izlozba

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Svibanj 20, 2021 14:41

U Kapetanovoj kuli otvorena je izložba umjetnice Antee Delpin, članice HDLU-a, pod nazivom Morske dubine II koja se može pogledati do 29. svibnja. Kamene zidove kule popunili su morski motivi - slike koraljnog grebena na platnu, zatim takozvane male ribe, kao i ukrasni tanjuri i majice s otiskom njezinih slika. Zubatac, škarpina, jato šarana, ponuda u Kuli je gotovo kao na ribarnici. Ali u veselijim bojama.

Srijeda, Svibanj 19, 2021 13:03

Povodom Međunarodnog dana muzeja, Udruga logoraša iz Dalmacije u talijanskim fašističkim koncentracijskim logorima, pripremila je jučer prigodnu jednodnevnu izložbu »O budućem/skorašnjem Hrvatskom muzeju logoraša u talijanskim fašističkim koncentracijskim logorima«.

Utorak, Svibanj 18, 2021 15:11

U dvorištu Studentskog restorana »Barbakan« u ponedjeljak je u organizaciji Sveučilišta u Zadru i Veleposlanstva Portugala u Hrvatskoj svečano otvorena izložba plakata »Nobelovac José Saramago«, koja se u u Studentskom klubu »Božo Lerotić« do 28. svibnja može razgledati radnim danom od 11 do 15 sati.

Nedjelja, Svibanj 16, 2021 13:33

U Galeriji HDLU-Zadar u Kapetanovoj kuli jučer je zatvorena izložba fotografija u boji Krajolik i nebo Isusove domovine, fotografa i pjesnika Branka Antunovića iz Perušića Donjeg, naselja udaljenog oko tri kilometara jugoistočno od Benkovca.

Petak, Svibanj 14, 2021 14:00

Ususret pripremi stalnog postava Hrvatskog sportskog muzeja, jučer je u Kneževoj palači svečano otvorena izložba »Igra sporta i umjetnosti«, koju je u organizaciji sa Hrvatskim športskim muzejom, Hrvatskim društvom likovnih umjetnika i Akademijom likovnih umjetnosti pripremio Narodni muzej Zadar.

Četvrtak, Svibanj 13, 2021 10:22

Ciklus radova staklenih skulptura »Periske« recentni je opus kiparice nastao kao dio autoričina osobnog identiteta, njezine povezanosti s morem, životom u njemu i oko njega. Svojevrsni je hommage najvećim školjkašima Jadranskoga mora kojima prijeti, gotovo pa i potpuno, izumiranje. Inspiracija morem i njegovom prozirnošću razlogom je zašto je staklo njen primarni materijal. Opusom teži minimalizmu i esencijalizmu modelacije uz dopuštanje složene igre svjetlosnih prodora.

Srijeda, Svibanj 12, 2021 14:00

Srebrne torbe s vunenim dodatkom, majice s licima žena-insekta, veliki format ručno tiskane tkanine, kombinacija tehnika inspirirana svemirom...; neki su od najzanimljivijih predmeta izloženih ovih dana u Gradskoj knjižnici na Izložbi učenika dizajna tekstila Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Utorak, Svibanj 11, 2021 14:13

U Kneževoj palači gostuje izložba Hrvatskog športskog muzeja. Domaćin izložbe je Narodni muzej Zadar, a potporu osigurava Grad Zadar. Izložba će trajati od 13. svibnja do 28. kolovoza. Izložba je dio aktivnosti koje Grad Zadar podržava u okviru titule Zadar – europski grad sporta 2021.

Petak, Svibanj 7, 2021 14:45

U Kapetanovoj kuli u srijedu je otvorena izložba fotografija Branka Antunovića »Krajolik i nebo Isusove domovine«. Organizator izložbe je HDLU Zadar, a odabir fotografija obavili su Boris Žuža i autor, koji su ujedno i autori postava izložbe. Izložba je prodajnog karaktera, a veći dio sredstava od prodaje namijenjen je ublažavanju poteškoća nastalih uslijed katastrofalnog potresa na području Siska, Petrinje i Gline.

Četvrtak, Svibanj 6, 2021 12:05

Muzej antičkog stakla u Zadru jučer je bogatim programom proslavio svoju 12. godišnjicu rada. Osim otvorenja triju novih izložbi, od kojih su dvije iz vlastitog fundusa Muzeja, imali su i besplatan ulaz za sve posjetitelje te 20 % popusta na cijelu ponudu ručno rađenih unikatnih staklenih suvenira.
Zbog nepovoljnih epidemioloških okolnosti, službenog otvorenja nije bilo. Međutim, u Muzeju antičkog stakla Zadar iznimno su zadovoljni odazivom i recepcijom.

Stranice