gimnazija vladimira nazora

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Svibanj 18, 2020 13:41

Radovi dviju zadarskih gimnazijalki, u velikoj konkurenciji pristiglih radova iz cijelog svijeta, odabrani su za ovogodišnju Međunarodnu izložbu dječje likovne umjetnosti Lidice u Republici Češkoj, za koju svake godine konkurira više od dvadeset tisuća radova. Tako će se na ovogodišnjoj 48. po redu međunarodnoj izložbi u mjestu Lidice pokraj Praga, naći i radovi učenica zadarske Gimnazije Vladimira Nazora Petre Bugarija iz 3. e razreda i Eme Rašin iz 2. d.

Srijeda, Srpanj 10, 2019 14:55 1

Bivši učenici osam razreda nekadašnje srednje škole Jurja Barakovića i Vladimira Nazora koje je u protekla četiri desetljeća život odveo na razne strane svijeta, od europskih zemalja do Amerike i Kanade, okupili su se u Zadru na proslavi 40. godišnjice mature.

Nedjelja, Lipanj 30, 2019 18:03

- Ponovno u školi, ali ovaj put ne samo sa zadarskih adresa,  već iz cijele Hrvatske i inozemstva. Zagrljaji su trajali čitav školski sat. 50  godina mature ove je subote svečano proslavila generacija Gimnazije  Vladimira Nazora. Okupilo se od nekada 127 preko 50 učenika  4. A, B, C,  D i E  razreda, tradicionalno pred školom za zajedničko fotografiranje.  "Maturanti" su nastavili druženje u konobi Planika, Falkensteiner Hotel  & Spa Iadera do duboko u noć. Sve je ostalo isto kao 69.

Četvrtak, Lipanj 27, 2019 15:10

Jednom godišnje, već tradicionalno, crkva svetog Donata postaje posebno mjesto. Mjesto prošlosti i budućnosti jer je i danas,  najpoznatiji zadarski spomenik kulture, bio mjesto svečane  dodjele maturalnih svjedodžbi učenika poznate zadarske Gimnazije Vladimira Nazora koji s tom potvrdom "ispita zrelosti", kreću na  put dalje, u neke nove životne izazove.

Ponedjeljak, Svibanj 20, 2019 11:45

Među 1.179 radova na Međunarodnoj izložbi dječje likovne  umjetnosti Lidice u Republici Češkoj naći će se i rad zadarske učenice  Petre Bugarije iz Gimnazije Vladimira Nazora Zadar. Skulptura od žice  ove nadarene gimnazijalke odabrana je u iznimno velikoj konkurenciji  od čak 15.336 likovnih radova iz cijeloga svijeta koji su pristigli na natječaj na ovu međunarodnu izložbu koja se održava već skoro pola stoljeća. 

U spomen na ubijenu djecu

Srijeda, Travanj 17, 2019 13:24

U hotelu Donat u ponedjeljak navečer u Zadru je svečano  otvoreno jubilarno, 20. Državno natjecanje iz povijesti za učenike osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske kojem je ove godine domaćin zadarska Gimnazija Vladimira Nazora. Organizatori državnog natjecanja u  znanju iz povijesti, koje se održava od 15. do 17.

Utorak, Travanj 16, 2019 16:08

Inozemni sudionici trećeg transnacionalnog susreta škola i učenika uključenih u Erasmus+ projekt “The Image of the EU in the Post-truth Era“, održan u Gimnaziji Vladimira Nazora, iz Zadra su se kući vratili prepuni najljepših dojmova o školi i gradu domaćinu. Nakon prvog transnacionalnog susreta u okviru navedenog projekta, koji je održan u Njemačkoj, te drugoga u Mallorci u Španjolskoj, zadarska Gimnazija Vladimira Nazora ugostila je od 31. ožujka do 6.

Ponedjeljak, Travanj 15, 2019 18:06

U organizaciji Zadarske županije i Državnog arhiva u Zadru jutros je u Gimnaziji Vladimira Nazora otvorena izložba "Fotografije i dokumenti 112. brigade HV". Nastavak je to putovanja ove izložbe po školama Zadarske županije u kojem se učenike upoznaje s djelovanjem ove brigade. 

Okupljene je na samom početku u ime domaćina pozdravio Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije, kazavši, među ostalim, kako se mora znati istina o Domovinskom ratu.

Utorak, Ožujak 19, 2019 11:31

Ovih dana izišao je 16. broj „Spužve“, popularnog školskog  lista Gimnazije Vladimira Nazora s kojim su odrastale generacije učenika  ove škole i koji je uvijek donosio raznovrsne zanimljive teme vezane uz  školska događanja, ali i ostala zadarska zbivanja od učeničkog interesa.  Nazorova „Spužva“ prvi put je izišla davne 1978.

Ponedjeljak, Prosinac 24, 2018 11:50

Gimnazija Vladimira Nazora Zadar sudjelovala je ovih dana 13. put u muzejsko-edukativnom projektu Moderne galerije u Zagrebu pod nazivom "Deset škola – deset umjetnika". Ova zadarska gimnazija u projektu zagrebačke Moderne galerije sudjeluje kontinuirano od samog početka, a riječ je o projektu koji se održava od 2005. godine i u kojemu sudjeluju gimnazijalci iz deset hrvatskih gradova koji pod mentorstvom nastavnika likovne umjetnosti obrađuju teme u dogovoru s Galerijom.

Stranice