renata sabljar dracevac

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Lipanj 20, 2018 20:30

Samo zahvaljujući činjenici da dvoje članova Neovisnih za Hrvatsku nije podiglo ruku za prijedlog SDP-ove čelnice Renate Sabljar Dračevac, ovoga utorka na županijskom Odboru za izbor i imenovanja nije prošla smjena - vlastitih joj kolega iz stranke!

Naime, toga se dana u deset sati u maloj vijećnici zgrade Županije odvio scenarij za kojega nam jedan od njegovih aktera, NHR-ov županijski vijećnik Stipe Bjeliš, slikovito kaže kako se zacijelo ne bi dogodio ni u maniri Kim Junga.

Srijeda, Lipanj 20, 2018 20:29

Renata Sabljar Dračevac odgovorila je o traženju smjene vlastitih kolega, a njen odgovor prenosimo u integralnom obliku, kako je i tražila.

"Izrazito mi je drago što ste pokazala interes za unutarstranačke izbore u SDP-u.

Nedjelja, Lipanj 10, 2018 16:27

Na jučerašnjim izborima za predsjedništvo Županijskog odbora SDP-a Renata Sabljar Dračevac još jednom je dobila povjerenje birača koji su joj osigurali treći mandat. Sudeći po broju glasova, nova-stara predsjednica po županiji je uvjerljivo pobijedila ostale kandidate, gradskog vijećnika Erola Gašija i člana stranke Dušana Polovinu Lunga, dok je Gaši odnio veliku pobjedu u Zadru sa čak 70 posto glasova.

Utorak, Svibanj 8, 2018 18:00

Nakon što je Glavni odbor SDP-a ove nedjelje konačno odredio izborna pravila za izbore za županijske organizacije, poznat je i datum održavanja izborne skupštine za rukovodstvo Županijske organizacije SDP-a.

Četvrtak, Studeni 30, 2017 09:57

Nakon dramatičnih događaja prilikom izricanja haške presude generalima HVO-a, koji su proglašeni krivima za zločine nad Muslimanima u Bosni i Hercegovini, razgovarali smo sa zadarskim političarima. Većina njih šokirana je presudom napominjući kako nisu očekivali da će sud odrediti ovako visoke kazne. Dodatnu težinu presudama dala je i smrt generala Slobodana Praljka koji je, po svojim riječima, ispio otrov.

Četvrtak, Listopad 26, 2017 15:18

Županijski odbor SDP-a održao je sjednicu kojoj je glavna tema bila rasprava o novim pravilima unutarstranačkih izbora. Iako će se rukovodstvo ŽO-a birati za oko šest mjeseci, zbog što kvalitetnije pripreme podružnicama su već poslali upute o pripremama za izbor predsjednika i ostalih organa općinskih i gradskih organizacija.

Subota, Rujan 2, 2017 15:16

 Ne stišavaju se strasti oko povećanja naknada vijećnicima Županijske skupštine, te neki od njih zazivaju i na javno sučeljavanje o porijeklu imovine. Do napete situacije na zadnjoj sjednici Skupštine došlo je zbog HDZ-ova prijedloga o povećanju naknada predsjedniku Željku Lončaru, njegovim zamjenicima i vijećnicima.

Utorak, Srpanj 7, 2015 00:00

Hoće li glavna tema sjednice Glavnog odbora SDP-a biti termin održavanja parlamentarnih izbora, pitanje je koje "svrbi" i političare, ali i javnost. Prema najavama Milanović će ove subote okupiti najbliže članove kako bi s njima ugovorio datum održavanja izbora koji bi stranci najviše odgovarao.

Subota, Ožujak 7, 2015 00:00 2

Kako je bilo i za očekivati, druga točka dnevnog reda jučerašnje sjednice Županijske skupštine o izboru potpredsjednika Skupštine iz redova oporbe, izazvala je najviše zanimanja vijećnika. Oko toga su se nadmudrivali skoro dva sata, a na kraju je ipak s 25 glasova za potpredsjednicu izabrana Renata Sabljar Dračevac (SDP). Potredsjednika se biralo budući da je Dragan Ranj na to mjesto podnio ostavku, nakon što je prije toga svojevoljno istupio iz SDP-a.

Petak, Ožujak 6, 2015 00:00

Izbor novog potpredsjednika županijske Skupštine danas je na dnevnom redu sjednice ŽS i to kao druga točka, odmah iza izvješća Mandatnog povjerenstva. Naime, dosadašnji potpredsjednik Skupštine Zadarske županije Dragan Ranj dao je ostavku na ovo mjesto, a njegova dojučerašnja stranka, SDP za to mjesto predložila je Renatu Sabljar Dračevac. Međutim, i Akcija mladih predložila je za mjesto potpredsjednika Skupštine svoga člana - Vladimira Gambiražu.

Stranice