izlozba

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Rujan 4, 2021 12:13

Ana Jagić mlada je zadarska umjetnica, rođena 1991. u Zadru, 2010. završava Klasičnu gimnaziju Ivana Pavla II. u Zadru te iste godine upisuje preddiplomski sveučilišni studij Grafike na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Zimski semestar 2012./2013. provodi na Kraljevskoj akademiji likovnih umjetnosti u Antwerpenu, Belgiji (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen). Diplomirala 2016.

Petak, Rujan 3, 2021 13:49

U galeriji ZadArt u Varoši u srijedu navečer je otvorena izložba likovnih radova polaznika umjetničke radionice udruge Art.A, koje vodi Alma Zednik.

Petak, Rujan 3, 2021 12:00

Kapetanova kula bila je premala za sve one koji su željeli vidjeti djela mlade zadarske autorice Ane Jagić koja je u četvrtak u tom prostoru otvorila izložbu pod nazivom »Lijepa naša«. Vještim potezima kista Ana je uhvatila znamenitost grada Zadra, ali i spomenike diljem »Lijepe naše«. Anu je, kaže, na to nagnao život daleko od rodnog kraja te je odlučila odati počast svom rodnom kraju, ali i čitavoj Hrvatskoj.

Ponedjeljak, Kolovoz 30, 2021 14:02

Ruševine, pukotine na zidovima, oljuštena boja zidova ili razbijena stakla po podu, mjesta su koja malo tko primjećuje, a samo ih rijetki posjećuju. U sklopu 13. Monoplay festivala u foajeu Kazališta lutaka Zadar održana je izložba »Zanemareni prostori. Dvojnosti…« posvećena upravo takvim prostorima u Zadru.

Srijeda, Kolovoz 25, 2021 13:58

U predvorju Gradske knjižnice Zadar u ponedjeljak 23.08. održalo se otvorenje izložbe fotografija i zapisa »Lovit ću zalaske...Izolirani mi, ti i ja i najljepši zalasci sunca« autorice Ivane Kurta iz Zadra.

Ponedjeljak, Kolovoz 23, 2021 13:25

U Parku Sfinga, u organizaciji Udruge mladih Brodarice, postavljena je izložba umjetnice Kristine Baždarić koja nam je kazala nešto više o sebi i svom umjetničkom izričaju.

Subota, Kolovoz 21, 2021 11:52

S trideset izloženih radova, zadarskoj se javnosti predstavila Nirma Siesenop, rodom sa Šri Lanke, koja više od 25 godina živi i radi u Njemačkoj. Ova umjetnica već se duži niz godina bavi temom čovjeka i prirode u kojima se slikarica svojom umjetnošću obraća čovjeku kako bi ukazala na ljepotu prirode i devastaciju iste. Izložbu u organizaciji HDLU-a Zadar otvorila je u četvrtaka kustosica izložbe Marijana Ramov, dipl.

Srijeda, Kolovoz 18, 2021 13:10

U Arheološkom muzeju Zadar jučer je otvorena izložba Izložba Yakishime - Earth Metamorphosis (Yakishime - metamorfoza zemlje) koja predstavlja yakishime tehniku izrade keramike u kojoj se neglazirani glineni predmeti pale na vrlo visokim temperaturama od 1200 do 1300°C. Izložba je realizirana u suradnji Arheološkog muzeja Zadar, Grada Zadra, Veleposlanstva Japana i Japanske fondacije.

Utorak, Kolovoz 17, 2021 14:29

U Starigradu je, u nedjelju 15. kolovoza, održana druga po redu noćna izložba fotografija pod nazivom „Tri mora kroz fotoobjektiv“ u sklopu projekta Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada (OTARNOS).

Nositelj projekta je udruga Društvo istraživača mora – 20000 milja, a partneri su Općina Novigrad i Srednja škola Obrovac. Izložba je postavljena na Bikariji, u centru Starigrada, te je privukla mnoge mještane i posjetitelje Starigrada.

Subota, Kolovoz 14, 2021 15:00

Za sve ljubitelje likovne umjetnosti, u ugodnom ambijentu atrija ninske rustikalne Barokne kuće iz 17. stoljeća, u četvrtak je otvorena izložba renomiranih njemačkih umjetnika Dagmar Venus i Wolfganga Brennera.

Stranice