umirovljenici

Četvrtak, Srpanj 5, 2018 12:17

Županijska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika predstavila je jučer novo-staro vodstvo te su se tom prilikom osvrnuli na aktualnu političku situaciju u županiji. Predsjednik organizacije Branislav Jelenić istaknuo je glavne točke programa za koje se nadaju da će do kraja ovog mandata biti realizirane. Kao jednu od mjera koja je već realizirana i na koju su ponosni je 500 kuna naknade po umirovljeniku za smještaj u privatnim domovima.

Nedjelja, Travanj 8, 2018 15:03

Najvažnije u životu je ne nervirati se, ne činiti drugom zlo i pomagati jedan drugom. I, naravno, družite se i zabavljajte s prijateljima da ugodno završimo, rekao je predsjednik novoosnovane udruge Umirovljenika "Relja Zadar" Vlatko Troskot na velikom druženju članova i prijatelja udruge koje se održalo u restoranu Fešta na Novom Bokanjcu.

Utorak, Ožujak 27, 2018 14:42

Najavljena mirovinska reforma u vidu niza mjera kojima bi  se, prije svega, trebao riješiti problem nedostatka novca u sustavu za isplatu mirovina, uz ratifikaciju Istanbulske konvencije, najaktualnija je  tema o kojoj se priča u Lijepoj našoj. Među ostalim, tom je reformom  najavljen rad do 67.

Utorak, Ožujak 27, 2018 10:48

Umirovljenici koji imaju prebivalište na području grada Zadra, a čija mirovina ne prelazi iznos od dvije tisuće kuna i ove će godine ostvariti pravo na 200 kuna uskrsnice koja će se isplaćivati uz posredovanje Hrvatske poštanske banke.

Petak, Siječanj 26, 2018 13:29

Sufinanciranje smještaja u domovima umirovljenika, kao i trenutna socijalna slika umirovljeničke populacije u Zadarskoj županiji, bile su teme zajedničke konferencije za medije Županijskog i Gradskog odbora Hrvatske stranke umirovljenika i Matice hrvatskih umirovljenika Zadarske županije.

Utorak, Siječanj 2, 2018 11:43 1

U noći u kojoj i križobolja i mala mirovina gube svoju moć, oko 60 sukošanskih umirovljenika i njihovih prijatelja doček Nove godine već je tradicionalno organiziralo ne bilo gdje, već u Domu mladeži Sukošan.

Subota, Prosinac 23, 2017 14:34

Umirovljenici iz Zadarske županije okupili su se u prostorijama na Poluotoku na još jednom tradicionalnom  božićnom domjenku i zajedničkom druženju.

Joško Gatara koji je marljivo pekao tunu na gradelama kazao je kako ni sam ne zna koje je ovo druženje po redu.

- U Udruzi sam više od 15 godina, ali ni sam ne znam koliko već dugo se okupimo uoči Božića. Ima svega, evo pečem tunu, ima bakalara, kolača, rekao je Gatara.

Srijeda, Prosinac 20, 2017 15:39

Udruga umirovljenika Poluotok- Zadar poziva svoje članove na tradicionalno zajedničko druženje u subotu, 23. prosinca 2017. godine u 11 sati povodom proslave božićnih i novogodišnjih blagdana.

Uz bogati riblji domjenak - tunjevinu na žaru, riblju marinadu i brudet, te paštetu od tunjevine i srdela, uz zajedničko veselo druženje, utvrdit će se i buduće akcije Udruge za 2018. godinu.

Utorak, Studeni 7, 2017 11:24

Zadarski umirovljenici i osobe starije životne dobi izrazili su zabrinutost zbog potonuća dionica Agrokora u petak i posljedično gubitka mirovinskih fondova na burzi. Hrvatska ima oko milijun umirovljenika, u Zadru ih je oko 40 tisuća, a imamo još desetak tisuća osoba starije životne dobi koji nisu u tom sustavu, iako bi trebali biti.

Srijeda, Listopad 4, 2017 14:57

Pod motom „Zaustavimo siromaštvo i poniženje u starosti“, u organizaciji Sindikata umirovljenika Hrvatske 10. listopada u šest gradova u Hrvatskoj održat će se prosvjed umirovljenika, najavio je u srijedu u Zadru pravni povjerenik zadarskoga Teritorijalnog ureda Saveza samostalnih sindikata (SSSH) Vedran Uranija..

Stranice