izlozba

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Listopad 1, 2020 10:43

Unutrašnjost sv. Donata od jučer krase fotografije Ive Pervana na kojima su različiti prikazi anđela - onih iz hrvatskih i europskih katedrala, potom Chagallov anđeo, anđeli hrvatskog slikara Ivana Rangera te najstariji, onaj iz crkve sv. Sofije iz vremena kad su katolička i pravoslavna crkva bile u istoj stranci...

Utorak, Rujan 29, 2020 15:23

Prokultura - Split i Arheološki muzej u Zadru uz potporu OTP banke organiziraju otvorenje izložbe "Anđeli" Ive Pervana, u srijedu 30. rujna 2020. godine s početkom u 12 sati, u crkvi sv. Donata.

Ponedjeljak, Rujan 7, 2020 16:28

Parafrazirajući misao zasigurno najpoznatijeg umjetnika 20. stoljeća, Pabla Picassa, rekavši kako umjetnik ne oponaša prirodu, već da stvara novu, profesor i likovni kritičar, te predsjednik likovne udruge ART- FORUM ZADAR, Boris Žuža sve prisutne je prošlog petka u caffe galeriji Timbar, uveo u izložbu Apstraktne kompozicije Milana Ciglara.

Srijeda, Srpanj 22, 2020 13:50

"Božanska žena" prikazuje snažnu žensku energiju, koja preplavljuje svijet sobom, takvom kakva jest, ljubavnom. Žena je boginja svijeta i otvara svoje srce kroz cijelo svoje tijelo, objasnila je umjetnica Žana Bašić Zuccolo svoju inspiraciju ženskim tijelom pretočenim u svoje radove koje je izložila na zidovima kultnog Caffe bara "Toni" proteklog ponedjeljka.

Nedjelja, Srpanj 19, 2020 09:34

Usprkos koronakrizi, uz poštivanje svih epidemioloških mjera na propisanoj distanci, u petak je caffe galeriji Timbar, a u organizaciji udruge za kulturu »MareArtis« Zadar i udruge u osnivanju »Timbar Art«, po treći put u Zadru predstavljen »Mediteranski armerun«, Bruna Ćurka i Stipe Suraća.

Petak, Srpanj 17, 2020 13:04

Zahvaljujući EU projektu Arca Adriatica koji je usmjeren na očuvanje, valorizaciju i razvoj pomorske baštine Jadranskog mora, Općina Tkon (Tkon, Ugrinić) na otoku Pašmanu je posljednji mjesec dana cijela u znaku drvenih brodova.

Petak, Srpanj 10, 2020 16:07 1

Na tematskoj osnovi koja spaja krš, grad i more izborom predmeta iz muzejskog fundusa, jučer je u organizaciji Narodnog muzeja Zadar, u Kneževoj palači, otvorena izložba koju su zajednički pripremili odjeli stručne službe Muzeja: Prirodoslovni, Etnološki te odjel Muzeja grada Zadra, u suradnji sa Galerijom umjetnina, te Dokumentacijskom i Pedagoškom službom, kazala je u svom uvodnom govoru Renata Peroš, ravnateljica muzeja.

Petak, Svibanj 15, 2020 16:12

U Velebitskoj ulici, a u organizaciji udruge za kulturu »MareArtis« ZADAR, u četvrtak se održala pomalo neobična izložba slika i fotografija - na otvorenom.

Srijeda, Svibanj 6, 2020 12:28

Preponosan sam na sve moje kolege - humanitarce jer ovo nije prvi put da sudjeluju u humanitarnoj akciji, mada mnogi od njih teško prodaju slike, ali su se na humanitarne akcije uvijek odazivali, kao i ovaj put. Dakle, dali su ono sve što mogu i niti u jednom trenutku nisu ostali kao mnogi, doma, čekajući da netko drugi nešto odradi. Upitali smo se - što mi možemo učiniti za svoj grad u ovom trenutku globalne pandemije koronavirusa i dali smo naše najveće bogatstvo, a to su naša djela.

Utorak, Ožujak 10, 2020 15:22

Zadarska fotografkinja, Jadranka Breulj, drugom samostalnom izložbom predstavila se u novootvorenom baru i galeriji »Timbar« na Voštarnici. Izložba simboličnog naziva »Pod provom sanjara« zainteresirala je brojne posjetitelje, koji su svojim dolaskom uveličali otvorenje. Autorica je ovom prigodom izložila 70 fotografija, isključivo veznaih za tematiku Dalmacije:

Stranice