izlozba

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Prosinac 9, 2021 14:40

Umjetnica Silvijana Dražović već tradicionalno u ovo blagdansko vrijeme predstavlja svoje umjetničke radove. Ta tradicija nije izostala ni ove godine pa je tako u utorak u 20 sati predstavljena Blagdanska izložba u Caffe galeriji Gina. Silvijana i ovog puta donosi izložbu svojih djela koja pršte bojom, vedrinom i ljepotom. Ova slojevita izložba otvorena je u neformalnom druženju, a umjetnica naglašava kako svaka slika nosi sa sobom poruku sreće, nade i optimizma.

Utorak, Prosinac 7, 2021 12:57

U maloj je izložbenoj dvorani Kneževe palače jučer otvorena izložba »Rekonstrukcija zadarske pučke narodne nošnje«, koju je pripremilo Kulturno – umjetničko društvo »Zadarski tanac«.

Četvrtak, Prosinac 2, 2021 13:13

U atriju Gradske knjižnice Zadar prije nekoliko dana otvorena je izložba Croatia Long Distance Trail. Bianca Knez iz udruge Croatia Long Distance Trail kaže kako je cilj ove izložbe, s kojom se već gostovalo u nekoliko hrvatskih gradova, upoznati javnost s Trailom i popularizirati njegovo postojanje, koje je već sada dobro poznato i vrlo primijećeno kod stranaca.

Srijeda, Prosinac 1, 2021 14:11

Povodom 189. obljetnice osnivanja Arheološkog muzeja Zadar otvorena je izložba »Tajne šivanih brodova antičke luke u Zatonu kod Nina« autorice više kustosice Dušanke Romanović.

Subota, Studeni 27, 2021 10:19

Od otkrića antičke luke u Zatonu kod Nina prošlo je već 55 godina. Luka je funkcionirala puna tri stoljeća. Nastala je sredinom 1. st., intenzivno se koristila do kraja 3. st., a najvjerojatnije je prestala egzistirati početkom ili polovinom 4. st. Najzanimljiviji, a svakako najvrjedniji nalaz u luci, kojem je ova izložba i posvećena, ostatci su triju šivanih brodova (Zaton 1, Zaton 2 i Zaton 3), tzv. serilija, čija se tehnika gradnje sa sigurnošću može atribuirati Liburnima.

Petak, Studeni 26, 2021 14:00

U Kneževoj palači održano je osmo izdanje Večeri plesne minijature koje je započelo kao okupljanje zadarske plesne scene u doba proslave Dana grada Zadra, a nastavilo se sa susretom plesnih umjetnika na nivou Hrvatske. Program je koncipiran od predavanja, izložbe i plesnih minijatura, a koriste se prostori ispred palače, u predvorju, edukativna i multimedijalna dvorana, te Koncertna dvorana braće Bersa. Pokrovitelji su Grad Zadar i Zaklada Kultura nova.

Utorak, Studeni 23, 2021 11:39

Izložba tapiserija Drevni grad Zadar otvorena je jučer u Etnološkom odjelu Narodnog muzeja Zadar.
Izložba je organizirana u sklopu programa Narodnog muzeja Zadar i u čast Dana grada Zadra, blagdana Sv. Krševana i Krševanovih dana kršćanske kulture.

Utorak, Studeni 16, 2021 14:20

Izložba »Ljudi od stakla/Pregled umjetnika i izložbi suvremenog umjetničkog stakla u Muzeju antičkog stakla u Zadru od 2009. do 2021.« projekt je koji je trebao biti predstavljen u Muzeju Mimara 2020. godine. Nažalost, razorni potres u Zagrebu teško je oštetio zgradu Muzeja Mimara, pa se ova izložba predstavlja na virtualni način.

Četvrtak, Studeni 11, 2021 14:47

Minijatura uzima jedno veliko poglavlje u svjetskom slikarstvu, koje gotovo da je i počelo od minijature, rekla je slikarica Silvijana Dražović na otvaranju izložbe Minijature u utorak navečer u Caffe galeriji Đina. Treća, sad već tradicionalna izložba minijatura organizirana je u povodu obilježavanja Dana grada Zadra, a organizira je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) Zadar.

Četvrtak, Studeni 11, 2021 14:24

U Muzeju ninskih starina otvorena je izložba »Pokaži mi iz čega jedeš i otkrit ću tko si«. Prigodom otvorenja izložbe okupljene je pozdravio voditelj Odjela »Muzej ninskih starina« Vladimir Kusik. Izložbu je predstavila muzejska pedagoginja Arheološkog muzeja Zadar Jelena Vekić Bašić, koja je ujedno i autorica likovnog postava izložbe.

Stranice