izlozba

Nedjelja, Srpanj 14, 2019 15:36

Sedamdesetak se ljudi okupilo u petak u maloj izložbenoj dvorani Kneževe palače gdje je otvorena izložba »Šarolika estetika naše svakodnevice« autorice Maje Usmiani. Inače profesorica talijanskog jezika i umjetnica iz New Jerseya, gdje živi već duže vrijeme, Usmiani je svoju ljubav prema talijanskom jeziku i kulturi ispreplela sa svojom strašću prema umjetnosti i nakitu, a rezultati tih njenih preokupacija od prije dva dana mogu se vidjeti i u Zadru.

Četvrtak, Lipanj 27, 2019 13:39

Limit praznine naziv je izložbe zadarskog fotografa Aleksandra Bonačića koja je preksinoć otvorena u ukrajinskom Lavovu. Izložbu u galeriji "Muzeja idea" su otvorili publicist Volodymyr Pavliv i vlasnik galerije Oles Dzyndra. "Limit praznine" je Bonačićeva mapa s više od četrdeset fotografija u crno-bijeloj tehnici, zajedničke tematike svijetlo-sjene.

Bonačić niz godina surađuje s umjetnicima u Ukrajini pa je to i rezultiralo pozivom galerista Olesa Dzyndre.

Ponedjeljak, Lipanj 17, 2019 15:07

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na predstavljanje trofeja Davis Cupa, koje će se održati u utorak, 18. lipnja s početkom u 10 sati u prostorima Turističko informativnog centra u Zadru, na adresi Jurja Barakovića 5.

Petak, Lipanj 14, 2019 16:40

Narodni muzej Zadar ugostio je u Gradskoj loži izložbu  oružja i lovnog pribora, prigodnog naziva "4xZadar - Serenissima, Ottomans, Napoleon, Habsburg". Autor ove izložbe je Mario Ferlin, strastveni kolekcionar iz Svetvinčenta, a uz njega koncept izložbe potpisuje  Lada Sega, koja je odradila i postav izložbe. Od subote Zadrani mogu  razgledati više od 250 primjeraka starog oružja i lovnog pribora. Sve to  autor je skupljao dosta dugo, no zanimalo nas je kako je do svega  uopće došlo.

Četvrtak, Lipanj 13, 2019 10:08

U povodu Međunarodnog dana arhiva jučer je u Državnom arhivu u Zadru otvorena izložba „Biciklizam u Zadru“. Autori izložbe su Ante Gverić i Edi Modrinić, a izložba prikazuje razvoj sportskog i rekreativnog biciklizma u Zadru od njegovih početaka 80-ih godina 19. stoljeća do danas.

Utorak, Lipanj 11, 2019 13:37

Ivana Dražić, kustosica Odjela grada Zadra Narodnog muzeja Zadar, provela je jučer zadarske novinare kroz izložbu "Nadrealni  svjetovi Salvadora Dalija". Od početka lipnja u Kneževoj palači u Zadru  može se razgledati izbor oko 200 najpoznatijih grafičkih listova, skulptura, tapiserija i reljefa, predmeta od keramike, stakla te poznate Dalijeve sofe.

Ponedjeljak, Lipanj 10, 2019 15:27

Stephan Lupino, hrvatski umjetnik sa svjetskom reputacijom uskoro stiže u Zadar, u svoj stan na Poluotoku – svoju drugu hrvatsku adresu.

Četvrtak, Lipanj 6, 2019 16:02

Kako izgleda Vransko jezero u očima kreativnih učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna možete pogledati na izložbi Magična močvara koja je danas otvorena u crkvi sv. Dominika u Zadru.

Izložba je nastala kao rezultat suradnje Škole primijenjene umjetnosti  i dizajna i Parka prirode Vransko jezero.

Četvrtak, Lipanj 6, 2019 14:25

Velikim platnima u Galeriji Zadarta predstavio se preksinoć  Zoran Džapo. Izložba je to koja je posvjedočila o ustrajnom slikarstvu  Zorana Džape u kojem je svaka njegova slika odgovor sve većim zahtjevima koji se nameću kod oblikovanja vlastitog identiteta u prostoru i  vremenu.

Ponedjeljak, Lipanj 3, 2019 15:33

Ovo ljeto sve posjetitelje u Kneževoj palači očekuju Nadrealni svjetovi Salvadora Dalija. Iako ljeto još nije službeno počelo, već od 1. lipnja Salvador Dali posjetio je  Zadar i planira ostati sve do 15. listopada. Izložba Dalijevog opusa realizirana je suradnjom Narodnog muzeja Zadar i Sitre d.o.o.

Stranice