gradsko groblje

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Ožujak 26, 2019 16:47

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju Zadar, suborci i prijatelji obilježili su šestu obljetnicu smrti Bože Belića. Božo Belić bio je dugogodišnji predsjednik Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata, ali i jedan od istaknutih i omiljenih hrvatskih  branitelja.

Srijeda, Siječanj 23, 2019 13:22

Iako u Hrvatskoj interes za kremiranjem pokojnika posljednjih godina raste, još uvijek je premali broj onih koji se umjesto "klasičnog" zemljanog ukopa odlučuju za postupak incineracije, odnosno  spaljivanja posmrtnih ostataka. Tako na zadarskom području, doznajemo u gradskoj tvrtki "Nasadi" d.o.o., ukop pokojnika nakon kremiranja  nije tradicija nego iznimka.

Ponedjeljak, Siječanj 21, 2019 13:20

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na Gradskom groblju obilježava se obljetnica vojno redarstvene akcije Maslenica. Vijence su položili generali Ante Gotovina i Mladen Markač, ministar branitelja Tomo Medved i ministar obrane Damir Krstičević.

Petak, Studeni 16, 2018 19:45

Osnovano je i izgrađeno 1820. godine prema propisu austrijske vlasti o zabrani pokapanja u crkvama i oko njih. Radi se o zadarskom Gradskom groblju, jednom od šest hrvatskih posljednjih počivališta s međunarodnim certifikatom (Varaždin, Zagreb, Rijeka, Dubrovnik i Karlovac). Član je (ASCE) Association of Signifikant Cemeteries in  Europe. Jednom od 179 članica gradskog groblja u 22 zemlje Europe.

Srijeda, Listopad 31, 2018 17:55

U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, u srijedu, 31. listopada 2018. godine upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod središnjeg križa na zadarskome Gradskome groblju.

Petak, Listopad 27, 2017 23:09 1

Učenici i profesori Gimnazije Valdimira Nazora u petak su povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana na Gradskom groblju položili vijenac i zapalili svijeće ispred Središnjeg križa u počast poginulim braniteljima. Nakon toga cvijeće su položili i na grobove preminulih djelatnika, profesora i učenika škole.

Subota, Srpanj 9, 2016 00:00

Ljubo nam je bio sve - samo tom jednom rečenicom opisali su svoje osjećaje Ljubini prijatelji, ekipa iz Kampa kaštela koja je došla na zadarsko Gradsko groblje ispratiti jednog od posljednjih zadarskih, gradskih orđinala - dobru dušu ovoga grada, Ljubomira Ljubu Vujasinovića koji je iznenadio preminuo prije tri dana u 52. godini života.

Četvrtak, Listopad 9, 2014 00:00

Vijenci i svijeće za poginule u Domovinskom ratu pred Središnjim križem na Gradskom groblju u Zadru jučer su u povodu Dana neovisnosti postavili lokalni predstavnici institucija, udruga i političkih stranaka, a u organizaciji Državne uprave u Zadru.

Subota, Listopad 29, 2011 00:00

Učenici i profesori Gimnazije Vladimira Nazora položili su cvijeće na grobove preminulih profesora Anke Dinke Župan, Ivana Jelavića i Karmele Dujnić, spremačice Milke Knežević te tragično preminule učenice Damire Bogdanić

Utorak, Listopad 25, 2011 00:00

Stranice