inflacija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Svibanj 26, 2022 16:30

Novi paket mjera pomoći građanima zbog inflatornih pritisaka je vrlo vjerojatan i na njemu se radi, izvijestio je  u četvrtak potpredsjednik vlade i ministar financija Zdravko Marić nakon koalicijskog sastanka, no nije iznio kada bi taj paket mogao biti na snazi. O novom paketu antiinflacijskih mjera se raspravlja i razgovara i u vladi i u koaliciji, rekao je Marić, no nije jasno odgovorio hoće li na snagu stupiti početkom lipnja, u skladu s nekim najavama koje su se pojavile u javnosti.

Utorak, Svibanj 17, 2022 16:00

Inflacija je i u travnju ove godine nastavila ubrzavati, i nije to neka novost, nego nastavak trenda započetog u drugoj polovini prošle godine, no vijest je da su potrošačke cijene u travnju bile za 9,4 posto veće nego u istom mjesecu prošle godine, što je najveća stopa inflacije otkako Državni zavod za statistiku objavljuje takve podatke. Veće stope inflacije Hrvatska je imala samo početkom devedesetih, ali tada se nisu vodile statistike prema sadašnjem modelu.

Ponedjeljak, Svibanj 2, 2022 09:29

Vezano za odluku Vlade da se državnim i javnim službenicima zbog inflatornog učinka i smanjenja vrijednosti plaća iste povećaju za četiri posto i odluke sindikata u ugostiteljstvu i HUP-a o donošenju novog Kolektivnog ugovora ugostiteljstva, kojim će minimalne bruto plaće zaposlenima u turizmu rasti između pet i 12 posto, upitali smo zadarske poduzetnike ima li privatni sektor mogućnost povećati plaće radnicima. Naime, primanja radnika ne prate rast cijena hrane i režija.

Četvrtak, Travanj 21, 2022 11:02

Realna prosječna plaća pada i nastavit će padati, službeni podaci kasne i još ne obuhvaćaju povećanje cijena energenata od 1. travnja, piše u četvrtak Večernji list.

Ponedjeljak, Rujan 24, 2012 00:00

Budući da Hrvatska ima visoki vanjskotrgovinski deficit, svaki rast cijena vani prelijeva se i kod nas, pa bi do kraja godine stopa inflacije mogla prijeći 5 posto, predviđa ekonomski stručnjak Guste Santini

zeljko rohatinski
Petak, Svibanj 6, 2011 00:00

Došlo je do ubrzanja inflacije, godišnja vrijednost u 2011. mogla bi biti 2,1 posto, dok je lani bila 1,1 posto. Oporavak ekonomije bit će dug i spor "za što smo si i sami krivi"