europska unija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Svibanj 20, 2019 15:40

Ovaj put glasam, naziv je kampanje koju je Europski parlament pokrenuo povodom nadolazećih europskih izbora, a koja je jučer  održana u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru. Kampanja je pokrenuta  zbog porazne izlaznosti mladih na EU izbore. Na prošlim izborima,  izlaznost mladih bila je ispod 15 posto. Dio studenata zadarskog  sveučilišta i ovaj put neće moći glasovati jer do 15. svibnja nisu izvadili  potvrdu o glasovanju izvan mjesta boravka.

 Većina izlazi na izbore

Nedjelja, Prosinac 9, 2018 12:33

Europska federacija malih otoka (ESIN) nominirala je Tonina Piculu za europskog zastupnika godine zbog njegovog izvanrednog doprinosa i podrške europskim otocima, stoji u objavi te organizacije, koja okuplja predstavnike 1640 malih europskih otoka na kojima živi gotovo 360 tisuća ljudi. 

Utorak, Rujan 18, 2018 14:20

Više od 2.000 osoba odnosno oko 500 obitelji bit će obuhvaćeno II. fazom projekta "Suzbijanje siromaštva u Zadarskoj županiji  podjelom hrane i osnovne materijalne pomoći - faza II", koji je Caritas  Zadarske nadbiskupije dobio na natječaju Ministarstva za demografiju,  obitelj, mlade i socijalnu politiku, a koji je financiran sredstvima Fonda  europske pomoći za najpotrebnije.

Utorak, Rujan 5, 2017 08:28

Europska unija u rujnu 2015. u jeku izbjegličke krize donijela je plan za raspodjelu izbjeglica iz Grčke i Italije, koje predstavljaju ulazne točke za migrante u EU, kako bi na taj način zemlje članice pokazale solidarnost. Vijeće EU-a donijelo je tu privremenu mjeru o obvezujućim kvotama kvalificiranom većinom, čime je preglasano protivljenje četiriju zemalja Mađarske, Slovačke, Češke i Rumunjske.

Subota, Rujan 2, 2017 09:07

Analiza kvalitete 26 istih proizvoda koji se nalaze na hrvatskom i njemačkom tržištu pokazala je kako je više od polovice proizvoda na hrvatskom tržištu lošije kvalitete, ali i značajno skuplje nego na njemačkim tržištu, izjavila je u petak hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan.

Subota, Srpanj 11, 2015 00:00

Novigradska dagnja dobro je poznata sladokuscima na Jadranu. Njezina kvaliteta, okus i nutritivna svojstva osvojila su ljubitelje morskih plodova, pa je tražena nadaleko izvan regije u kojoj se uzgaja. Ipak, tehnologija proizvodnje, cijena i neki vanjski čimbenici ograničili su njezin plasman, pa se poslom bavi puno manje obrtnika nego što bi se realno moglo brinuti.

Četvrtak, Svibanj 28, 2015 00:00

Velika financijska injekcija za Grad Benkovac dolazi iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Europskog socijalnog fonda (ESF). Riječ je o čak 24 milijuna eura ili oko 180 milijuna kuna koje je Benkovac dobio - bespovratno. Novac je dobiven u okviru operativnih programa "Konkurentnost i kohezija" 2014.-2020. i "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014.-2020., a namijenjen je za infrastrukturne radove i zapošljavanje.

Utorak, Listopad 15, 2013 00:00

Nismo mogli doći do potpisanog 13. poglavlja i nismo znali što nas čeka ulaskom u EU, a to sada izranja na svjetlo dana. Istina se skrivala od ribara, kaže Vladan Bojić, predsjednik Ceha ribarstva

Ponedjeljak, Srpanj 1, 2013 00:00

Na pomorskom graničnom prijelazu u Zadru, točno u ponoć u noći s 30. lipnja na 1. srpnja, simbolično je obilježen trenutak pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Na Istarskoj obali uz hrvatsku, na jarbolu je zavijorila i zastava Europske unije, a ploču koja označava područje EU otkrio je Neven Paškalin, načelnik Policijske uprave zadarske.

Četvrtak, Ožujak 14, 2013 00:00

Janša je ispunio obećanje, a premijer Milanović zahvalio svima koji su sudjelovali u pregovorima sa Slovenijom

Stranice