maraska

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Svibanj 18, 2018 11:04

Radnicima zadarske Maraske slijede bolji dani. Zaključak je to koji proizlazi nakon sastanka predstavnika Uprave Marske, Stipe Bevande, s predstavnicima dvaju sindikata u toj tvrtki - SPIV-a pri SSSH i PPDIV-a.

Utorak, Svibanj 8, 2018 14:54

Već danas zatražit ćemo hitan sastanak s Upravom Maraske, odnosno Stipom Bevandom. Radnici u toj zadarskoj tvrtki, koji rade težak fizički posao i to u smjenama, godinama primaju mizernu plaću iako tvrtka zadnje dvije, tri godine bilježi dobit, ističe Vedran Uranija, pravni povjerenik Teritorijalnog ureda SSSH u Zadru, pojasnivši kako je zbog lošeg financijskog stanja i gubitaka, Uprava je u studenom 2014.

Srijeda, Srpanj 12, 2017 14:33

Zahvaljujući halal certifikatu jedan kontejner Maraskinih sokova i nektara čeka spreman na isporuku u Saudijsku Arabiju, što će biti njihova prva isporuka na Bliski istok i iskorak na novo tržište, najavili su na uručenju halal certifikata Maraski koje su komercijalnom direktoru Marku Zovku uručili Edina Mešić i Aldin Dugonjić iz Centra za certificiranje halal kvalitete.

Četvrtak, Prosinac 17, 2015 00:00

Učenici OŠ Bartula Kašića, članovi Učeničke zadruge Maraška pokazali su jučer Zadranima svoje umijeće izrade predmeta u salveta tehnici, organizirajući prodajnu izložbu svojih radova i dekoracija prilagođenih božićnim blagdanima.

Ponedjeljak, Prosinac 7, 2015 00:00

Iz Sirane Gligora su posebno ponosni što je ovaj put upravo Paški sir postao trofejist, i to afinažom u komini lokalne višnje maraske iz zadarskog zaleđa

Srijeda, Studeni 4, 2015 00:00

Prema financijskim izvještajima za 3. kvartal 2015. godine, tvrtka Maraska d.d., posluje s dobiti od gotovo 8,5 milijuna kuna.

Naspram lanjskih gubitaka od 3,6 milijuna kuna, tvrtka Maraska iskazala je dobit od gotovo 8,5 milijuna kuna u trećem kvartalu 2015. godine, ponajprije zahvaljujući racionalnijem upravljanju rashodima kompanije te povećanju prodaje na inozemnim tržištima.

Utorak, Rujan 8, 2015 00:00 1

U PPDIV-u smo čuli da Marasku prodaju Dogus grupi, pa sam došao provjeriti o čemu se radi. Nas ne zanima kome će tvrtka biti prodana, međutim, zanima nas socijalna sigurnost radnika - sindikalni povjerenik PPDIV-a za Dalmaciju, Ivica Blažević

Nedjelja, Rujan 6, 2015 00:00

Sastanak u Marasci organiziran je kako bi se delegacija kineskih gospodarstvenika uvjerila u mogućnosti plasmana njihovih proizvoda na veliko kinesko tržište

Ponedjeljak, Kolovoz 3, 2015 00:00

Stipe Bevanda direktor Maraske uz sve potrebne preglede (bilanca, račun dobiti i gubitka, ...) podnio je Zagrebačkoj burzi vrlo kratko obrazloženje poslovanja koje prenosimo u cjelosti:

- U razdoblju od 1. 1. do 30. 6. 2015. godine Maraska d.d. ostvarila je poslovne prihode u iznosu od 69 milijuna kuna i u odnosu na isto razdoblje prethodne godine povećani su za 0,7 miljuna kuna (68,3 milijuna kuna).

Utorak, Lipanj 30, 2015 00:00

Obavijest na porti Tvornice alkoholnih i bezalkoholnih pića Maraska iz Zadra, kojom tvrtka obavještava uzgajivače višnje maraške kako po prvi put u svojoj povijesti ove godine neće u zadarskom zaleđu otkupljivati ovu autohtonu hrvatsku sortu, posebice u Škabrnji odjeknula je poput groma.

- Radi se o urodu od oko 70 tona višnje maraške na škabrnjskom području, u Škabrnji oko 50 tona i oko 20 tona u bližem okruženju, kazao je načelnik Nediljko Bubnjar.

Stranice