umirovljenici

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Ožujak 12, 2020 10:16

Vezano uz objave u medijima da je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) pozvao umirovljenike da odgode svoj dolazak na savjetovanje u područne službe i urede HZMO-a u vezi s ostvarivanjem prava na starosnu mirovinu zbog opasnosti od koronavirusa, oglasili su se priopćenjem iz Ureda za odnose s javnošću HZMO-a.

Nedjelja, Veljača 16, 2020 16:15

U organizaciji Udruge umirovljenika Jazine - Relja, rasplesani umirovljenici su u petak u restoranu XXL na Novom Bokanjcu proslavili svoje Valentinovo.
-Mi se svaki mjesec okupljamo na ovaj način, uz pjesmu i dobru spizu, rekao je predsjednik Udruge Marjan Sorić, nadodavši kako udruga broji preko 200 članova te da ga posebno raduje što se proslavi Valentinova odazvalo čak njih 180.

Četvrtak, Prosinac 5, 2019 09:15

Zadarski HSU-ovci odvažno su prije dvadesetak dana najavili prikupljanje potpisa za stranačku peticiju za kvalitetniju zdravstvenu skrb starih i siromašnih. Na novinskoj konferenciji održanoj još 12. studenog u njihovim prostorijama na Narodnom trgu upozorili su na problem dostupnosti zdravstvene zaštite najsiromašnijih i najstarijih građana RH, pozivajući udruge, matice i sindikate da »prepoznaju vrijednost zajedničkog cilja i podrže njihovu inicijativu«.

Ponedjeljak, Studeni 18, 2019 19:45

U organizaciji Matice umirovljenika Zadarske županije stotinjak umirovljenika iz nekoliko udruga posjetilo je u subotu Spomen dom dr. Ante Starčević.

Petak, Kolovoz 30, 2019 14:01

Započeli su upisi u jesenski semestar zadarskog Pučkog otvorenog učilišta, i mada se u ovu najstariju zadarsku obrazovnu ustanovu ovakvog tipa, upisi u programe stručnog usavršavanja odvijaju cijele godine, glavno upisno razdoblje - uz ono proljetno, upravo je koncem kolovaza i početkom rujna.

Petak, Travanj 26, 2019 15:22

U sklopu ovogodišnjih Županijskih dana, u okviru projekta "Upali i uštedi", jučer su se ispred Arheološkog muzeja umirovljenicima besplatno dijelile led žarulje i perlatori (mrežice za slavine koje štede vodu). Pripremljeno je 300 led žarulja i 300 perlatora za umirovljenike, a ako što ostane, kako je to istaknuo pročelnik za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije Lovro Jurišić, na red će doći i ostali građani zainteresirani za uštedu.

Nedjelja, Travanj 7, 2019 16:41

U ponedjeljak Grad Zadar kreće s isplatama uskrsnica umirovljenicima  za što je u Proračunu za 2019. godinu osiguran iznos od 950.000,00 kuna, a pojedinačni iznos uskrsnice iznosi 200,00 kuna.

Srijeda, Siječanj 30, 2019 19:30

Danas želimo govoriti o dvjema iznimno važnim temama -  ugradnji liftova u zgrade na području Zadra čime bi se olakšao život  građana, posebno onih starije dobi, kao i o liječničkim pregledima za vozače starije životne dobi, a koji moraju sami plaćati te preglede, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatske stranke umirovljenika.

Prozor ili balkon jedini kontakt s vanjskim svijetom

Nedjelja, Siječanj 27, 2019 15:56

Zbog deficita radnika brojnih zanimanja Vlada je uvela novine vezane za zapošljavanje umirovljenika. Nova mjera omogućuje rad  umirovljenicima do četiri sata dnevno, s tim da to ne utječe na mirovinu  koja ostaje ista. Nedavne su izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju  predvidjele i to da umirovljenici koji na taj način, radeći po četiri sata  dnevno, skupe najmanje dvije godine novog radnog staža mogu tražiti i  novi izračun mirovine.

Petak, Prosinac 14, 2018 14:32

Nakon što godinama djelatnici Grada Zadra nisu dobili  božićnice zbog financijske krize, rebalansom proračuna će biti predložena božićnica za djelatnike Gradske uprave i ustanova u iznosu od  500 kuna te darovi za djecu u istom iznosu.

Stranice