gastronomija

Četvrtak, Studeni 18, 2010 00:00

Kada jedna djelatnost bilježi stalni rast prodaje i proizvodnje, kao i smanjenje udjela uvoza i oživljavanje izvoza, onda je u ovim vremenima feštati s njenim predstavnicima više nego izazov, kazalo bi se kod odlaska na 1. hrvatski festival tjestenine.

Festival su u hotelu Punta u Vodicama organizirali predstavnici tvrtke Svijet hrane, odnosno Robinson, međunarodne izdavačko-novinarske kuće s četrnaest specijalističkih izdanja.

banjbrudet16
Nedjelja, Travanj 26, 2009 00:00

slavonica
Petak, Travanj 24, 2009 00:00

U zadarskoj City galeriji zadarskoj gastronomskoj publici predstavio se poznati brand Slavonica. Slavonica je brand tvrtke Eko-Slavonija koja promiče prodaju i konzumaciju domaćih, autohtonih slavonskih proizvoda. Pod Slavonicom se ne podrazumijevaju samo proizvodi PZ Kulen-Šokac iz Drenovaca koja je zadužena za mesni program kulena, kobasica i slanine, već i cijeli asortiman koji uključuje kruh, pića i ostale autohtone slavonske proizvode.

gastronomija_srdela_0309_1
Petak, Ožujak 20, 2009 00:00

"Srdela na dvadeset načina" može se nazvati jučerašnja radionica učenika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole u Zadru na kojoj su budući kuhari pod kulinarskom palicom iskusnog profesora kuharstva Petra Pere na dvadesetak različitih načina spremili srdelu. Radionica je održana u Arsenalu u sklopu drugog dana "Dana gastronomije" posvećenom kraljici mora.

savijaca_4
Ponedjeljak, Veljača 23, 2009 00:00

Ispreplitanjem različitih područja od povijesti do psihologije, kao i svih nebrojenih disciplina izmneđu ova dva kraja, a koje su se sve susrele u suvremenom osmišljavanju prodora na tržište ili kako volimo reći, marketingu, stvoreni su i stvaraju se novi uvjeti koji značajno odstupaju od reklamnih slogana prošlosti koji su na kraju završili u poznatoj satiričnoj sintagmi: "za vaš stroj za pranje rublja - samo prljavo rublje"

fritulada4
Ponedjeljak, Prosinac 22, 2008 00:00

Nakon što je prije nekoliko tjedana Kalelargom vladala najveća zadarska savijača, građani su ove subote ujutro imali prilike isprobati još jednu domaću deliciju - fritulu. Na glavnom zadarskom trgu sve je vrvjelo bijelim kuharskim kapicama nad loncima prepunima ulja.

nasimaligusti16
Četvrtak, Prosinac 11, 2008 00:00

Zadrani su, pogotovo kad je iznesen brudet od ugora s palentom kojeg je pripremnio Kaljanin Livio Perin, pokazali kako itekako cijene kulinarsku tradiciju. U bridte koji je jednostavno "planuo" otišlo pet ugora koji su se uhvatili na Perinov parangal, a najveći je imao pet kilograma.

nagrade_biograd
Srijeda, Prosinac 10, 2008 00:00

Jučer su na svečan način uručene zahvalnice sudionicima turističke manifestacije Prvog svehrvatskog eno-eko gastrostola, kojom je u okviru akcije "Spojimo zeleno i plavo 2008." započela ovogodišnja turistička sezona u Biogradu.

kornat2
Subota, Prosinac 6, 2008 00:00

Istaknuti restorateri, vinari, mali hotelijeri i novinari imali su priliku nazočiti vatrometu ovdašnje kužine ili kužina, upoznati Zadar i svoje kolege

Stranice