izlozba

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Studeni 11, 2020 15:15

U Gradskoj knjižnici Zadar organizirana je povodom Dana grada Zadra izložba radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar. Izložba se zove »12 u 1 za 5 do 12,« a nastala je, kako je to sročeno na facebook stranici Gradske knjižnice Zadar, kao odgovor na aktualna socijalna pitanja i događanja te osobnu odgovornost pojedinca i društva u cjelini. Izloženo je ukupno 11 radova istog broja učenika pod mentorstvom Maje Pavin Radaljac i Irene Baković Marušić.

Srijeda, Studeni 11, 2020 11:18

U Gradskoj loži je u ponedjeljak otvorena samostalna izložba koprivničke umjetnice Gordane Špoljar Andrašić »Okrhak memorije« koju se pogledati do 18. studenog 2020.
- S obzirom na situaciju, zadovoljna sam odazivom publike, znam da će mnogo ljudi doći naknadno pogledati izložbu, kazala je samostalna umjetnica Špoljar Andrašić.

Petak, Listopad 16, 2020 15:54

Zajednica Talijana Zadar i gospođa Rozana Itković, koja je idejna pokretačica izložbe, organizirali su humanitarnu prodajnu izložbu slika »Dariji s ljubavlju« čiji je cilj omogućiti sugrađanki Dariji Šimunov da nastavi s liječenjem koje joj je neophodno za samostalan život.
Izložba je otvorena ovih dana u Zajednici Talijana i trajat će do 23. listopada.

Srijeda, Listopad 14, 2020 15:38

Zbirka poezije Vande Babić predstavljena je jučer u Gradskoj loži uz izložbu slika koje su naslikali akademski slikari Jagoda i Dimitrije Popović inspirirani tom zbirkom poezije. Zbirka simbolično sadrži 77 pjesama i 22 slike.
Predstavljanje je moderirao profesor Ivica Antić koji je ovu zbirku nazvao »poetskom ispovješću«.

Petak, Listopad 2, 2020 11:27

Prva samostalna izložba kiparice, Zvonimire Karavide, pod nazivom Staklene periske otvorena je jučer u Muzeju antičkog stakla, uz predavanje Plemenita periska: prošlost, sadašnjost... dr. sc. Brune Petani s Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru. Bio je to zanimljiv spoj znanosti i umjetnosti, kako su autorice to i zamislile.

Četvrtak, Listopad 1, 2020 10:43

Unutrašnjost sv. Donata od jučer krase fotografije Ive Pervana na kojima su različiti prikazi anđela - onih iz hrvatskih i europskih katedrala, potom Chagallov anđeo, anđeli hrvatskog slikara Ivana Rangera te najstariji, onaj iz crkve sv. Sofije iz vremena kad su katolička i pravoslavna crkva bile u istoj stranci...

Utorak, Rujan 29, 2020 15:23

Prokultura - Split i Arheološki muzej u Zadru uz potporu OTP banke organiziraju otvorenje izložbe "Anđeli" Ive Pervana, u srijedu 30. rujna 2020. godine s početkom u 12 sati, u crkvi sv. Donata.

Ponedjeljak, Rujan 7, 2020 16:28

Parafrazirajući misao zasigurno najpoznatijeg umjetnika 20. stoljeća, Pabla Picassa, rekavši kako umjetnik ne oponaša prirodu, već da stvara novu, profesor i likovni kritičar, te predsjednik likovne udruge ART- FORUM ZADAR, Boris Žuža sve prisutne je prošlog petka u caffe galeriji Timbar, uveo u izložbu Apstraktne kompozicije Milana Ciglara.

Srijeda, Srpanj 22, 2020 13:50

"Božanska žena" prikazuje snažnu žensku energiju, koja preplavljuje svijet sobom, takvom kakva jest, ljubavnom. Žena je boginja svijeta i otvara svoje srce kroz cijelo svoje tijelo, objasnila je umjetnica Žana Bašić Zuccolo svoju inspiraciju ženskim tijelom pretočenim u svoje radove koje je izložila na zidovima kultnog Caffe bara "Toni" proteklog ponedjeljka.

Nedjelja, Srpanj 19, 2020 09:34

Usprkos koronakrizi, uz poštivanje svih epidemioloških mjera na propisanoj distanci, u petak je caffe galeriji Timbar, a u organizaciji udruge za kulturu »MareArtis« Zadar i udruge u osnivanju »Timbar Art«, po treći put u Zadru predstavljen »Mediteranski armerun«, Bruna Ćurka i Stipe Suraća.

Stranice