gimnazija franje petrica

Subota, Lipanj 15, 2013 00:00

Učenici Gimnazije Franje Petrića kraj školske godine obilježili su kostimiranom predstavom Glazbeni vremeplov održanom u dvorištu njihove škole. Idejne začetnice i glavne realizatorice ovog edukativno-zabavnog vremeplova bile su knjižničarka Hajdi Škarica, profesorica hrvatskog jezika Jelena Miloš i profesorica glazbene kulture Nada Smoljan.

Subota, Travanj 27, 2013 00:00

Učenici i profesori Gimnazije Franje Petrića sedmu godinu zaredom organizirali su veliki humanitarni koncert. Koncert je održan u HNK Zadar, a sav prihod od prodaje karata namijenjen je za pomoć maturantici njihove gimnazije koju uskoro očekuje teška operacija.

Akciji su se rado i u velikom broju odazvali bivši i sadašnji učenici, kao i profesori škole.

Utorak, Srpanj 17, 2012 00:00

Svečanost podjele svjedodžbi za 117 maturanata  Gimnazije Franje Petrića,  poznatije kao MIOC, je  održana je u Muzeju antičkog stakla. Prigodnoj  svečanosti, uz učenike, nazočili su i njihovi roditelji,  ravnateljica Blanka Pedišić,  profesori i razrednici, te  bivši ravnatelj Zdravko  Ćurko.

maturalna_2
Subota, Svibanj 19, 2012 00:00

Uz vesele taktove grupe Tempo maturanti Gimnazije Franje Petrića simbolično su se oprostili sa školskim klupama. Uz očekivano odabiranje najljepše maturantice i maturanta, 115 učenika sudjelovalo je i u izvlačenju za atraktivnu nagradu - putovanje u Gardaland za dvije osobe, a birao se i najplesniji par kao i najodjeveniji maturant.

Subota, Listopad 15, 2011 00:00

Subota, Lipanj 4, 2011 00:00

Utorak, Ožujak 29, 2011 00:00

Na natjecanju iz filozofije Luka Mikec, također učenik Gimnazije Franje Petrića, nagrađen je za najbolji esej

Srijeda, Ožujak 16, 2011 00:00 1

Svake godine su na državnom natjecanju iz fizike. Njihova imena su na prvim mjestima iz fizike, matematike, logike, kemije i informatike. Marko se najviše ponosi drugim mjestom u državi iz fizike u osnovnoj školi, a Lovro devetim mjestom u državi koje je osvojio prošle godine. "Putovima fizike" obojica planiraju nastaviti dalje

mioc_petric
Utorak, Ožujak 8, 2011 00:00

Županijsko natjecanje iz fizike za učenike srednje škole održano je danas u Gimnaziji Jurja Barakovića, a natjecalo se 29 učenika iz četiri zadarske srednje škole. Riječ je o učenicima Gimnazije Franje Petrića, Gimnazije Vladimira Nazora, Privatne gimnazije s pravom javnosti i Tehničke škole. Među ovim se školama Gimnazija Franje Petrića pokazala kao najuspješnija, jer sva pobjednička mjesta u svim kategorijama zauzeli su učenici upravo ove gimnazije.

Stranice