sir

Subota, Travanj 30, 2011 00:00

Otkupne cijene mlijeka su dobre, ali se puno više zaradi prodajom sira, tako da se isplati sav trud koji se uloži da se dobije sir, kaže Nada Jurišić iz Povljane

sir
Četvrtak, Prosinac 2, 2010 00:00

Odlično je prošlo, domaći posjetitelji ali i Slovenci, Srbi, Makedonci pa čak i Englezi upoznati su s paškim sirom i ostalim našim proizvodima. Osim prepoznavanja kvalitete pokazali su se i kao dobri potrošači, rekao je predstavnik Sirane Gligora

Četvrtak, Listopad 21, 2010 00:00

Naša prvotna ideja bila je da savjetovanje postane središnje mjesto svih uključenih u kozarsku i ovčarsku proizvodnju, struke, mjesto razmjene iskustva i znanja. S istim motivima počeli smo izložbu. Sada nakon dvanaest godina mislim da smo uspjeli u ispunjavanju tih ciljeva, rekao ravnatelj HPA Zdravko Barać

Četvrtak, Listopad 21, 2010 00:00

Paški sir proizvođača Emila Oštarića iz Kolana šampion je 11. izložbe  hrvatskih ovčjih i kozjih sireva  u kategoriji tvrdih sireva, a šampion palete sireva je Obiteljsko poljoprivredno gospodarstva Žampera iz Žmana na  Dugom otoku.

Emil Oštarić svoj paški sir  šalje na ocjenjivanje od prve  izložbe i sudionik je svih dosadašnjih savjetovanja.

Utorak, Listopad 5, 2010 00:00

Mi već desetak godina imamo rashladne vitrine u kojima se čuvaju mliječni proizvodi i jaja tako da naša tržnica odavno udovoljava svim zakonskim uvjetima

Ponedjeljak, Rujan 13, 2010 00:00

Odgovornost je na Općini Gračac kao nositelju projekta da ga dovrši na neki način, ako to ne može vlastitim sredstvima, onda projekt treba prijaviti na neki od otvorenih programa financiranja, kazao je Tankosić

kalupiranje_sira
Ponedjeljak, Studeni 2, 2009 00:00

- Izlazni broj dobili su samo sirevi proizvedeni od mlijeka ovaca što su u vlasništvu naše tvrtke. Posjedujemo stado od 3.000 ovaca koje su pod strogim veterinarskim nadzorom. Stoga je upravo ta sirovina namijenjena za proizvodnju paškog sira koji nosi izlazni broj, kaže Pernar

sir_kesic
Subota, Travanj 25, 2009 00:00

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju niti jedan prerađivač bez uredne registracije neće biti u mogućnosti baviti se preradom i proizvodnjom mlijeka i sira. Potrebni preduvjeti za registraciju su osiguranje odgovarajućih materijalnih uvjeta (uređen prostor, odgovarajuća oprema i, u slučaju prodaje van obiteljskog gospodarstva, odgovarajuće vozilo) te stjecanje odgovarajućeg zvanja - mljekar/sirar

sir
Subota, Ožujak 28, 2009 00:00

Najveće razočaranje su sirevi Zadarske županije iako tradicionalno imamo najviše sudionika s najviše uzoraka, a ove godine čak 30, po organoleptičkoj ocjeni samo sedam sireva zaslužuje medalje. Ako te rezultate usporedimo s prošlogodišnjima kada je osvojeno devet medalja u konkurenciji od ukupno 30 uzoraka, to je gotovo jedna trećina, a ove godine ispod jedne petine

pag_sirana
Nedjelja, Ožujak 8, 2009 00:00

U Paškoj sirani ističu da će skutu većim dijelom plasirati na tržištu u Zadru, gdje se proda gotovo 50 posto ukupne proizvodnje, te u Rijeci, Istri i Zagrebu. Zbog ograničene proizvodnje, koja je limitirana dnevnom izmuzenom količinom mlijeka, ne mogu se u potpunosti zadovoljiti potrebe kupaca, a potražnje ima iz svih krajeva Hrvatske

Stranice