umirovljenici

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Kolovoz 30, 2019 14:01

Započeli su upisi u jesenski semestar zadarskog Pučkog otvorenog učilišta, i mada se u ovu najstariju zadarsku obrazovnu ustanovu ovakvog tipa, upisi u programe stručnog usavršavanja odvijaju cijele godine, glavno upisno razdoblje - uz ono proljetno, upravo je koncem kolovaza i početkom rujna.

Petak, Travanj 26, 2019 15:22

U sklopu ovogodišnjih Županijskih dana, u okviru projekta "Upali i uštedi", jučer su se ispred Arheološkog muzeja umirovljenicima besplatno dijelile led žarulje i perlatori (mrežice za slavine koje štede vodu). Pripremljeno je 300 led žarulja i 300 perlatora za umirovljenike, a ako što ostane, kako je to istaknuo pročelnik za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije Lovro Jurišić, na red će doći i ostali građani zainteresirani za uštedu.

Nedjelja, Travanj 7, 2019 16:41

U ponedjeljak Grad Zadar kreće s isplatama uskrsnica umirovljenicima  za što je u Proračunu za 2019. godinu osiguran iznos od 950.000,00 kuna, a pojedinačni iznos uskrsnice iznosi 200,00 kuna.

Srijeda, Siječanj 30, 2019 19:30

Danas želimo govoriti o dvjema iznimno važnim temama -  ugradnji liftova u zgrade na području Zadra čime bi se olakšao život  građana, posebno onih starije dobi, kao i o liječničkim pregledima za vozače starije životne dobi, a koji moraju sami plaćati te preglede, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatske stranke umirovljenika.

Prozor ili balkon jedini kontakt s vanjskim svijetom

Nedjelja, Siječanj 27, 2019 15:56

Zbog deficita radnika brojnih zanimanja Vlada je uvela novine vezane za zapošljavanje umirovljenika. Nova mjera omogućuje rad  umirovljenicima do četiri sata dnevno, s tim da to ne utječe na mirovinu  koja ostaje ista. Nedavne su izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju  predvidjele i to da umirovljenici koji na taj način, radeći po četiri sata  dnevno, skupe najmanje dvije godine novog radnog staža mogu tražiti i  novi izračun mirovine.

Petak, Prosinac 14, 2018 14:32

Nakon što godinama djelatnici Grada Zadra nisu dobili  božićnice zbog financijske krize, rebalansom proračuna će biti predložena božićnica za djelatnike Gradske uprave i ustanova u iznosu od  500 kuna te darovi za djecu u istom iznosu.

Ponedjeljak, Studeni 5, 2018 14:52 1

Kako riješiti uglavnom katastrofalno loš životni standard  najvećeg broja hrvatskih umirovljenika? Rješenje je u "obrnutim hipotekama", kako to vide neki ekonomski analitičari. Ideja nije nova i uspješno egzistira u nekim zemljama, kako s ove, tako i s one strane Atlantika.

Ponedjeljak, Listopad 8, 2018 14:50 1

Tradicionalna proslava Dana umirovljenika i Dan neovisnosti bila je prigoda i za proslavu značajnog jubileja, 15. obljetnice Matice umirovljenika Općine Sukošan. I to ne bilo gdje već u Domu mladeži  i u velikom šatoru uz zgradu na Trgu mladeži.

Ovom lijepom događanju u režiji sukošanskih umirovljenika nazočio  je i Ante Martinac, općinski načelnik, koji je tom gestom, ustvari, dao  priznanje svojim vrlo aktivnim umirovljenicima, a oni su ga toplo pozdravili.

Petak, Listopad 5, 2018 20:59

U organizaciji Udruge umirovljenika Poluotok Zadar, pedesetak umirovljenika, članova ove gradske udruge, po brojnosti članstva jedne od najvećih u županiji, otputovali su u Fojnicu. Predsjednik udruge Joško Gatara već tradicionalno za svoje članove organizira jedanput godišnje odlazak u Fojnicu, toplice u susjednoj državi BiH, na rehabilitaciju i liječenje. Na put su zadarski umirovljenici krenuli jučer u ranim jutarnjima satima.

Četvrtak, Srpanj 5, 2018 12:17

Županijska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika predstavila je jučer novo-staro vodstvo te su se tom prilikom osvrnuli na aktualnu političku situaciju u županiji. Predsjednik organizacije Branislav Jelenić istaknuo je glavne točke programa za koje se nadaju da će do kraja ovog mandata biti realizirane. Kao jednu od mjera koja je već realizirana i na koju su ponosni je 500 kuna naknade po umirovljeniku za smještaj u privatnim domovima.

Stranice