zdravstvo

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Svibanj 12, 2019 12:00 1

Nakon što smo prije nekoliko dana objavili priču o tome kako je županijski Zavod za hitnu medicinu na nekoliko dana odgodio prijevoz svih onkoloških bolesnika sa zadarskog područja na terapije u KBC  Split i to zbog kvara na svih sanitetskim vozilima ovog zavoda kojima se  prevoze ovi pacijenti, javili su nam se bivši i sadašnji onkološki pacijenti i  predstavnici Lige protiv raka Zadar.

Četvrtak, Svibanj 9, 2019 11:52

Predsjednik Hrvatske udruge za medicinsko pravo Miran Cvitković, dr.med. reagirao je na posljednji napada na liječnike priopćenjem kojega prenosimo u cijelosti: 

Ponedjeljak, Travanj 29, 2019 11:45

Zadarska bolnica kao središnja zdravstvena ustanova ovog dijela Hrvatske, osim pružanja konkretnih zdravstvenih usluga, konstantno djeluje kako u edukaciji, tako i u organiziranom radu s pacijentima oboljelim od kroničnih bolesti, u čemu se posebno izdvaja i Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Četvrtak, Veljača 14, 2019 16:33

Ako se raspadne sustav primarne zdravstvene zaštite, a tu prije svega mislim na obiteljsku medicinu, raspast će se cijeli sustav liječenja jer je primarna zdravstvena zaštita temelj čitavog zdravstvenog sustava, upozorava dr. Damir Biloglav, dugogodišnji zadarski obiteljski liječnik i predsjednik Udruge liječnika privatnih poslodavaca u ugovornom odnosu, komentirajući novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti koji je na snazi od 1. siječnja ove godine.  

Subota, Rujan 22, 2018 08:22

Na sjednici u četvrtak poslijepodne Vlada RH donijela je, uz ostalo, odluku o novim članovima Upravnoga vijeća Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje. Novi član je i dr. Dario Nakić, zadarski internist, svojedobno i ravnatelj Opće bolnice Zadar, te i ministar zdravlja.

- Zahvalio bih Vladi RH, premijeru Andreju Plenkoviću te ministru zdravstva Milivoju Kujundžiću na ukazanom povjerenju – kazao je jučer dr. Nakić.

Ponedjeljak, Rujan 17, 2018 15:12

. Posebna informacija dodana Izvješću o izvršenju Proračuna Zadarske županije za  2018. godinu., koje je dala pročelnica Bibijana Baričević, odnosi se na ustanove u zdravstvu.

DJECA_RODILISTE
Ponedjeljak, Siječanj 4, 2016 00:00

Uštede su vidljive u gotovo svim stavkama u odnosu na lanjsku godinu, no projekcijama za 2017. proračun bi se trebao povećati

Utorak, Prosinac 3, 2013 00:00

Gomilanje gubitaka ugrozit će jednaku dostupnost zdravstvenih usluga u svim županijama i favorizirati stanovnike Zagreba, Osijeka, Rijeke i Splita

Petak, Listopad 18, 2013 00:00

Nadamo se da bi do kraja ovoga ili početkom idućeg tjedna cijela ova priča mogla završiti i da ćemo se vratiti svom normalnom obimu rada, naravno uz poštivanje određenih varijabli kao što je naše radno vrijeme, dežurstva, prekovremeni sati i slično, rekla je jučer dr. Milka Matešić Hoti

strajk_medicinske sestre
Ponedjeljak, Rujan 16, 2013 00:00

Ovo nije sindikalni štrajk, ovo je štrajk svih liječnika. Sindikat je samo taj koji kao pregovarač i zastupnik liječnika ide prema Vladi, jer to ne može svaki liječnik pojedinačno - Milka Matešić Hoti

Stranice