akcija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Lipanj 18, 2022 12:38

U organizaciji Čistoće Pag d.o.o. i Turističke zajednice Grada Paga u petak je u gradu Pagu održana ekološka akcija pod nazivom "Za čisti Pag" u kojoj je sudjelovalo više od 150 učenika iz paške osnovne i srednje škole. Veselo i radno bilo je na startnoj poziciji, a nakon podjela rukavica, kapa i vode, djeca su u grupama s vodičem prolazila zadanim rutama. Počistili su se predjeli Prosika, Lokunja i cesta prema Starom gradu.

Četvrtak, Lipanj 9, 2022 08:49

Vatrogasci su u Umagu jučer iz zaključanog auta spasili sedmomjesečnu bebu koja je u autu provela oko 45 minuta. Sve to praćeno uz veliku vrućinu. Na poziv policije u 12.45 sati poslana su dva vatrogasca s jednim vozilom.

“Vidjevši u kakvom je stanju dijete, bez oklijevanja razbili smo staklo na autu, izvukli dijete i zbrinuli ga sve do dolaska Hitne.

Srećom dijete je u redu, ali preventivno je prebačeno u Izolu, na detaljnu kontrolu”, ispričali su umaški vatrogasci.

Petak, Lipanj 3, 2022 14:14 1

Policijski službenici za prevenciju Službe prevencije Ravnateljstva policije u suradnji sa policijskim službenicima za prevenciju Policijske uprave zadarske, jučer su uveli najmlađe u svijet prometa nakon čega je slijedila edukativno scenska izvedba „Znakovi za najmanje“ u izvedbi kazališta „Smješko“ u kojoj predstavi se djeci na jednostavan način, kroz interakciju i zanimljive situacije ističe važnost pravilnog ponašanja u prometu.

Utorak, Ožujak 8, 2022 12:04

Nakon i više nego uspješne prve akcije darivanja krvi u Debeljaku s 29 darivatelja, u tamošnjem Vatrogasnom domu, prošlog je tjedna organizirana druga akcija dobrovoljnog darivanja krvi.
Akcija je održana ponovno u Vatrogasnom domu Debeljak uz pomoć prijatelja, kolega vatrogasaca i u suradnji s Crvenim križem Zadar te Odjelom za transfuziju zadarske Opće bolnice.

Subota, Siječanj 15, 2022 18:41

Svečanom podjelom plaketa najboljima završio je 28. izbor najboljih sportaša i sportskih kolektiva Zadarske županije u organizaciji Zadarskog lista. Na otvorenom prostoru pod svodovima dvorane Krešimira Ćosića okupili su se sportaši koji su obilježili 2021. godinu. Najbolji sportaš je Matej Nevešćanin, član Kluba skokova u vodu Zadar, koji je naslijedio šahista Sašu Martinovića, dobitnika ovog priznanja za 2020. godinu.

Ponedjeljak, Siječanj 3, 2022 08:34

Dvadeset i osmu godinu zaredom, a to znači od kada Zadarski list postoji, organiziramo izbor najboljih sportaša i sportskih kolektiva u Zadarskoj županiji u pojedinoj kalendarskoj godini. Sportska redakcija Zadarskog lista uobičajeno će kontaktirati ovih dana sve medije koji djeluju u Zadru, bilo da je riječ o onima kojima je sjedište u Zadarskoj županiji ili onima koji su organizirani kao dopisništva matičnih kuća čija su sjedišta u drugim gradovima.

Srijeda, Studeni 10, 2021 13:29

Udruga Cukrići uz pomoć profesora i učenika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole, Medicinske škole Ante Kuzmanića, Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića u subotu od 9:30 do 13 sati obilježava Svjetski dan dijabetesa. Cilj obilježavanja je osvješćivanje i edukacija javnosti o važnosti ranog otkrivanja dijabetesa tip I i II, svakodnevnoj rekreaciji te zdravim prehrambenim navikama.

Subota, Kolovoz 21, 2021 15:42

Druga ovogodišnja akcija darivanja krvi na Viru bila je rekordna kada je u pitanju kolovoz, jer je nadmašila lanjsku i postavila nove standarde za ionako najuspješniju darivateljsku udrugu u Zadarskoj županiji. Akciji je pristupilo 75 virskih humanitaraca, vikendaša i turista, a krv je darovalo njih 71, pa je akcija bila najuspješnija i najmasovnija u kolovozu u Zadarskoj županiji od trenutka izbijanja krize uzrokovane koronavirusnom bolesti.

Subota, Kolovoz 14, 2021 11:52

Ni velike vrućine, ni godišnji odmori nisu mogli spriječiti Bibinjce da iskažu dobar duh, humanost i daruju dragocjenih 56 doza krvi.
- Drugoj ovogodišnjoj, ljetnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi, u atriju OŠ Stjepan Radić, odazvalo se 55 darivatelja, a prikupljene su 33 doze, kazao je Branko Vuica, predsjednik bibinjskog Aktiva DDK.

Petak, Kolovoz 13, 2021 11:49

Akcija pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe »Jet ski 2021«, naziv je koordinirana akcije pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe, koja je održana u hrvatskom dijelu Jadrana, na području svih osam lučkih kapetanija. Akcija je održana jučer i na našem području. Tako smo imali prilike vidjeti kako djelatnici Lučke kapetanije Zadar i njezinih ispostava Ante Grginović i Ivo Uhoda osiguravaju sigurnost plovidbe u zadarskom akvatoriju.

Stranice