muzej antičkog stakla

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Svibanj 5, 2021 14:06

Muzej antičkog stakla u Zadru, danas, 5. svibnja, slavi svoju 12. godišnjicu rada. Tim povodom pripremili su bogat program. Uz otvorenje triju novih izložbi, od kojih su dvije iz vlastitog fundusa Muzeja, imat će i besplatan ulaz za sve posjetitelje te 20% popusta na cijelu ponudu ručno rađenih unikatnih staklenih suvenira. Osim stalnog postava i triju novih privremenih izložbi, posjetitelji mogu vidjeti i dvije staklopuhačke demo radionice.

Ponedjeljak, Veljača 1, 2021 19:42

Muzej antičkog stakla u Zadru sudjelovao je u 16. Noći muzeja, popraćenoj epitetom »digitalna«.
Ove je godine pripremio dvije nove virtualne izložbe, dvije projekcije filma, kao i bogatu nagradnu lutriju, a sve je dostupno putem muzejskih društvenih mreža, službene web stranice i You Tube kanala.

Srijeda, Travanj 8, 2020 20:24

Talentirana zadarska umjetnica, Antonija Gospić, koja inače radi u Muzeju antičkog stakla i metodom rada na plameniku i metodom fuzije izrađuje replike manjih antičkih predmeta, zbog koronakrize napravila je korak dalje i u svom kućnom studiju izradila model staklene korone.

Srijeda, Ožujak 18, 2020 10:11

U skladu s preporukama Ministarstva kulture Republike Hrvatske kao osnivača, Nacionalnog stožera civilne zaštite te mjera predostrožnosti u vezi postupanja tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Uprava Muzeja antičkog stakla u Zadru odlučila je do daljnjeg zatvoriti svoja vrata za posjetitelje i odgoditi sve planirane programe (izložbe, vodstva, pedagoške radionice, koncerte, predavanja i slično).

Srijeda, Siječanj 29, 2020 17:45

 

Ponedjeljak, Siječanj 27, 2020 14:00

Dr. sc. Hrvoje Manenica, novi je ravnatelj Muzeja antičkog stakla i na čelnom mjestu ove zadarske muzejske ustanove zamijenit će dosadašnjeg ravnatelja dr. sc. Ivu Fadića koji je na toj dužnosti bio od otvaranja MAS-a 2009. godine, a koji odlazi u mirovinu.

Petak, Prosinac 20, 2019 23:33

U Muzeju antičkog stakla u četvrtak je otvorena izložba akademske slikarice Mire Ličen, »Redemptor nobis natus est« (Rodio nam se Iskupitelj). Riječ je o izložbi koja predstavlja nastavak već dvaju održanih izložbi ove umjetnice u Muzeju antičkog stakla 2015. godine i to Fortuna vitrea/Staklene skulpture i Gloria in excelsis…/Izložba staklenih jaslica.

Nedjelja, Listopad 21, 2018 12:00

U Muzeju antičkog stakla otvorena je  izložba Hrvatskog pomorskog muzeja Split i Plovputa "Više od svjetla i  soli: 200 godina hrvatskih svjetionika". Izložba je nastala u povodu obilježavanja 200 godina od izgradnje prvoga svjetionika kao i početka rada  organizirane svjetioničarske službe na Jadranu. 

Utorak, Rujan 18, 2018 12:27

 Izložba "Helenistička reljefna keramika iz Sikula" nastala je kao rezultat višegodišnjeg proučavanja velike količine helenističke reljefne keramike iz Sikula, antičkog nalazišta iz 2. st. pr. Kr. do 5. st. pos. Kr., smještenog na zapadu Kaštelanskog zaljeva. Danas se tu nalazi hotelski kompleks Resnik. Osobitost ove vrste keramike je proizvodnja u kalupima, reljefnost i bogatstvo motiva.

Petak, Rujan 14, 2018 15:58

Trg Petra Zoranića i dvorište Muzeja antičkog stakla bila su danas mjesta na kojima je dominirala smokva. Drugi dan za redom na Zoranićevom trgu održavao se Sajam smokava gdje je desetak OPG-ovaca izložilo svoje proizvode od ove plemenite mediteranske voćke koju su upotrijebili svježu i suhu za izradu raznih delicija, marmelada i džemova, slastica, rakija i likera po svojim originalnim receptima ili onim tradicionalnim, gotovo zaboravljenim.

Stranice