eu

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
tehnicka_skola
Petak, Rujan 5, 2014 00:00

Velika derutna zgrada stare Tehničke škole na odličnoj lokaciji na Poluotoku očito je osuđena na dugo čekanje svog novog ruha i funkcije. Poznato je da je dio zgrade dodijeljen Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, a drugi dio Sveučilištu u Zadru koje bi tamo preselilo svoj Odjel za psihologiju.

Nedjelja, Ožujak 23, 2014 00:00

Ured za informiranje Europskog parlamenta posjetit će od 27. do 29. ožujka gradove Zadar, Šibenik i Split u okviru institucionalne info-turneje na temu izlaska na izbore za Europski parlament koji će se u Hrvatskoj održati 25. svibnja 2014. godine. Ured će posjetom ovim trima dalmatinskim gradovima građanima i lokalnim medijima nastojat približiti nadolazeće europske izbore i problematizirati pitanje izlaznosti i građanske participacije.

Utorak, Studeni 26, 2013 00:00

Projekt "Kompetentni dionici - snažno partnerstvo" čiji je nositelj Zadarska županija s provedbom je započeo 1. listopada ove godine. Tim povodom jučer je u Velikoj vijećnici Doma županije odžana konferencija nakon koje je potpisan i partnerski ugovor, a osim Zadarske županije kao nositelja projekta, partneri u ovom projektu su Razvojna agencija Zadarske županije i Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Zadar.

Petak, Listopad 18, 2013 00:00

Na glavnoj stranici Zadarske županiji, na ikoni natječaji za EU sredstva dostupni su svi otvoreni natječaji iz programa Unije. Primjerice i natječaj "Podrška ponudi i potražnji tržišta za financiranje socijalnog poduzetništva"

Srijeda, Srpanj 17, 2013 00:00

Centar za baštinu i Centar za mlade u eksvojarni Stjepana Radića u visokoj su pripremi, a spremaju se i Inteligentni prometni sustav (ITS), Sanacija i zatvaranje odlagališta komunalnog otpada Diklo, Odvodnja otpadnih voda Kožino - Petrčane, povećanje energetske učinkovitosti u javnim objektima, sve za strukturne fondove EU

Subota, Srpanj 6, 2013 00:00

Mjere za zapošljavanje u sklopu Europske garancije za mlade provodit će se na rok od šest mjeseci do godinu dana, a država će u sklopu njih sufinancirati plaće i prijevoz mladih koji će se zapošljavati na poslovima važnima za društvo

Srijeda, Srpanj 3, 2013 00:00 4

Koliko je ulazak u Europsku uniju, koji je kao tema danima iskakao iz svih medijskih "pašteta" imao odjeka na život našeg grada, odnosno "stanja" uma jednog ili nekolicine njegovih mještana, govori grafit koji je prije koji dan osvanuo na fasadi zgrade u Ulici Špire Brusine.

Ponedjeljak, Srpanj 1, 2013 00:00

Na pomorskom graničnom prijelazu u Zadru, točno u ponoć u noći s 30. lipnja na 1. srpnja, simbolično je obilježen trenutak pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Na Istarskoj obali uz hrvatsku, na jarbolu je zavijorila i zastava Europske unije, a ploču koja označava područje EU otkrio je Neven Paškalin, načelnik Policijske uprave zadarske.

Srijeda, Travanj 3, 2013 00:00

Upućeni smo jedni na druge, imamo puno toga zajedničkog. Sada nas ne razdvaja gotovo ništa. U godinama koje dolaze, ne vidim boljeg suradnika od Slovenije, rekao je hrvatski premijer Zoran Milanović

Srijeda, Ožujak 6, 2013 00:00

Oko 5% birača na području grada Zadra želi izići na referendume u kojima bi imali priliku izjasniti se o poništenju pretvorbe i privatizacije, o zabrani rasprodaje prirodnih resursa i državne imovine, te o zabrani unošenja genetski modificiranih organizama na hrvatski teritorij, dok bi njih oko 4,5% željelo još jednu priliku za izjašnjavanje o ulasku u Europsku uniju.

Stranice