lisane ostrovicke

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Srpanj 25, 2018 17:00

Veliki, povijesni dan za Lišane Ostovičke, u povodu obilježavanja Dana općine i blagdana sv. Jakova apostola jučer su kod bunara Trubanj svečano otvoreni radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže. Obred blagoslova je predvodio mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup.

Petak, Ožujak 9, 2018 16:48 1

Odlukom načelnika Općine Lišane Ostrovičke, Ivice Musića, prekinut je radni odnos donedavnoj pročelnici Jedinstvenog upravnog odjela općine, Marini Mamić. Kako smo saznali od tamošnjih općinskih vijećnika, načelnik je pročelnicu Mamić zaposlio znajući da ne udovoljava uvjetima natječaja, odnosno da nema potrebnu stručnu spremu, na što je upozorio nezavisni općinski vijećnik Željko Mijić.

Petak, Studeni 17, 2017 17:03

Općina Lišane Ostrovičke koja se nalazi na rubnom dijelu Zadarske županije prostorno i brojčano je njezina najmanja jedinica. Unatoč činjenici da se nakon završetka Domovinskog rata i obnove svi njezini nekadašnji stanovnici nisu vratili na svoje stare adrese mlade se obitelji vraćaju jer ne žele biti podstanari u sredinama gdje žive i rade, pa mnogi na posao putuju u Benkovac ili Zadar.

Utorak, Kolovoz 22, 2017 19:32

Protupožarne Zračne snage iz 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u Zemuniku u utorak tijekom cijelog dana angažirane su na gašenju požara u Dalmaciji.

Požarište Kistanje-Đevrske spojilo se s onim u naselju Ostrovica kod Lišana Ostrovičkih u jednu vatrenu frontu i zračne snage ulažu maksimalne napore u obrani naselja i kuća, priopćeno je kasno popodne iz Ministarstva obrane RH.

Petak, Kolovoz 18, 2017 19:49

Ponovno su aktivne Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obraneiz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika danas su angažirane su na novim požarištima u Zadarskoj županiji.

Na požarištu Lišane Ostrovičke požar gasi šest protupožarnih aviona, dok je u gašenju požara u Tulovim gredama na Velebitu angažarian Canadair CL-415.

Petak, Kolovoz 11, 2017 14:32

Na istočnom rubu Ravnih kotara, na području k.o. Lišane Ostrovićke i dijelu k.o. Vukšić, započinje katastarska izmjera zemljišta.

- Stanje katastarskih i zemljišnih knjiga je loše. Prve katastarske aktivnosti na području Lišana Ostrovičkih bile su gotovo prije dva stoljeća u vremenu Kraljevine Dalmacije i jedinstvene zadarske crkvene pokrajine koja je obuhvaćala i Split i Dubrovnik, kazao je načelnik Ivica Musić.

Četvrtak, Srpanj 9, 2015 00:00

Za izgradnju poslovne zone općini Lišane Ostrovičke potrebno je 400 tisuća kuna. Od tog iznosa iz državnog su proračuna dobili 280 tisuća kuna, dok će ostatak prikupiti sredstvima Zadarske županije i iz proračuna Općine.

Petak, Studeni 28, 2014 00:00

Na tek nekoliko stotina metara od škole, u sred bijela dana, vuk je uletio u naselje i kroz nekoliko minuta, u prostoru ograđenom bodljikavom žicom, zaklao sedam ovaca u vlasništvu Stipe Stipića - priča je to koja se jučer dogodila u Lišanima Ostrovičkim. U ovoj maloj općini na samom rubu Ravnih kotara stočari su i prijašnjih godina imali problema s napadima vukova na stoku, bijesnim lisicama, ali nikada do sada nisu se bojali pustiti djecu u školu.

Utorak, Listopad 21, 2014 00:00

Nakon benkovačkog područja, župan Stipe Zrilić proglasio je jučer elementarnu nepogodu za područje Općine Lišane Ostrovičke.

Zbog izuzetno velikih oborina, došlo je do značajnih šteta na povrtnim kulturama i trajnim nasadima, a posebno na grožđu. Prema prvim procjenama štete se kreću od 60 do 100 posto po pojedinom nasadu, a orijentacijska šteta iznosi oko 1.500.000,00 kuna.

Stranice