maraska

Utorak, Rujan 8, 2015 00:00 1

U PPDIV-u smo čuli da Marasku prodaju Dogus grupi, pa sam došao provjeriti o čemu se radi. Nas ne zanima kome će tvrtka biti prodana, međutim, zanima nas socijalna sigurnost radnika - sindikalni povjerenik PPDIV-a za Dalmaciju, Ivica Blažević

Nedjelja, Rujan 6, 2015 00:00

Sastanak u Marasci organiziran je kako bi se delegacija kineskih gospodarstvenika uvjerila u mogućnosti plasmana njihovih proizvoda na veliko kinesko tržište

Ponedjeljak, Kolovoz 3, 2015 00:00

Stipe Bevanda direktor Maraske uz sve potrebne preglede (bilanca, račun dobiti i gubitka, ...) podnio je Zagrebačkoj burzi vrlo kratko obrazloženje poslovanja koje prenosimo u cjelosti:

- U razdoblju od 1. 1. do 30. 6. 2015. godine Maraska d.d. ostvarila je poslovne prihode u iznosu od 69 milijuna kuna i u odnosu na isto razdoblje prethodne godine povećani su za 0,7 miljuna kuna (68,3 milijuna kuna).

Utorak, Lipanj 30, 2015 00:00

Obavijest na porti Tvornice alkoholnih i bezalkoholnih pića Maraska iz Zadra, kojom tvrtka obavještava uzgajivače višnje maraške kako po prvi put u svojoj povijesti ove godine neće u zadarskom zaleđu otkupljivati ovu autohtonu hrvatsku sortu, posebice u Škabrnji odjeknula je poput groma.

- Radi se o urodu od oko 70 tona višnje maraške na škabrnjskom području, u Škabrnji oko 50 tona i oko 20 tona u bližem okruženju, kazao je načelnik Nediljko Bubnjar.

Ponedjeljak, Lipanj 1, 2015 00:00

Prošla su više od tri mjeseca otkako su radnici Maraske započeli pregovore s Upravom tvrtke, no kolektivne ugovore još nisu dobili. Kada smo o ovom problemu pisali u veljači, predstavnici sindikata već su obavili više rundi pregovora s Upravom, međutim, ovih su dana zatražili novi sastanak jer se oko sklapanja ugovora još ništa nije postiglo.

Srijeda, Travanj 1, 2015 00:00

Nova Uprava zadarske tvornice alkoholnih i bezalkoholnih  pića, Maraske, odlučila je  "počistiti" za svojim prethodnicima i ubuduće  poslovati po - zakonu! A posljedice dosadašnjeg nezakonitog poslovanja  mogli bi ispaštati radnici.

Četvrtak, Veljača 26, 2015 00:00

U utorak popodne postignut je dogovor između predstavnika Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) i Uprave Maraske. Kako smo već pisali, radnici ove zadarske tvrtke za proizvodnju alkoholnih i bezalkoholnih pića tražili su sastanak sa članom Uprave, Stipom Bevandom, nakon potpisivanja ugovora o smanjenju plaća, nekima i na minimalac.

Subota, Veljača 21, 2015 00:00

Radnici Maraske početkom idućeg tjedna sastat će se s Upravom kako bi dobili pravu informaciju o stanju tvrtke i ukazali na nepravde koje trpe posljednjih mjeseci, kažu u njihovom sindikatu.

Stranice