umirovljenici

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Travanj 6, 2022 14:22

Joško Gatara, predsjednik Udruge umirovljenika Poluotok Zadar, primio nas je u prostorije Udruge gdje se pokušava raditi punom parom. Naime, zatekli smo ga kako lagano premiješta stvari uz komentar: »Eh, da mi nije ovog artritisa, sve bih ja ovo sam uredio«...

Utorak, Travanj 5, 2022 13:51 1

Matica umirovljenika Zadarske županije organizirala je jednodnevni izlet na jug Hrvatske, dolinu Neretve s razgledanjem impresivnog Pelješkog mosta. Na izletu je bilo oko 100 članova, jedan autobus su dupkom napunili Sukošanci i Debeljačani iz Matice umirovljenika općine Sukošan, dok su drugi autobus napunili Bibinjci, Zadrani i drugi.

Srijeda, Ožujak 30, 2022 11:56

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranja na snagu je stupio 10. studenog 2021. te se povećavaju cenzusi za stjecanje prava plaćanja premije na dopunsko osiguranje na teret državnog proračuna.

Korisnici dopunskog osiguranja ne plaćaju premiju u iznosu od 70 kuna, već to ide na teret državnog proračuna. Ove izmjene inicirala je Hrvatska stranka umirovljenika te su prihvaćene na sjednici Hrvatskog sabora.

Subota, Veljača 5, 2022 13:35

Život postaje sve skuplji, iz dana u dan rastu cijene, a platežna moć građana pada. U svemu tome najugroženiji su umirovljenici.
Razgovarali smo s nekoliko starijih sugrađana o iznosima mirovina, preživljavanju mjeseca, kao i o tome očekuju li jednokratne pomoći, vaučere za režije te nadaju li se povećanju mirovine.

Četvrtak, Travanj 1, 2021 14:00

Grad Zadar i ove je godine osigurao sredstva iz proračuna za podjelu uskrsnica umirvljenicima u ukupnom iznosu od 600.000 kuna, čime se našao među gradovima koji će će dodijeliti i ovu vrstu pomoći jednoj od najosjetljivijih populacija u društvu.

Utorak, Veljača 9, 2021 15:55

Umirovljeničke stranke i Sindikat umirovljenika Hrvatske protive se cijepljenju umirovljenika AstraZenecinog (AZ) cjepivom te od Nacionalnog stožera civilne zaštite traže da ograniči cijepljenje AZ-om za populaciju ispod 65 godina.
Upozoravaju kako cjepivo nije dovoljno istraženo, zbog čega su svoje umirovljenike odbile cijepiti i vodeće europske zemlje poput Njemačke, Francuske, Italije, Španjolske, Švedske, Danske, Norveške i Belgije.

Ponedjeljak, Veljača 8, 2021 09:39

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) pozvala je u ponedjeljak Vladu i Stožer civilne zaštite da odustanu od cijepljenja starijih osoba cjepivom AstraZeneca te da nabave cjepivo sigurno za tu dobnu skupinu.

Države koje poštuju svoje starije sugrađane poput Francuske, Njemačke, Italije, Švedske i Poljske ne preporučuju upotrebu ovog cjepiva za starije osobe, a Hrvatska je donijela odluku da će započeti s procjepljivanjem njime danas, ističe se u priopćenju HSU-a.

Petak, Siječanj 22, 2021 14:08

Ovih dana umjetnička organizacija ARKTIK - Institut za budućnost, započela je s projektom »Izlazak« koji se bavi predrasudama s kojima se suočavaju osobe starije životne dobi u našem, ali i globalnom društvu. Institut Arktik je osnovan upravo kako bi se kroz umjetnost dalo glas temama, pojedincima i grupama koje se nedovoljno čuje.

Ponedjeljak, Lipanj 29, 2020 10:46

Na isplatu mirovina, zdravstvo, obrazovanje i znanost Hrvatska godišnje potroši oko 88 milijardi kuna, što je deset posto više od svega što prikupi naplatom poreza. Sva tri sustava počivaju na solidarnosti, najvećim dijelom na onome što kroz poreze i doprinose uplati oko jedan i pol milijun zaposlenih građana, te onome što ostali uplate uglavnom kroz PDV.

Petak, Svibanj 22, 2020 20:55

S početkom sljedeće godine osobe starije od 65 godina, koje nisu ostvarile pravo na mirovinu, primat će naknadu od 800 kuna. Procjenjuje se da je u Hrvatskoj oko 20 tisuća osoba koje bi zadovoljavale uvjete za ovu naknadu, a radi se većim dijelom o ženama iz ruralnih područja koje nisu bile zaposlene. Također, tu pripadaju i oni koji nisu stekli uvjete za minimalnu mirovinu, a to su najmanje 15 godina radnog staža i 65 godina starosti.

Stranice