istrazivanje

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Kolovoz 24, 2020 13:29

Agencija MediaNet objavila je neke od rezultata istraživanja o povjerenju u izvore informiranja o situaciji s pandemijom Covid-19

Nedjelja, Srpanj 5, 2020 09:28

Pandemija koronavirusa u veljači i ožujku zaustavila je sva istraživanja na Institutu za biokemiju na Goetheovu Sveučilištu u Frankfurtu koja nisu direktno bila povezana s COVID-om. Samo je 15 posto zaposlenika radilo u laboratorijima na COVID-projektima i koristili su svu raspoloživu tehnologiju Instituta na Goetheovom sveučilištu, čiji direktor, ugledni hrvatski znanstvenik prof. dr.

Srijeda, Lipanj 3, 2020 15:24

Više od 80 posto građana smatra da se u krizi uzrokovanoj koronavirusom trebaju zadržati iste plaće te omogućiti rad od kuće, a većina ih je zabrinuta zbog pada gospodarstva, pokazali su rezultati istraživanja.

Srijeda, Lipanj 3, 2020 15:03

Istraživanje agencije Hendal o stavovima i ponašanju građana u vremenu epidemije koronavirusa pokazalo je da pada zadovoljstvo radom Vlade i mjerodavnih službi u borbi protiv epidemije, ali se njihov rad smatra pozitivnijim od rada institucija EU-a, prioćila je agencija u srijedu.

Četvrtak, Svibanj 28, 2020 12:26

COVID-19 je kapljični virus jer je dokazano da se širi kapljičnim putem ali zasad nema dokaza da je ujedno i respiratorni virus, odnosno da se širi aerosolom, piše u četvrtak Večernji list.

Subota, Svibanj 9, 2020 10:46

Hrvatskim građanima u okolnostima izazvanih pandemijom najviše nedostaje druženje s dragim ljudima (78 posto), izleti i putovanja (48 posto) te ispijanje kave u kafićima (44 posto), potvrđuje istraživanje agencije Hendal i tvrtke Franck.

Iz Francka su u subotu priopćili da je, po istraživanju provedenom početkom svibnja, građanima ova izvanredna situacija u zemlji donijela mnoge promjene, no ljubav prema omiljenom crnom napitku nije se promijenila.

Četvrtak, Travanj 23, 2020 08:39

Prvo su tvrdili da je koronavirus na kruzeru Diamond Princess preživio 17 dana nakon što su se iskrcali svi putnici.

Nedjelja, Travanj 12, 2020 12:07

Mačke se mogu zaraziti koronavirusom, a čini se da psi nisu podložni infekciji, prema istraživanju objavljenom u srijedu koje je potaknulo Svjetsku zdravstvenu organizaciju da detaljnije prouči pitanje prijenosa virusa između čovjeka i kućnih ljubimaca.
Prema studiji čiji su rezultati u srijedu objavljeni na internetskoj stranici časopisa Science, i feretke se mogu zaraziti virusom SARS-CoV-2 koji izaziva bolest Covid -19.

Četvrtak, Veljača 13, 2020 11:00

Visokom ocjenom turisti su ocijenili zadovoljstvo destinacijom, kao i većinu elemenata turističke ponude u Zadru i Zadarskoj županiji, pokazalo je istraživanje koje je provedeno tijekom 2019. godine na turistima korisnicima niskotarifnih zračnih prijevoznika. Od elemenata ponude najviše su zadovoljstva iskazali sigurnošću destinacije te ljepotom i očuvanošću prirode i krajolika.

Petak, Studeni 15, 2019 19:42

U sklopu Javne sociologije u četvrtak je u prepunoj Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, u organizaciji Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru, održana tribina pod nazivom »Rodne uloge u obitelji: pomak prema modernosti?«. Izlaganje na ovu temu održala je prof. dr. sc.

Stranice