izlozba

Ponedjeljak, Lipanj 3, 2019 15:33

Ovo ljeto sve posjetitelje u Kneževoj palači očekuju Nadrealni svjetovi Salvadora Dalija. Iako ljeto još nije službeno počelo, već od 1. lipnja Salvador Dali posjetio je  Zadar i planira ostati sve do 15. listopada. Izložba Dalijevog opusa realizirana je suradnjom Narodnog muzeja Zadar i Sitre d.o.o.

Četvrtak, Svibanj 23, 2019 14:00 1

Izložba "Dali; Nadrealni svjetovi", održat će se u izložbenom prostoru Kneževe palače Narodnog muzeja Zadar. Izložba će biti  otvorena za javnost od 1. lipnja do 15. listopada 2019.

Subota, Svibanj 18, 2019 18:48

Međunarodni dan muzeja – 18. svibnja, obilježen je i u Arheološkom muzeju Zadar. Program naziva „Pokaži mi iz čega jedeš i otkrit ću tko si“ startao je jučer u jutarnjim satima, a osmislili su ga Natalija Čondić, Kornelija A. Giunio, Dušanka Romanović, Vladimir Kusik, Jakov Vučić, Majda Dadić, Marina Brkić i Jelena Vekić Bašić.

Petak, Svibanj 10, 2019 12:36 1

Povodom Dana Europe, te u sklopu obilježavanja “Dana otvorenih vrata EU projekata” pozivaju se svi građani da u ponedjeljak 13.5.2019.

Četvrtak, Svibanj 9, 2019 14:20

U sklopu 4. Festivala stripa „Zbirka 74“, koji organizira  Gradska knjižnica Zadar, jučer je u ulaznom dijelu knjižnice otvorena  izložba strip-tabli Edvina Biukovića Eddyja, jednoga od najperspektivnijih crtača na hrvatskoj strip sceni, koji je nažalost prerano preminuo  1999. godine, u tridesetoj godini života. 

Srijeda, Svibanj 8, 2019 14:06

U organizaciji ogranka Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar jučer je održano otvorenje zajedničke izložbe "Akt kompozicije" Paule Mandel i Dragana Jelavića. Izložba je popstavljena u galeriji  Kapetanova kula na Trgu pet bunara u Zadru.

 
Srijeda, Svibanj 8, 2019 14:01

U utorak je u Zavičajnom muzeju u Biogradu otvorena  izložba slika "Art promocija - imaginarni svijet apstrakcije" zadarske  umjetnice Marije Joza. Izloženo je 40 slika rađenih u enkaustici, a događanje je otvorio ravnatelj muzeja Draženko Samardžić, pozdravivši  uzvanike te kratko predstavivši autoricu. Prigodni program otvaranja  upotpunile su i umjetničina majka Anka Zekanović kao i kćer Patricia  Joza koje su, kako obje pišu, čitale svoje pjesme.

Utorak, Svibanj 7, 2019 14:15

Počinjemo obilježavanje Dana Gospe Loretske i idemo  ususret središnjem blagdanu, "čudu arbanaškom". Organiziramo  niz zanimljivih stvari četiri dana uoči Gospe, ali na sam Dan Gospe  Loretske 10. svibnja ne organiziramo ništa. Kao što znate, običaj je  da se toga dana ide na misu i veliku procesiju. Počinjemo danas i  imamo otvorenje izložbe akademskog slikara i profesora u zadarskim srednjim školama Mate Ljubičića.

Četvrtak, Svibanj 2, 2019 14:18

„Eko dani“ Prirodoslovno-grafičke škole Zadar, manifestacija koja u svom fokusu, shodno nazivu, ima ekologiju, zapravo zdrav odnos prema životu i planeti, s nekoliko događanja nastavljeni su i danas. Startali su 29. travnja, kada je ispred spomenute škole, posađeno judino stablo, a završit će sutra.

Četvrtak, Svibanj 2, 2019 12:50

U sklopu Eko dana Prirodoslovno-grafička škola, organizator manifestacije, predstavila je umjetničku instalaciju pod nazivom  AVE OVUM!, u galeriji ZadArt uz voditelja Nenada Vertovšeka. Instalacija daje kritiku vremena u kojem živimo osvrćući se na moć medija. 

Stranice