jedrenje

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Svibanj 12, 2020 21:09

U uobičajenim okolnostima Šime i Mihovil Fantela ovih bi se dana intenzivno pripremali za Olimpijske igre u Tokiju. No, kako je koronavirus sve zaustavio tako je put u Japan pomaknut za godinu dana, uz napomenu da iz zemlje izlazećeg sunca stižu signali kako nije nemoguće da se Igre potpuno otkažu. U nadi da se to ipak neće dogoditi braća Fantela ovih dana treniraju u Zadru, o čemu su imali nekoliko objava i fotografija na svom Facebook profilu.

Utorak, Svibanj 5, 2020 22:02

Iako je Zoran Bugarija rodom iz Bibinja, ljubav prema plovidbi i jedrenju kod njega se rodila u Švicarskoj 80-ih godina kada ga je prijatelj provozao u svojoj jedrilici po Bodenskom jezeru. Kada je osjetio čari jedrenja isti tren je shvatio da se zarazio jednim novim načinom života i od tada stalno plovi. Za njega godišnja doba ne postoje, iako priznaje da mu zima nije pretjerano draga, jer je hladno.

Utorak, Ožujak 17, 2020 09:57

Malo je standardnih i »normalnih« vijesti ovih dana. Pogotovo u svijetu sporta pa tako niti ne čudi informacija da su olimpijski i svjetski prvaci u jedrenju Šime Fantela, Igor Marenić, Mihovil Fantela, trener Edo Fantela, zatim olimpijka Enia Ninčević te ostatak jedriličarske ekipe u samoizolaciji. Razlog je logičan. Naime, zadarska jedriličarska ekipa je proteklih dana boravila u Španjolskoj, a nakon povratka u Zadar, moraju se pridržavati strogih mjera samoizolacije.

Ponedjeljak, Studeni 18, 2019 01:30

Nakon samo godine i pol zajedničkog treniranja, Šime i Mihovil Fantela 2018. godine u Aarhusu stigli su na svjetski tron, a sada polako pripremaju nove podvige i rade važne korake prema što boljoj pripremi za olimpijsku 2020. godinu.

Subota, Listopad 26, 2019 15:08

Točno u 11 sati na znak trube započela je 15. Zadarska Koka, velika fešta pod jedrima kojom se odaje počast zadarskoj pomorskoj tradiciji i zadarskim jedriličarskim uspjesima.
Ove godine sudjeluje 114 jedrilica, a zanimljivost ove regate je što mogu sudjelovati svi od starih do mladih i u svim kategorijama - od jedrilica dvosjeda do velikih s mnogobrojnom posadom.

Petak, Listopad 25, 2019 10:23

Kad pomisliš na rođene pobjednike, jedno od prvih imena koja padaju na pamet definitivno je ono Šime Fantele. Zadarski 33-godišnji jedriličar u posljednjem desetljeću osvojio je u svom sportu sve što se moglo osvojiti, a krunu karijere doživio je na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, kad mu je s Igorom Marenićem u klasi 470 pripala zlatna medalja, prva hrvatskog jedrenja u povijesti. Uspomena je to koja ostaje za cijeli život.

Nedjelja, Veljača 3, 2019 15:22

Još jedan sjajan rezultat Šime  i Mihovila Fantele u klasi 49er.  Na regati Svjetskog jedriličarskog kupa u Miamiju (SAD) osvojili su treće  mjesto (99 negativnih bodova) nakon odlično odrađenog plova za  odličja u koji s ušli s četvrte pozicije. Prva je to medalja aktualnih svjetskih prvaka, ujedno i drugi ulazak u plov za odličja na regati Svjetskog  kupa.

Srijeda, Prosinac 5, 2018 11:02

Dvije godine je Igor Marenić bio kao "riba na suhom". Nije  imao brod. Nije imao klasu. Čekanju je ipak došao kraj. Bivši olimpijski  pobjednik u klasi 470 sa Šimom Fantelom te osvajač niza svjetskih i europskih odličja, od nedavno je pronašao izazov u klasi "Nacra 17", a partnerica mu je Karla Šavar, članica Yacht Cluba Zagreb.

- Radi se o katamaranu u kojemu mora biti mješovita posada - objasnio je Igor Marenić, dodavši kako je "Nacra 17" izuzetno brza klasa.

Srijeda, Listopad 3, 2018 16:33

Svjetski prvaci u klasi 49-er, braća Šime i Mihovil Fantela, uvršteni su među pet najboljih svjetskih jedriličara protekle godine. Pobjednik prestižnog izbora Rolex World Sailor of the Year bit će proglašen 30. listopada.

Subota, Rujan 22, 2018 14:59

Sukladno prijedlozima matičnih saveza, a temeljem odluka o dodjeli novčanih nagrada za vrhunska športska postignuća, Središnji državni ured za šport isplatio je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2018. godinu i projekcije za 2019. i 2020. godinu državne nagrade za uspjehe na Europskom prvenstvu u veslanju i Svjetskom prvenstvu u jedrenju u ukupnom iznosu od 316.000,00 kuna.

Stranice