gimnazija vladimira nazora

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Travanj 16, 2019 16:08

Inozemni sudionici trećeg transnacionalnog susreta škola i učenika uključenih u Erasmus+ projekt “The Image of the EU in the Post-truth Era“, održan u Gimnaziji Vladimira Nazora, iz Zadra su se kući vratili prepuni najljepših dojmova o školi i gradu domaćinu. Nakon prvog transnacionalnog susreta u okviru navedenog projekta, koji je održan u Njemačkoj, te drugoga u Mallorci u Španjolskoj, zadarska Gimnazija Vladimira Nazora ugostila je od 31. ožujka do 6.

Ponedjeljak, Travanj 15, 2019 18:06

U organizaciji Zadarske županije i Državnog arhiva u Zadru jutros je u Gimnaziji Vladimira Nazora otvorena izložba "Fotografije i dokumenti 112. brigade HV". Nastavak je to putovanja ove izložbe po školama Zadarske županije u kojem se učenike upoznaje s djelovanjem ove brigade. 

Okupljene je na samom početku u ime domaćina pozdravio Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije, kazavši, među ostalim, kako se mora znati istina o Domovinskom ratu.

Utorak, Ožujak 19, 2019 11:31

Ovih dana izišao je 16. broj „Spužve“, popularnog školskog  lista Gimnazije Vladimira Nazora s kojim su odrastale generacije učenika  ove škole i koji je uvijek donosio raznovrsne zanimljive teme vezane uz  školska događanja, ali i ostala zadarska zbivanja od učeničkog interesa.  Nazorova „Spužva“ prvi put je izišla davne 1978.

Ponedjeljak, Prosinac 24, 2018 11:50

Gimnazija Vladimira Nazora Zadar sudjelovala je ovih dana 13. put u muzejsko-edukativnom projektu Moderne galerije u Zagrebu pod nazivom "Deset škola – deset umjetnika". Ova zadarska gimnazija u projektu zagrebačke Moderne galerije sudjeluje kontinuirano od samog početka, a riječ je o projektu koji se održava od 2005. godine i u kojemu sudjeluju gimnazijalci iz deset hrvatskih gradova koji pod mentorstvom nastavnika likovne umjetnosti obrađuju teme u dogovoru s Galerijom.

Četvrtak, Studeni 22, 2018 12:42

Već tradicionalno zadarska Gimnazija Vladimira Nazora organizira Večeri sjećanja na Vukovar i Škabrnju, obilježavajući tako svake  godine obljetnice stradanja ovih hrvatskih mjesta koja su u Domovinskom ratu prošla kalvariju uništenja i masakra.

Subota, Studeni 17, 2018 12:54

Sinoć je na Narodnom trgu zasjala svjetlost nekoliko desetaka crvenih lampiona, svjetlost pod, umjetničkom rukom zadarskih gimnazijalaca Vladimira Nazora, složenim "stablom sjećanja". Stablom svjetlosti i sjećanja simbolično smještenom na rasvjetnom stupu na kojem je zasjala prva električna žarulja. Osim svjetla lampiona u dnu stabla, simbolično je položena vojnička kaciga i poruka, koja objašnjava i dira u srce svakoga tko je današnja sjećanja aktivno proživio tamo "neke davne" 1991.

Petak, Listopad 26, 2018 13:27

Na dva provedena natječaja za izvođača radova na energetskoj obnovi zgrade četiriju škola u Perivoju Vladimira Nazora nije pronađen izvođač radova i prijeti opasnost da se Europskoj uniji vrati 2,6 milijuna kuna koliko je odobrila za obnovu.

Na prvi natječaj se javila jedna tvrtka koja je dala previsoku ponudu, a na ponovljeni natječaj se nije javio nitko.

Nedjelja, Srpanj 22, 2018 14:25

Već dvanaest godina zadarska Gimnazija Vladimira Nazora sudjeluje na ljetnim školama u sklopu projekta SEMEP (South-Eastern Mediterranean Environmental Project). Riječ je o međunarodnom ekološkom projektu očuvanja okoliša jugoistočnog Sredozemnog mora pod pokroviteljstvom UNESCO-a. Ljetne škole SEMEP-a održavaju se redovito u Komiži na otoku Visu, a njihov glavni cilj je poticanje ekološke svijesti kod mladih.

Ponedjeljak, Lipanj 11, 2018 14:29

Na proslavi su se okupili slijedeći profesori: Joško Ljubković, prof. matematike, Veronika Bezić, prof. tjelesne kulture, Živka Radas, prof. povijesti umjetnosti, Marko Prgin, prof. kemije i kasnije ravnatelj škole, Gordana Vojvodić, prof. geografije, Mira Perinić, prof. povijesti, Anka Padelin, prof. hrvatskog jezika. Pozvani su bili i sljedeći profesori koji su zbog zdravstvenih razloga u zadnji tren morali otkazati, ali su rekli da su svim srcem uz nas: Ante Patrk, prof.

Ponedjeljak, Lipanj 4, 2018 14:29

Na kraju osnovnoškolskog obrazovanja, osmašima se otvaraju vrata raznih srednjih škola kako bi im se olakšala odluka odabira  srednje škole i kako bi uvidjeli pronalaze li se u programu koji škola  nudi.

Stranice