diklo

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Studeni 2, 2019 11:52

Krajem studenog trebali bi početi radovi na uređenju šetnice i sunčališta u Diklu vrijedni 3 milijuna kuna s kojima bi neugledni dio jednog od najatraktivnijih zadarskih kvartova trebao zasjati u novom sjaju. Kako kažu iz Odjela za graditeljstvo Grada Zadra, po provedenom otvorenom postupku javne nabave male vrijednosti odabrana je, kao ekonomski najpovoljnija, ponuda tvrtke SUB MISSION j.d.o.o.

Ponedjeljak, Listopad 28, 2019 12:03

Osjećamo se obogaćeno i presretno jer smo otkrili svoje korijene. Primili su nas toplo, osjećamo se dobrodošlo, grad je predivan, Diklo je prekrasno te smo zaista sretni što smo došli ovdje i upoznali našu davno izgubljenu rodbinu, priča nam Ken Matesich, unuk Blaža Matešića koji je davne 1912. godine napustio rodno Diklo te trbuhom za kruhom otišao u daleku Ameriku, točnije New Jersey u potragu za boljim životom.

Nedjelja, Listopad 27, 2019 12:38

U sklopu akcije Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj koja se održava od 25. listopada do danas, zatim kampanje »Svim´ na Zemlji, daruj drvce!« te ostalih akcija koje zagovaraju sadnju stabala, održana je jučer i akcija u šumi iznad Dikla.

Petak, Listopad 11, 2019 10:34

Mještani Dikla mogu odahnuti jer opasni grit protiv čijeg su dovoza na deponij ovog ljeta prosvjedovali, konačno će biti zbrinut. Potvrdio nam je to direktor Čistoće, Dragan Maračić, kojega smo pitali u kojoj je fazi rješenje problema koji je podigao na noge javnost Zadarske županije, osobito mještane Obrovca i Dikla. Naime, u zadnjoj je izjavi Maračić najavio:

Ponedjeljak, Kolovoz 19, 2019 10:12

U organizaciju Udruge za mlade Tamaris i Kveštura u zadarskom predjelu Diklo u subotu navečer je održan prvi ljetni karneval u našem gradu. Sudjelovalo je šest maškaranih skupina i to po jedna iz Biograda na moru i Nina te četiri iz Zadra - Dikljanke, Mali vatreni, Plesna udruga Bellus i Puntamiške.

Ponedjeljak, Srpanj 29, 2019 11:36

Ispred inicijative građana grada Obrovca, Zatona Obrovačkog, Jasenica, Maslenice, Rovanjske, Bilišana, Zelengrada, Kruševa, Ribnice, Karina Gornjeg, Karina Donjeg, Pridrage, Paljuva, Novigrada, Podgradine, Posedarja, Ždrila itd., Šime Šimurina uputio je apel Državnom inspektoratu da i dandanas, nezakonito odložen otpadni grit još uvijek stoji na istom mjestu u krugu tvornice THC d.o.o.

Utorak, Srpanj 2, 2019 15:44

Peticija za „Konačno zatvaranje i protiv proširenja odlagališta 'neopasnog' otpada Diklo u Zadru“, koju je u nedjelju, 23. lipnja,  pokrenuo mještanin Dikla Mario Živković, "putuje" dalje, još barem tjedan dana, potvrdio nam je u razgovoru Živković.

Subota, Lipanj 15, 2019 10:30

Nakon što je Zadarski list objavio članak o tome da se otpadni grit 17. svibnja 2019., od strane tvrtke Odlagalište sirovina d.o.o. iz  Zadra, započeo prenositi iz Zatona Obrovačkog i odlagati na odlagalište  Diklo u Zadru, ne prestaju stizati reakcije zabrinutih mještana Dikla.

Otpad posjeduje zakonom propisanu dokumentaciju

Utorak, Lipanj 11, 2019 13:29

Tvrtka Grit Inter d.o.o., koja se bavi preradom,  pakiranjem i reciklažom, te distribucijom istog, tvrdi da grit koji se trenutno nalazi na lokaciji u Zatonu Obrovačkom nije opasan. Stoji to u  njihovom odgovoru Udruzi Eko Zadar, koji nam je i proslijeđen.

Ponedjeljak, Svibanj 13, 2019 11:50

Diklo, kvart koji ima jednu od najduljih obala na području  grada Zadra, napokon bi moglo dobiti prvu pravu plažu. Kako smo nedavno objavili u razgovoru s predsjednicom Mjesnog odbora Martinom  Matešić, uređena plaža svakom mjestu koje živi od turizma od iznimne  je važnosti i upravo su zbog toga mnoga mjesta i nasipala svoje plaže.

Stranice