izlozba

Subota, Listopad 12, 2019 14:27

U Muzeju antičkog stakla sinoć je pred velikim brojem posjetitelja i visokih uzvanika otvorena izložba Kulture kineskog porculana pod nazivom »Putovanje porculana Putom svile«, koju se može pogledati do 1.prosinca.

Petak, Listopad 11, 2019 10:39

Više od 800.000 ljudi godišnje umre samoubojstvom te je ono glavni uzrok smrti među ljudima od 15 do 29 godina. Broj pokušaja samoubojstva je 20 puta veći od broja umrlih. Hrvatska spada u zemlje s visokim suicidalnim rizikom. Od 2000. godine se bilježi pad stope izvršenih samoubojstava, a posljednjih pet godina registrira se oko 800 slučajeva samoubojstava godišnje. U priobalnim krajevima, među kojima smo i mi, je taj broj manji nego u kontinentalnim.

Srijeda, Listopad 9, 2019 20:18

Muzej antičkog stakla u Zadru i Muzej kineske keramike u Jingdezhenu, danas su u MAS-u potpisali Sporazum o međusobnoj suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa te službeno postali »Prijateljski muzeji«. Prema riječima ravnatelja MAS-a Ive Fadića, za očekivati je da će se sada potpisane strane založiti za promoviranje dugoročne i duboke suradnje, te da će se raditi na poboljšanju kulturne komunikacije i utjecaja oba muzeja.

Srijeda, Listopad 9, 2019 15:28

U Gradskoj knjižnici Benkovac postavljena je izložba slika »Lavirint duše«, autora Mirka Dragovića iz Podgorice u Crnoj Gori. Izložbu je otvorenom svečano proglasila Marina Varivoda, profesorica likovne umjetnosti u Srednjoj školi kneza Branimira Benkovac.

Srijeda, Listopad 2, 2019 11:47

U ponedjeljak je u Kneževoj palači otvorena tematska izložba umjetničkog nakita i fotografija pod nazivom »Čovjek na Mjesecu«. Izložbu se može pogledati do 15. listopada.
U organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti, zadarskog Astronomsko- astronautičkog društva i Narodnog muzeja Zadar, osamnaest izlagača je na temu putovanja čovjeka na mjesec izložilo svoje radove nakita.

Srijeda, Rujan 25, 2019 13:24

U Gradskoj loži, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović, a u organizaciji Lige protiv raka Zadar i Narodnog Muzeja Zadar u ponedjeljak je otvorena humanitarna izložba Ede Unkovića koja se može pogledati do 20. listopada.

Izložba je okupila veliki broj posjetitelja te predstavnike gradske i županijske vlasti. U program večeri nazočne je uvela klapa Diadora s pjesmom "Moja posljednja i prva ljubavi".
 

Petak, Rujan 20, 2019 09:31

U Izložbenoj dvorani Državnog arhiva u Zadru otvorena je izložba »Napoleonova cesta u Dalmaciji – Doprinos francuske uprave u razvoju cestogradnje u Dalmaciji početkom 19. stoljeću«. Ovom izložbom prikazano je kako je francuska uprava na čelu s generalom Marmontom u Dalmaciji inicirala i realizirala izgradnju određenih dionica tzv. »Napoleonove ceste«. Segmenti koji su izgrađeni za vrijeme Francuza prisutni su i danas i dio su graditeljske baštine Republike Hrvatske.

Srijeda, Rujan 11, 2019 14:15

U četvrtak je u Gradskoj loži otvorena izložba fotografija hodočasnika Ivice Bote, pod nazivom »Put sv. Jakova - Camino de Santiago«.
Predstavljajući izložbu, Antonija Klaić u ime Narodnog muzeja objasnila je kako 40 izloženih fotografija prikazuju dojmove i detalje sa 40 dana hodočašća Ivice Bote koje se mogu pogledati do 20.rujna.

Utorak, Rujan 10, 2019 10:39

Jučer je u Izložbenoj dvorani zadarske Znanstvene knjižnice otvorena godišnja izložba dječjih radova pod nazivom »No comment«. Riječ je o izložbi koju priređuju Udruga za kulturu i umjetnost »Art.A« i Znanstvena knjižnica Zadar i koja je ove godine postavljena 9. put.

Srijeda, Kolovoz 21, 2019 14:02

Slikanje tijela ili Petrunjela Body Art, naziv je izložbe koja je presinoć otvorena u galeriji Zadart. Izložene su fotografije saljske umjetnice Petre Ušalj koja koristi svoje tijelo kao produžetak vlastite slikarske konstrukcije. Ta konstrukcija, Kako je rekla Marina Vicelja Matijašić, istovremeno je osobna i javna te koja dopušta potpunu slobodu izričaja emocija. Njezin je čin sastavljen iz subjektivnog pristupa vlastitom tijelu, koje je ujedno i objekt koji se otkriva drugima.

Stranice