obrazovanje

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Lipanj 18, 2019 12:00

Učenici završnih razreda srednjih škola pisali su jučer ispit iz hrvatskog, jedan od obaveznih predmeta u sklopu državne mature. Bili smo u dvorištu najvećeg zadarskog kompleksa srednjih škola, ispred gimanzijske zgrade čekajući učenike koji su izlazili malo pomalo, kako bi tko završio s rješavanjem ispita. Antonela i Dorijan iz Gimnazije Jurja Barakovića zadovoljni su riješenim ispitom, a kažu kako je sve zapravo bilo očekivano.

Ponedjeljak, Lipanj 17, 2019 15:01

Prema Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja osnivači škola mogu samostalno odlučivati o trajanju odmora učenika, tj. praznika u slijedećoj školskoj godini. Ministarstvo je omogućilo osnivačima da od četiri ponuđena modela praznika, odaberu jedan.

Nedjelja, Lipanj 2, 2019 15:10

Uz brojne probleme koji pritišću prosvjetnu djelatnost, posljednjih godina u školama muku muče s nedostatkom kadra za predmete iz tzv. STEM područja. Pod ovim engleskim akronimom, koji se odnosi  na znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku, podrazumijeva se  danas u Hrvatskoj veliki broj zanimanja koja su tražena i deficitarna, te  dobro plaćena.

Petak, Ožujak 1, 2019 17:13

Nakon što je nedavno otkrivena lažna diploma u gospićkoj  Gimnaziji gdje je "profesorica povijesti" predavala s lažnom diplomom  Sveučilišta u Zadru i to više od desetljeća, resorno je Ministarstvo znanosti i obrazovanja zatražilo da sve škole i osnovne i srednje, obave provjeru diploma svojih nastavnika i profesora do kraja godine.

Nedjelja, Siječanj 20, 2019 15:24

Kako su već mnogi mediji pisali, ovih dana Ministarstvo  znanosti i obrazovanja pokrenulo je izvanredan postupak provjere vjerodostojnosti diploma oko 90 tisuća zaposlenih u sustavu obrazovanja i  znanosti. Postupak je pokrenut iz razloga što je unutar te ustanove otkrivena osoba s krivotvorenom diplomom Sveučilišta u Zagrebu. 

U razgovoru s nekoliko ravnatelja zadarskih srednjih škola otkrili  smo što oni o svemu tome misle te jesu li provjere krenule i u njihovim  ustanovama.

Utorak, Siječanj 10, 2012 00:00 2

Aktivne mjere u zapošljavanju, koje je donijela Vlada RH, posebno se primjenjuju kod onih koji su dugotrajno nezaposleni, tj. onih koji su na Zavodu za zapošljavanje evidentirani više od godinu dana

Srijeda, Prosinac 21, 2011 00:00

Za Narodni muzej Zadar izdvojit će se oko 4,7 milijuna kuna od čega nešto manje od desetine, točnije 427.000 kuna otpada na izložbenu djelatnost, a za Kazalište lutaka 7,5 milijuna kuna od čega na kazališne predstave otpada oko 5 posto sredstva, odnosno oko 353.000 kuna

Utorak, Svibanj 17, 2011 00:00

Srijeda, Studeni 3, 2010 00:00

Polaznici nastave za obrazovanje odraslih nerijetko pristupaju i državnoj maturi, a prošlogodišnje iskustvo je pokazalo da su polaznici u najvećem broju bili upravo bivši učenici trogodišnjih zanimanja, koji su se prekvalificirali u četverogodišnje kako bi mogli pristupiti državnoj maturi te nastaviti obrazovanje na nekom od studija, kazao je Jozo Dragić

Petak, Rujan 10, 2010 00:00

Stranice