izlozba

Ponedjeljak, Listopad 8, 2018 13:53

Članovi umjetničke udruge Zadart prošlog su tjedna predstavili svoje radove u Galeriji grada Bihaća. Radove su izložili Aleksandar Bonačić,Zoran Džapo, Nilo Karuc i Željko Karavida. Zadrani su  izložili čak 40 svojih radova. Aleksandar Bonačić se bihaćkoj publici  predstavio svojim intimističkim fotografijama Zadra. Zoran Džapo pak  svojim recentnima, velikim platnima u svojoj modernoj maniri dok je  Željko Karavida izložio portrete poznatih ljudi iz svijeta sporta, književnosti, glazbe.

Nedjelja, Rujan 23, 2018 18:50

U Muzeju antičkoga stakla u četvrtak je otvorena izložba Helenistička reljefna keramika iz Sikula. Ta je izložba nastala kao rezultat višegodišnjeg proučavanja velike količine helenističke reljefne keramike iz Sikula, antičkog nalazišta iz 2. st. pr. Kr. do 5. st. pos. Kr., smještenog na zapadu Kaštelanskog zaljeva. Posebnost ove vrste keramike je proizvodnja u kalupima, reljefnost i bogatstvo motiva.

Četvrtak, Rujan 20, 2018 09:00

Sinoć je povodom obilježavanja 110. godišnjice Hrvatskog  pjevačkog glazbenog društva "Zoranić" u Gradskoj loži svečano otvorena izložba "Zadarski glazbeni dragulj" koja donosi presjek djelovanja  Društva od osnivanja do današnjih dana.

Petak, Rujan 14, 2018 11:11

Zadartova galerija ugostit će 17. rujna izložbu likovne udruge Art.A. Udruga koju vodi Alma Zednik, djeluje u Zadru već 4 godina, a trenutačno okuplja 30 tak članova. Alma Zednik je zadarska Splićanka, akademska slikarica koja je završila West Kent College u Tonbridgeu u Engleskoj i koja u Zadru djeluje već osam godina. Slikarica je to koju privlači staklo i tehnike slikanja poput fuzije, ulja na staklu i vitraja.

Nedjelja, Rujan 9, 2018 08:43

 Čitav moj život obilježen je slikarstvom jer potječem iz obitelji akademskih slikara. Djetinjstvo sam provodio gledajući slike mojih  roditelja i slikare različitih pravaca. Zbog odrastanja u slikarskom  okruženju naposljetku moj je izbor bio više nego jednostavan, tako je  prije svoje prve samostalne izložbe, govorio mladi zadarski umjetnik  Mirko Marušić.

Petak, Rujan 7, 2018 10:47

Narodni muzej Zadar u suradnji s Rebel Kolektivom obavještava posjetitelje kako se izložba Andy Warhol: Enter into My Life može posjetiti do petka, 28. rujna 2018. godine koji je ujedno i završni dan izložbe.

Zbog iznimnog interesa javnosti organizatori su odlučili omogućiti još tri tjedna uživanja u iznimnoj kolekciji sitotisaka, litografija, crteža, memorabilija i filmskih uradaka umjetnika koji nepobitno obilježava umjetnost druge polovice 20. st.

Četvrtak, Rujan 6, 2018 15:17

U srijedu je u Kapetanovoj kuli otvorena izložba slika zadarske umjetnice Silvijane Dražović. Nakon brojnih samostalnih i skupnih  izložbi te nakon nebrojenih likovnih i humanitarnih kolonija poznata  se umjetnica po prvi puta odlučila izložiti svoje radove u galeriji Hrvatskog društva likovnih umjetnika, u Kapetanovoj, gdje ju je dočekao  predsjednik Dragan Jelavić, kojem je pripala čast da izložbu proglasi otvorenom.

Četvrtak, Rujan 6, 2018 09:45

Animalizam i fetišizam naziv je izložbe mladog zadarskog slikara Mirka Marušića koja će se zadarskoj publici predstaviti u galeriji Zadarta.

Četvrtak, Kolovoz 30, 2018 09:55

U utorak je u sklopu obilježavanja nadolazeće, četrdesete obljetnice postojanja, u Caffe galeriji Đina otvorena izložba crteža hrvatskog slikara Jerolima Miše. Riječ je o drugoj izložbi, nakon nedavno održane izložbe Vanje Radauša, kojom ova galerija nastavlja promovirati značajne hrvatske slikare, ne libeći se istovremeno, kako je to zaključila umjetnica Silvijana Dražović, koja je vodila otvaranje, ne samo educirati već i provocirati posjetitelje.

Utorak, Kolovoz 28, 2018 15:44
U Gradskoj knjižnici Zadar u ponedjeljak 27.08. otvorena je samostalna izložba slika "St.David" autrice Sonje Butić Davidoff iz Zadra.
 

Stranice