hns

Nedjelja, Ožujak 17, 2019 16:22

Na temu izbora za Europski parlament, Županijska organaizacija HNS-a jučer je održala novinsku konferenciju kojoj su nazočili  Matija Posavec, župan Međimurske županije, Ruža Kovačević Bilić, potpredsjednica Središnjeg odbora HNS-a i zamjenica gradonačelnka Trogira, Ivan Gulam, potpredsjdenik HNS-a i načelnik općine Pirovac te Milan Stojanov, predsjednik ŽO-a HNS-a, koji je kao domaćin predstavio  stranačke kandidate za EU parlament. 

Subota, Ožujak 9, 2019 15:46

Odlazak predsjednika Gradskog odbora HNS, Kristijana Kovačevića,  u redove nezavisnih vijećnika zadalo je velik udarac stranci jer  je Kovačević bio gradski vijećnik i to vrlo aktivan. Za razliku od Darka Vrdoljaka koji je odlaskom iz SDP-a vratio mandat stranci, Kovačević se na  to, poput većine vijećnika i saborskih zastupnika, nije odlučio.

Njegovoj bivšoj stranci sada ostaje hitno rekuperavanje kako bi se  odlazak čelnika zadarske organizacije što manje osjetio.

Utorak, Ožujak 5, 2019 10:25

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis kandidata za prve dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2020., u kojima će svjetski doprvaci 21. ožujka ugostiti Azerbajdžan na Maksimiru, a 24. ožujka igrati protiv Mađarske u Budimpešti. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uvrstio je braniče Marina Leovca i Bornu Barišića te vratara Simona Slugu na popis 24 kandidata.

Četvrtak, Siječanj 24, 2019 14:59

Drugi dan rada Svjetskog kongresa međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS), koji se održava u  Lauseanni, ostat će zapamćen po prvoj dodjeli nagrada AIPS Sport Media Awards i pozornosti koju je dobio glavni savjetnik predsjednika FIFA-e Zvonimir Boban.

Ponedjeljak, Prosinac 24, 2018 17:00

U ovim postizbornim danima stvaraju se koalicije za mjesne  odbore kako bi kvartovska vlast počela što prije funkcionirati. No jedna  od zadarskih stranaka pokupit će, slikovito rečeno, tek mrvice sa stola  nadajući se da će joj koalicijski partner pak dati pokoje mjesto.

Srijeda, Prosinac 12, 2018 14:42

Predsjednik HNS-ove županijske organizacije, Milan Stojanov, na zadnjoj je sjednici Županijske skupštine mnoge iznenadio podižući ruku za HDZ-ov proračun. Ne bi to bilo ništa čudno, osobito ako  je proračun kvalitetan, da Stojanov svojedobno nije napustio SDP-ov  klub zbog upravo njihova podizanja ruku za HDZ-ove prijedloge. 

Srijeda, Studeni 28, 2018 14:02

"Izađi i biraj bolji kvart" slogan je pod kojim se okupila koalicija SDP-HNS za predstojeće izbore za mjesne odbore Grada Zadra. Kako je u uvodu tiskovne konferencije rekao predsjednik zadarskog SDP-a Antun Novoselović, ova koalicija smatra da su izbori za mjesne odbore iznimno važni kao oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od svakodnevnog utjecaja na živote građana u pojedinim gradskim kvartovima.

Petak, Studeni 9, 2018 18:15

GO SDP Zadar poslao je priopćenje povodom predstojećih izbora za članove Vijeća Mjesnih odbora Grada Zadra. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Subota, Rujan 22, 2018 21:19 1

ZADAR – Rivu s najljepšim zalaskom sunca na svijetu od jučer krasi i jedna crvena klupa s raznobojnim otiscima otvorenih dlanova i porukama protiv nasilja nad ženama na hrvatskom i engleskom jeziku. Unikatnu i prvu u Hrvatskoj takvu klupu tamo su uz dopuštenje gradskih vlasti postavile članice Ženske inicijative Hrvatske narodne stranke (HNS) Zadra i Zadarske županije povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se u Hrvatskoj obilježava 22.

Subota, Rujan 22, 2018 08:00

U povodu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Ženska inicijativa HNS-a Zadra i Zadarske županije održava danas konferenciju za medije u 11,00 sati na rivi (Obala kralja Petra Krešimira IV, Zadar) pored hotela Zagreb.

Stranice