politika

Četvrtak, Svibanj 2, 2019 11:20

U ponedjeljak oko 8 sati u mjestu Posedarje došlo je do  incidenta, točnije do ozbiljnijeg naguravanja i fizičkog napada u kojem  su glavni "likovi" bili predsjednik tamošnjeg HDZ-a Šime Bolić i nezavisni vijećnik Općine Posedarje Dražen Dežmalj. Obojica su jučer potvrdila  da su zbog cijele priče dan kasnije, u utorak, završili na policiji na obavijesnom razgovoru.

Utorak, Veljača 19, 2019 16:34

Umirovljeni političar i diplomat Budimir Lončar u utorak je priopćenjem hrvatskoj javnosti izvijestio da niti može niti želi primiti Medalju Grada Zagreba jer ne želi, kako navodi, ni na koji način sudjelovati u žalosnom igrokazu koji sramoti njegovu domovinu, Republiku Hrvatsku, nakon što je, ističe, postao predmetom "kampanje koja poprima sve odlike javnog linča" te neutemeljenih i bespredmetnih optužbi na koje institucije države

Nedjelja, Siječanj 6, 2019 14:52
Zadarska organizacija SDP-a uskoro će održati sjednicu na  kojoj će izabrati nasljednika Darka Vrdoljaka koji je prije dva tjedna napustio stranku. Naime, Vrdoljak je na iznenađanje i lokalne i nacionalne  političke scene vratio mandat, povlačeći potez kakav u Zadru, ali i šire  dugo nije viđen. 
Nedjelja, Prosinac 23, 2018 20:43

Sinoć je u prepunoj dvrani na Višnjiku svečano proslavljena 29. obljetnica utemeljenja stranke za Zadarsku županiju i grad Zadar, odnosno za tadašnju Skupštinu općine Zadar.

Ponedjeljak, Lipanj 25, 2018 21:40

ZADAR - Nakon ove, naše prve održane aktivnosti, shvatili smo da se Savjet mladih mora još više okrenuti prema javnosti te već sada mogu najaviti da ćemo organizirati druženje s mladima i predstavnicima udruga kako bi se oni mogli podrobnije informirati o radu Savjeta i povezati s vrlo iskusnim i relevantnim pojedincima i udrugama jer u današnjem svijetu, iskustvo i mreža poznanstva ključni su za osobni i opći napredak zajednice.

Ponedjeljak, Lipanj 5, 2017 10:32

U drugom krugu lokalnih izbora u Gradu Pagu i 10 općina Zadarske županije odaziv birača do 16 sati i 30 minuta bio 45,34 posto. U odnosu na prvi izborni krug, riječ je o većoj izlaznosti i to za više od 10 posto. Podsjetimo, prije 15 dana, u prvom izbornom krugu do 16 sati i 30 minuta na birališta je izašlo 35,19 posto glasača. Po ukupnom odazivu na drugi krug lokalnih izbora Zadarska županija bila je na drugom mjestu nakon Ličko-senjske županije u kojoj je izlaznost bila 49,83 posto.

Srijeda, Siječanj 6, 2016 00:00 2

Neki su još uoči izbora dobili poruku o svojoj smjeni. Ravnatelju Lučke uprave Zadar, Emilu Biliću zadarski gradonačelnik i dopredsjednik HDZ-a, Božidar Kalmeta, još je u listopadu na otvaranju Gaženice poručio: "Budite sigurni da me tamo neće dočekati Bilić"

Subota, Rujan 19, 2015 00:00

Pojedini volonteri iz Zadra već su se javili Crvenom križu za odlazak u istočnu Hrvatsku kako bi pomogli u radu sa izbjeglicima, a građani se samoinicijativno okupljaju u grupe na društvenim mrežama kako bi prikupili potrebnu humanitarnu pomoć

Utorak, Prosinac 13, 2011 00:00 1

Utorak, Studeni 15, 2011 00:00 2

Za Crkvu je veoma bolno iskusiti kako pojedini crkveni službenici, zaboravljajući i napuštajući svoj pravi poziv, posižu za sredstvima koja nisu crkvena, navodno tražeći opće dobro, kazao je Bozanić

Stranice