2012 00:00

Stranice