gimnazija vladimira nazora

Nedjelja, Srpanj 22, 2018 14:25

Već dvanaest godina zadarska Gimnazija Vladimira Nazora sudjeluje na ljetnim školama u sklopu projekta SEMEP (South-Eastern Mediterranean Environmental Project). Riječ je o međunarodnom ekološkom projektu očuvanja okoliša jugoistočnog Sredozemnog mora pod pokroviteljstvom UNESCO-a. Ljetne škole SEMEP-a održavaju se redovito u Komiži na otoku Visu, a njihov glavni cilj je poticanje ekološke svijesti kod mladih.

Ponedjeljak, Lipanj 11, 2018 14:29

Na proslavi su se okupili slijedeći profesori: Joško Ljubković, prof. matematike, Veronika Bezić, prof. tjelesne kulture, Živka Radas, prof. povijesti umjetnosti, Marko Prgin, prof. kemije i kasnije ravnatelj škole, Gordana Vojvodić, prof. geografije, Mira Perinić, prof. povijesti, Anka Padelin, prof. hrvatskog jezika. Pozvani su bili i sljedeći profesori koji su zbog zdravstvenih razloga u zadnji tren morali otkazati, ali su rekli da su svim srcem uz nas: Ante Patrk, prof.

Ponedjeljak, Lipanj 4, 2018 14:29

Na kraju osnovnoškolskog obrazovanja, osmašima se otvaraju vrata raznih srednjih škola kako bi im se olakšala odluka odabira  srednje škole i kako bi uvidjeli pronalaze li se u programu koji škola  nudi.

Četvrtak, Svibanj 3, 2018 11:18

Maturanti Gimnazije Vladimira Nazora protekloga petka tradicionalnim maturalnim plesom i veselim druženjem proslavili su skori završetak srednjoškolskog obrazovanja. U poznatom restoranu Gastro održana je maturalna večer ove zadarske gimnazije koja je započela himnom Gaudeamus koju su otpjevale maturantice članice djevojačkog zbora Gimnazije pod vodstvom profesorice Ive Mustać – Klarić.

Četvrtak, Ožujak 29, 2018 09:08

Učenici zadarske Gimnazije Vladimira Nazora uljepšali su  svojom donacijom Uskrs siromašnim Zadranima koji primaju karitativnu pomoć u Samostanu sv. Frane. U srijedu su tako Nazorovci prehrambenim artiklima i higijenskim potrepštinama napunili police prostorije pri  Samostanu sv. Frane u kojoj svake srijede volonteri obavljaju podjelu namirnica i higijenskih proizvoda za 150 obitelji u potrebi.

Petak, Listopad 27, 2017 23:09 1

Učenici i profesori Gimnazije Valdimira Nazora u petak su povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana na Gradskom groblju položili vijenac i zapalili svijeće ispred Središnjeg križa u počast poginulim braniteljima. Nakon toga cvijeće su položili i na grobove preminulih djelatnika, profesora i učenika škole.

Četvrtak, Kolovoz 24, 2017 13:29

Na roditeljskom sastanku koji je održan u utorak navečer većina roditelja učenika Gimnazije Vladimira Nazora odlučila je kako njihova djeca neće ići na ekskurziju u Španjolsku.

Ovo nam je potvrdio ravnatelj Gimnazije Rade Šimičević koji je istaknuo kako roditelji konačnu odluku trebaju donijeti do danas u 14 sati kada će se znati konačan broj koliko učenika ide, a koliko ih je odustalo.

Subota, Listopad 15, 2016 00:00

Arbanasi su ovdje došli prije nešto malo manje od 300 godina. U najvećem je albanskom interesu da jezik i kulturu održimo živima. Osim Arbanasa, tu su i Albanci koji su u Zadar doselili u posljednjih stotinu godina. Tu su njihovi potomci, mladi Albanci, i zato je ova škola jezika vrlo važna, kazao je albanski veleposlanik Ilira Melu

Subota, Travanj 30, 2016 00:00

Još jedna generacija maturanata gimnazije Vladimira Nazora oprostila se uz zabavu, gazbu i ples od svog srednjoškolskog razdovlja i krenula nekim novim, drugačijim putevima. Na maturalnoj zabavi  sudjelovalo je 172 sada već nekadašnjih učenika ove gimnazije.

Stranice