gimnazija vladimira nazora

Četvrtak, Studeni 22, 2018 12:42

Već tradicionalno zadarska Gimnazija Vladimira Nazora organizira Večeri sjećanja na Vukovar i Škabrnju, obilježavajući tako svake  godine obljetnice stradanja ovih hrvatskih mjesta koja su u Domovinskom ratu prošla kalvariju uništenja i masakra.

Subota, Studeni 17, 2018 12:54

Sinoć je na Narodnom trgu zasjala svjetlost nekoliko desetaka crvenih lampiona, svjetlost pod, umjetničkom rukom zadarskih gimnazijalaca Vladimira Nazora, složenim "stablom sjećanja". Stablom svjetlosti i sjećanja simbolično smještenom na rasvjetnom stupu na kojem je zasjala prva električna žarulja. Osim svjetla lampiona u dnu stabla, simbolično je položena vojnička kaciga i poruka, koja objašnjava i dira u srce svakoga tko je današnja sjećanja aktivno proživio tamo "neke davne" 1991.

Petak, Listopad 26, 2018 13:27

Na dva provedena natječaja za izvođača radova na energetskoj obnovi zgrade četiriju škola u Perivoju Vladimira Nazora nije pronađen izvođač radova i prijeti opasnost da se Europskoj uniji vrati 2,6 milijuna kuna koliko je odobrila za obnovu.

Na prvi natječaj se javila jedna tvrtka koja je dala previsoku ponudu, a na ponovljeni natječaj se nije javio nitko.

Nedjelja, Srpanj 22, 2018 14:25

Već dvanaest godina zadarska Gimnazija Vladimira Nazora sudjeluje na ljetnim školama u sklopu projekta SEMEP (South-Eastern Mediterranean Environmental Project). Riječ je o međunarodnom ekološkom projektu očuvanja okoliša jugoistočnog Sredozemnog mora pod pokroviteljstvom UNESCO-a. Ljetne škole SEMEP-a održavaju se redovito u Komiži na otoku Visu, a njihov glavni cilj je poticanje ekološke svijesti kod mladih.

Ponedjeljak, Lipanj 11, 2018 14:29

Na proslavi su se okupili slijedeći profesori: Joško Ljubković, prof. matematike, Veronika Bezić, prof. tjelesne kulture, Živka Radas, prof. povijesti umjetnosti, Marko Prgin, prof. kemije i kasnije ravnatelj škole, Gordana Vojvodić, prof. geografije, Mira Perinić, prof. povijesti, Anka Padelin, prof. hrvatskog jezika. Pozvani su bili i sljedeći profesori koji su zbog zdravstvenih razloga u zadnji tren morali otkazati, ali su rekli da su svim srcem uz nas: Ante Patrk, prof.

Ponedjeljak, Lipanj 4, 2018 14:29

Na kraju osnovnoškolskog obrazovanja, osmašima se otvaraju vrata raznih srednjih škola kako bi im se olakšala odluka odabira  srednje škole i kako bi uvidjeli pronalaze li se u programu koji škola  nudi.

Četvrtak, Svibanj 3, 2018 11:18

Maturanti Gimnazije Vladimira Nazora protekloga petka tradicionalnim maturalnim plesom i veselim druženjem proslavili su skori završetak srednjoškolskog obrazovanja. U poznatom restoranu Gastro održana je maturalna večer ove zadarske gimnazije koja je započela himnom Gaudeamus koju su otpjevale maturantice članice djevojačkog zbora Gimnazije pod vodstvom profesorice Ive Mustać – Klarić.

Četvrtak, Ožujak 29, 2018 09:08

Učenici zadarske Gimnazije Vladimira Nazora uljepšali su  svojom donacijom Uskrs siromašnim Zadranima koji primaju karitativnu pomoć u Samostanu sv. Frane. U srijedu su tako Nazorovci prehrambenim artiklima i higijenskim potrepštinama napunili police prostorije pri  Samostanu sv. Frane u kojoj svake srijede volonteri obavljaju podjelu namirnica i higijenskih proizvoda za 150 obitelji u potrebi.

Petak, Listopad 27, 2017 23:09 1

Učenici i profesori Gimnazije Valdimira Nazora u petak su povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana na Gradskom groblju položili vijenac i zapalili svijeće ispred Središnjeg križa u počast poginulim braniteljima. Nakon toga cvijeće su položili i na grobove preminulih djelatnika, profesora i učenika škole.

Četvrtak, Kolovoz 24, 2017 13:29

Na roditeljskom sastanku koji je održan u utorak navečer većina roditelja učenika Gimnazije Vladimira Nazora odlučila je kako njihova djeca neće ići na ekskurziju u Španjolsku.

Ovo nam je potvrdio ravnatelj Gimnazije Rade Šimičević koji je istaknuo kako roditelji konačnu odluku trebaju donijeti do danas u 14 sati kada će se znati konačan broj koliko učenika ide, a koliko ih je odustalo.

Stranice