izlozba

Nedjelja, Lipanj 3, 2018 20:50

Posljednjeg dana ovotjednog službenog posjeta predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Italiji, u hotelu "Parco delle Stelle" u gradu Campobassu zadarski fotograf Boris Kačan otvorio je izložbu "S one bane mora".

Riječ je o velikom fotografskom projektu koji je osmislila Pašmanka Zrinka Bačić, inače djelatnica Veleposlanstva RH u Rimu i osnivačica te potpredsjednica kulturne Udruge Hrvatsko-talijanski Mozaik u Rimu, u suradnji s moliškom Udrugom Jedna Musika iz Kruča.

Utorak, Svibanj 29, 2018 09:43

U suradnji sa Školom primjenjene umjetnosti i dizajna Zadar, zadarski nakit umjetnici: Frane Šunić i Nena Ninčević Mandić -  2RARE design te Antonija Gospić - Galleria Divina u utorak u 19 sati u galeriji ZadArt otvaraju izložbu unikatnog hand made nakita i modnih  dodataka „ARtDoOR“.

Ponedjeljak, Svibanj 28, 2018 16:00

"Razglednice Zadra" naziv je izložbe koja je u organizaciji Udruge osoba oštećena sluha Zadar otvorena u prostoru zadarske  Znanstvene knjižnice. Ovom već tradicionalnom izložbom razglednica s  motivima staroga Zadra, koja potječe iz kolekcije članova udruge, Udruga osoba oštećena sluha želi promovirati svoj rad i aktivnosti koje imaju  za cilj poboljšanje položaja gluhih osoba i osoba oštećena sluha.

Ponedjeljak, Svibanj 21, 2018 15:27

U Maloj dvorani Kneževe palače otvorena je izložba na kojoj su predstavljeni radovi arhitekata pristigli kao idejna rješenja za zadarsku festivalsku kućicu.

Ponedjeljak, Svibanj 21, 2018 15:23

Učenici škole za primjenjenu umjetnost i dizajn inspirirani Parkom prirode Vransko jezero izradili su različita likovna rješenja i to pretočili u izložbu pod nazivom „Magična močvara“. Izložba je otvorena danas u prostoru Muzeja grada Zadra, a u povodu obilježavanja Dana Nature 2000, Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode Republike Hrvatske te Europskog dana parkova.

Utorak, Svibanj 15, 2018 12:20

Da klaonički otpad može biti materijal iz kojeg izrasta umjetničko djelo pokazala je  mostarska kiparica Vesna Vuga Sušac. Janjeće, svinjske i goveđe kosti bile su podloga izložbi grotesknih oblika koje je zadarskoj publici predstavila u galeriji umjetničke udruge Zadart.

Srijeda, Svibanj 9, 2018 08:39

U Multimedijalnoj dvorani Gimnazije Jurja Barakovića otvorena je izložba maturanata 4.b razreda, a nastavak prijašnjih (humanitarnih) izložbi. Posljednja se održala prije gotovo pet godina, a nosila je naziv „Humanost na djelu“.

Ovom izložbom maturanti su htjeli pokazati svojim kolegama i sugrađanima da ono što rade nije samo učenje, kako većina misli, već da se i strastveno bave fotografijom, glumom, glazbom, crtanjem, sportom. I pri tome su vrlo uspješni!

Utorak, Svibanj 8, 2018 13:57

Rozarija Lučić Perović podrijetlom je iz Arbanasa. Tamo je odrasla, ali i živi dan danas. Slikarstvo je njena velika strast oduvijek, a posljednjih desetak godina, od kako je otišla u mirovinu, počela se intenzivno baviti slikarstvom proučavajući razne tehnike. Ulje na platnu i akvarel njezina su najveća strast, ali pod mentorstvom Snježane Bencarić iz Likovne Udruge Anastazija usavršava tehniku ulja na platnu i brusi svoj talent, a potom postaje član Art Foruma Zadar.

Ponedjeljak, Svibanj 7, 2018 18:21

Učenici još jedne zadarske osnovne škole imaju prigodu ovoga tjedna razgledati zanimljivu izložbu pod nazivom „Fotografije i dokumenti 112. brigade Hrvatske vojske", koju u školama Zadarske županije, u sklopu edukativnog projekta, već drugu godinu organizira Zadarska županija i zadarski Državni arhiv, a koja je otvorena u Osnovnoj školi Petra Preradovića.

Nedjelja, Svibanj 6, 2018 21:01

Naiva je otišla iz Zadra! U nedjelju je zatvorena izložba "Hlebinska škola u Zadru", izbor iz Zbirke naivne umjetnosti Muzeja grada Koprivnice i Zbirke pijetlova u vlasništvu tvrtke Podravka, koji su posjetitelji imali prilike vidjeti od 5. travnja. Izloženi su bili autori i autorice Hlebinske škole, počevši od 30-ih godina prošlog stoljeća: autori 1. generacije (Ivan Generalić, Mirko Virius, Franjo Mraz), 2.

Stranice